Úgy tűnik, hogy fogy a türelem és a szurkolóknál is kezd betelni a pohár.

59 nap múlva, jövő hónapban lejár Gianluigi Donnarumma szerződése a Milannal és a tárgyalások nem jutnak egyről a kettőre. A klub vezetősége mindent megtesz az olasz válogatott kapus megtartása érdekében és több mint 30 százalékos fizetésemeléssel marasztalja a kapust. A Milan ajánlata évi 8 millió eurós fizetés, ami 2 millióval magasabb a jelenlegi bérénél.

A szerződéshosszabbítási folyamat szappanoperává süllyedt és egyre több pletyka lát napvilágot arról, miszerint Mino Raiola a Juventusszal tárgyal. Úgy tűnik, hogy a Curva Sud Milano köreiben is fogy a türelem.

A Sky Sport Italia beszámolója szerint szombat délelőtt a csapat közös ebédjét megelőzően a Milan szervezett szurkolói csoportjának, a Curva Sudnak egy kisebb delegációja gyűlt össze Milanello kapui mellett azzal a szándékkal, hogy beszéljenek Donnarummával.

A közrend védelme érdekében erre alapvetően nincs lehetőség és a klub eleinte ellenezte, azonban Gigio mégis kiment a szurkolókhoz. A Curva Sud ultimátumot adott a fiatal kapusnak és arra kérték őt, hogy ha szombatig nem írja alá az új szerződését a Milannal, akkor ne lépjen pályára a május 9-én esedékes Juventus-Milan rangadón.

A szurkolók és Donnarumma között feszült, heves konfrontáció zajlott Milanellóban. Gigio kijelentette, hogy egyetlen másik klubhoz sem írt alá illetve csak és kizárólag ő fog dönteni a jövőjéről.

A Gazzetta szerint Gigio kifejezte maradási vágyát a magyarázatot kérő szurkolók felé.

A szurkolói nyomás ellenére nehezen elképzelhető az, hogy a klub és a játékos eleget tenne a kérésnek és Donnarumma kihagyná a szezon talán legfontosabb mérkőzését – ha rövid időn belül nem ír alá.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megvárja hogy hova ér el a csapat . Calha is így van ezzel . Ez egyértelmű számomra de lehet a szurkolók még ezt nem értik meg hogy nem a seria a közepén akarnak lötyögni kevesebb pénzt keresve ezek a játékosok.

 2. Aki nem akar a Milan projekt része lenni, az akkor ne írjon alá, aki meg akar az mondjon le 1-2 millióról, mert nem olyan rossz ajánlat az se. Jelenleg egy egész jó csapat épül és ezen van a hangsúly, de ha pár meghatározó játékos lelép, mert nem látja ezt, akkor nehezebb lesz a helyzet, mert kártyavárként dőlhet össze minden. Ezt viszont disznóság kihasználni és ezzel zsarolni egy klubbot, most meg ez a helyzet Raiola részéről, ezért jó is, hogy beszéltek Donnarummaval, mert jelezték, hogy számítanak rá itt.

 3. A szurkolók részéről ez nem volt ultimátum. A szurkolók csak egy kérést, afféle kívánságot fogalmaztak meg Donnarumma felé. Bár volt valamiféle összeszólalkozás is, ez akkor sem ultimátum, mert feltételezem, a CS képviselői nem helyeztek kilátásba semmilyen hátrányos következményt, ha Donnarumma a szerződése aláírása nélkül lépne pályára a Juve ellen (ellenkező esetben ez fenyegetés lenne, másrészt ebben az esetben 100%, hogy nem ír alá semmit a kapus). A szurkolók egyszerűen nincsenek olyan helyzetben, hogy bármiféle ultimátumot intézzenek valamely játékos felé. A klub esetleg megteheti azt, hogy nem játszatja őt, amíg nem hosszabbít, de ha Donnarumma annak ellenére nem lépne pályára, hogy Pioli játszatná, az szerződésszegést jelentene. Még akkor is, ha ezt azért tenné, mert a szurkolók nyomást gyakoroltak rá.

  A szurkolók elégedetlenségét értem, és nem feltétlenül rossz éreztetni Donnarummával, hogy nem kellene itt szórakoznia mindenkivel, de ez akkor is hibás ötlet volt, másrészt ehhez a színjátékhoz két fél kell. A klub másodszor is hagyta, hogy ide jusson a dolog (nem tanult az elődöktől), így a Milan vezetősége is felelős a kialakult helyzetért, annak kezeléséért. Azt gondolom viszont, hogy ezt a megmozdulást akkor sem a Juve elleni rangadó előtt kellett volna leszervezni, ha a “zebrák” valószínűleg kerülgetik a kapust. Ez az “odamegyünk, keménykedünk, és jól megmondjuk az arcába” dolog nem kicsit primitívre sikeredett. A Szuperliga kapcsán írt CS-levél egy igen magas szintű megnyilvánulás volt, ez viszont nem. Nyugodtan lehetett volna egy ilyen jellegű “kérést” megfogalmazni pl. egy nyílt levélben is. Lehet, hogy ez hatásosabb lett volna. Sőt, akár a klub felé is lehetett volna juttatni egy kérést, hogy mit szeretnének, és hogy a Milan így és így járjon el a kapus ügyében…

  Ha Donnarumma nem írja alá a hosszabbítást, így majd lehet, hogy azt mondja, hogy a szurkolók agresszivitása miatt érezte úgy, hogy mennie kell (félti a családját stb. stb.)… Ha viszont aláírja a hosszabbítást, akkor majd összeborulnak a CS-dal? Akkor majd jönnek a Donnarummát éltető posztok a meccseken? Én úgy gondolom, a Milan részéről már minden lehetséges “érvet” felsorakoztattak: hetente lenyilatkozza valaki, hogy Donnarumma mekkora ikon lehet, a világ legjobbja a posztján, legendává válhat, maradnia kellene. A kapus a Milanban nevelkedett, itt kapta meg a lehetőséget, vált milliomossá és klasszis, válogatott kapussá. Ezeken felül mást nem kell tennie a Milannak. Megvolt az ajánlat. Ami baj, hogy határidő nélkül.

  Kíváncsi lennék, hány olyan ember lenne, aki jelenleg 6 millió eurót keres, és nem fogadna el egy 2 milliós fizetésemelést…

 4. Megmondom őszintén én egyre kevésbé szeretném, hogy maradjon. Kapott egy tisztességes ajánlatot ha a 8 millió nem elég neki az nem a klubot minősíti. Itt már nincs szégyellni valónk.

  Ha meg nem lesz BL? Arról lassan már pont úgy tehet D is mint a többi.

 5. Ahogy a nejem mondaná: Most már menjen a ‘csába…
  De tényleg nagy szívás lenne, ha mi jutnánk 4 közé, s nem a juve.
  Ez a hétvégén eldől.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet