Olasz sajtóhírek szerint a Milan vezetősége megállapodott Sandro Tonali véglegesítéséről, aki az eredeti egyezséghez képest jóval olcsóbban érkezik, míg a transzfer része lesz egy Milan Primavera játékos is.

A Milan nemrég tárgyalásba kezdett a Bresciával annak érdekében, hogy csökkentse Tonali átigazolási árát. A 21 esztendős középpályás a 2020/21-es idényben kölcsönben szerepelt a klubnál. A Milan 10 millió euróért vette kölcsön, valamint az egyezség úgy szólt, hogy további 15 millió euróért végleg megvásárolhatja és ezen felül még 10 millió bónusz járhat a Bresciának. Így összesen 35 millió euróba került volna, ám Paolo Maldiniék sikerrel jártak.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italiától arról számolt be, hogy a Rossoneri gyakorlatilag megegyezett a Bresciával, így Tonali kedvezőbb feltételekkel lesz végleg a Milan játékosa. Di Marzio szerint Maldiniék 10 millió euróra csökkentették a vásárlási opciót, míg a bónusz 5 millió euró lesz, azaz a kölcsönvételi díjjal együtt 25 millió a teljes vételár.

Cserébe Giacomo Olzer, a Milan Primavera csapatának tehetsége átigazol az olasz másodosztályban szereplő Bresciához. Di Marzio hozzátette, hogy a Milannak a jövőben visszavásárlási opciója lesz Olzerre.

Tonali ez előző szezonban összesen 37 tétmeccsen játszott és bő 2000 játékpercet töltött a pályán a Milanban.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ha már mindenáron akarjuk Tonalit, mert valamiért nagyon tetszik Maldininek, akkor így kell ezt csinálni!

  2. Nagyon jól hozták ki ezt a biznizt, s még vissza is tudják szerezni Olzert, ha meggondolnák magukat. Ez teljesen korrekt ebben a felállàsban

  3. Biztos, hogy olyan jó ez nekünk? Ha Olzer tényleg akkora tehetség, akkor nem hiszem, hogy 10 millió alatt vissza tudjuk majd venni. Egyébként meg Tonali volt a legfeleslegesebb igazolás. Ide hozták, mert volt rá lehetőség, pedig tudták, hogy nem illik bele a felállásba. (Talán az Internek akartak odaszúrni.) Amúgy nekem szimpi Tonali, látszik, hogy akar, de 25 milliót sem ér jelenleg, amit csinált talán Pobega is simán lehozta volna ingyen. Közben meg a Juve hasonló feltételekkel elvitte Chiesa-t. Inkább őt kellett volna leigazolni, és akkor talán meglett volna az első hely is.

    • El kell fogadni, hogy nem azonosak a lehetőségeink a Juventussal.

      Az más kérdés Tonalli mennyit és vagy mit mutat a pályán. Szerintem is csak egy adag jóindulattal ér ennyit.

    • Teljesen egyetértek. A 10M visszavásárlási opció még egész elfogadható lenne. Ha alacsonyabb az összeg akkor jó munka volt. Olzer posztját tekintve gyorsan növelheti piaci értékét, míg Tonali ennél semmiképp nem ért többet. Realitás 20 körül lett volna.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet