A várakozásoknak megfelelően a Milan vezetősége aktiválta a Fikayo Tomori szerződésében szereplő vásárlási opciót.

A Milan a hivatalos honlapján bejelentette, hogy végleg megvásárolta Tomorit.

“A MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY AKTIVÁLTA FIKAYO TOMORI VÁSÁRLÁSI OPCIÓJÁT. az angol védő 2025. JÚNIUS 30-IG KÖTELEZTE EL MAGÁT A ROSSONERIVEL.”

Olasz sajtóhírek szerint a Rossoneri a vásárlási opciónak megfelelően 25 millió fontot, azaz átszámítva 29,2 millió eurót fizetett az angol középhátvéd játékjogáért a Chelsea-nek. Tomori négy évre szóló szerződést írt alá a piros-feketékkel.Tomori 1997. december 19-én született Kanadában és nyolc évesen került a Chelsea akadémiájára, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, majd 2016 májusában – 18 évesen, 4 hónaposan és 26 naposan – debütált a felnőtt csapatban a Premier League-ben.

A nigériai származású angol belsővédőt 2021 telén vette kölcsön a Milan fél évre és az első perctől kezdve nagyszerű benyomást keltett a teljesítményével. Tomori hamar beverekedte magát a kezdőcsapatba és alapembernek bizonyult a szezon második felében.

Tomori összesen 22 mérkőzésen lépett pályára a Milanban és a Juventus elleni 3-0-ra megnyert rangadón megszerezte az első gólját is Rossoneri-mezben.

Isten hozott újra a Milanban, Fikayo!

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Na akkor további sok szerencsét neki az A.C. Milanban ✌️

  Azt hiszem akkor most fognak leülni Romagnolival hosszabbítani. Kíváncsi leszek Raiola most mit lép, hogy a védence helyére előre leigazoltunk egy játékost. Tuti megint valami horror fizu emelést akar kiharcolni és már keresi Alessionak a köv klubját aki megadja neki plussz természetesen magának a csekély de nem sértő összeget jutalékként.

 2. Nagyon jó igazolás, a teljesítményét látva, ez nem is lehet kérdés!
  Az 1 perces kis videó is igen jó lett, érdemes megnézni!
  Sok meccset, egészséget, és Milan sikereket kívánok neki a világ legszebb mezében! Forza Tomori, Forza MILAN!

 3. Örülök,hogy marad!
  Mindent elmond ,hogy kiszorította Romagnolit… Mondjuk nem is úgy fordul a srác mint a csuklós busz! Középhátvédhez képest brutál gyors a srác 🙂 Hajrá !

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet