2022. december 05., hétfő

“Rossonero vagyok!” – Tomori üzent

-

Fikayo Tomori boldogan posztolt a közösségi oldalán, miután csütörtökön délután hivatalossá vált az átigazolása.

Mint arról beszámoltunk, a Milan vezetősége aktiválta a vásárlási opciót és végleg megvásárolta a kanadai születésű angol középhátvédet, aki 16 év után távozik a Chelsea együttesétől. Fény derült az átigazolási árra és a szerződés hosszára is.

Tomori az Instagram oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé.

“ROSSONERO VAGYOK! Mindenki tárt karokkal fogadott, amikor megérkeztem a Milanba és most maradok. Készen állok az új kihívásra ezzel a nagyszerű klubbal. Alig várom, hogy hamarosan találkozzunk a San Siróban. FORZA MILAN!”

Tomori tavasszal 22 tétmeccsen lépett pályára a Milanban és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így az elmúlt hetekben egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a Milan végleg megvásárolja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Az jutott eszembe, hogy őt kiskorában lehet, hogy tényleg úgy szólították meg, hogy “mi van, te kis TAKNYOS?”.

    Messze nem volt hibátlan a (fél)szezonja, de nem lehetett őt elengedni. Ha Pioli esetleg gondolkodna egy 3 védős rendszerben – bár eddig szinte semmilyen más rendszerben nem gondolkodott -, akkor egy ilyen sebességű középhátvéd nélkülözhetetlen.

    Romagnolinak nem tudom, milyen piaca lesz/lehet, de alapvetően korlátozhatja a kérők számát, hogy ő – a sebessége miatt – az egyre divatosabb 3 védős rendszerhez messze nem ideális játékos.

    • Hát, azért a 3 védős rendszerek közepén pont csücsülnek őskövület játékosok is, akár 34-6-8 évesek is, akik a rutinnjukkal és a helyezkedésükkel elegek tudnak lenni. Hogy mást ne említsünk, a BL-győztes Chelsea is ilyen. Romagnoli meg azért annyira nem lassú, csak nem is gyors. Szerintem lesz piaca, ha menni fog, és sokkal, de sokkal jobb játékos annál, mint ahogy egy gyengébb sérülés utáni időszak miatt kiutáltuk kvázi a csapatból…

  2. Messze nem volt hibátlan…. azért mindenki hibázhat, és nincs olyan védő aki nem hibázik, de ezek mellett hogy hibázott rengeteget is csinált a védelemben. Nagyon gyors és erős játékos, és Romagnolihoz képest sokkal jobban is olvassa a játékot. Szerintem nagyon régen volt már ilyen jó és ilyen fiatal védő a csapatban. Sokan azt mondják hogy drága volt, de szerintem a mai árakat nézve, meg például azt hogy Laxalt volt 19millió, Romagnoli 25 (és az sem ezen az éven volt) akkor a 28 millió Tomoriert nem volt sok. És eddig nekem az jött le hogy azért benne megvan a kellő tisztelet és alázat is. Mey ahogy a Chelsea-tól is elköszönt valamit elárul a személyiségéről. Nekem nagyon szimpatikus és nagyon tetszik a játéka is.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS