A Milan a nyári átigazolási időszakban az Atalanta rutinos támadójával, Josip Iliciccsel erősíthet.

A 33 esztendős játékos 2017 óta erősíti az Atalantát és az utóbbi időben nagyon megromlott a kapcsolata Gian Piero Gasperinivel, így felmerült benne a távozás gondolata. Ilicic szerződéséből 1 év van hátra és a nyáron búcsút inthet Bergamónak.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja szerint Ilicic váltani akar és a következő szezonban egy top klubban szeretne játszani. A legfőbb kérője a Milan.

A Milan mellett több klub is érdeklődik a szlovén válogatott játékos iránt. A Rossoneri vezetősége már egyeztetett a játékos ügynökével. A Milan információkat kért Ilicic helyzetéről, hogy felmérje a klubváltás lehetőségét és az esetleges feltételeit.

Ilicic rendkívül sokoldalú játékos, ugyanis a támadó-szekció minden pontján bevethető, nevezetesen árnyékékként, középcsatárként, támadó-középpályásként és szélsőként is. A 33 éves futballista jól illeszkedhet a Milan játékrendszerébe és erősítés lehet a támadósorba.

A Milan célja, hogy áron alul hozza el Ilicicet az Atalantától. Hasonlóan a Papu Gomez-transzferhez, amit januárban mindössze 5,5 millió euróért ütött nyélbe a Sevilla. Ilicic az aktuális szezonban 32 meccsen 7 gólnál és 9 gólpassznál jár, míg az előző idényben összesen 30 gólból vette ki a részét 21 találat és 9 assziszt formájában.

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mandzukicnál szerintem jobb megoldás lehetne.
  Viszont már ő sem lesz ugye fiatalabb, plusz az is kérdés, hogy elfogadná-e a másodhegedűs szerepét Ibra mögött. Amennyiben igen és valóban nem kerülne sokba, akkor 2-3 évre még elférne szerintem, mint második számú csatár. Ettől függetlenül persze jövő nyáron, amikor Ibra valószínűleg már nem fog újabb szerződést aláírni nálunk, mindenképpen kelleni fog egy minőségi, fiatalabb, első számú center.
  Abban azért nagyon bízom, hogy nem őt szánják jobb szélső támadónak Castillejo helyére a maga 33 évével.

  • Ilicic nem csatár. Ha lenne ilyen, akkor a “szélső 10-es” lenne a posztja. Samu helyére zseniális döntés lenne, de nyilván csak 1, max 2 évig.

   • Bár én, régi vágású, grundfocin felnőtt egyszerű halandóként úgy tudtam, hogy “a csatár azaz támadó, egy játékos a labdarúgó-csapatban, aki a legközelebb helyezkedik el az ellenfél gólvonalához, és aki elsősorban a gólszerzésért felelős.”
    Ezek szerint rosszul tudtam, sorry, és köszi a szakszerű pontosítást! 🙂
    Szerinted 33 évesen megvan a megfelelő sebessége ahhoz, hogy Samu helyén tökéletes lehessen?
    Bevallom őszintén, hogy amikor láttam Ilicicet játszani, akkor nem igazán figyeltem, hogy mit produkált a széleken. Azt nem vitatom, hogy Samunál jobb, mert nála Sallai Roli is klasszisokkal magasabb szintet képvisel és ezzel nem Rolit akarom lebecsülni, sőt…

    • Nem sebesség a lényeg hanem az ahigyan mindenkit lealáz a pályán a cseleivel! Ha sebesség akkor meg az is meg van neki! Csak szabálytalankodni lehet ellene!

     Lenne végre egy agy a csapatban a csatárok mögött! 2 évig simán megérni szerződtetni! Igazából a mi védőinket állandóan megveri de ez igaz a serie a minden védőjére!

    • Ja, remélem nem sértésnek vetted, igazából csak arra reagáltam, hogy Ibrával és Mandzsuval hoztad összefüggésbe, és ugye ő nem az a poszt. Samué, esetleg Hakané – sajna szerintem a töröknél is jobb, érdeke helyzet lenne, ha ott versenyeznének a helyért…

     Ami tetszene benne nagyon hogy 1-1 ben brutális, és végre nem Ibra lenne az egyetlen, akire figyelni kell majd, ergo rá is kevesebb ember jutna.

     • Én abban a hitben voltam, hogy ugyanaz a posztja, mint Ibrának. Valamiért a 3-4-1-2-es felállás rémlett és az, hogy ő a másik támadó Zapata mellett. Bár őszintén bevallva nem igazán nézek Atalanta meccset. A 0-3-as és az 5-0-ás meccset sem láttam végig, mert az első bekapott gólok annyira felba..ták az agyam, hogy átkapcsoltam másik meccsre.
      Szóval tényleg köszi a kiigazítást!
      A sebességét is ezért kérdeztem. Annyit láttam, mikor ellenünk játszott, hogy szétcselez minket minket gond nélkül és a fizikai felépítése is megvan ahhoz, hogy párharcot nyerjen.
      Ahogy írjátok, még az is lehet akkor, hogy Hakan helyére gondolják, ha ő esetleg nem hosszabbít.
      Samuval meg tényleg úgy vagyok, hogy elcserélném akár egy nagy zsák tréninglabdára is, mert már akkor is fogom a fejem, amikor meglátom, hogy a kezdőbe került.

  • “Sajtóhírek szerint az UEFA és a FIFA is nyomozást indíthat Zlatan Ibrahimovic ellen egy máltai szerencsejáték-társasággal való kapcsolata miatt. ”

   Erre gondolsz?

   • Igen, index címoldalon van róla egy rövid cikk. Bízom benne, hogy mire jogerős lesz bármi, addigra már vége a jövő évi szezonnak és így azt Ibra még végig tudja játszani.

 2. Bizonyos tekintetben Ilicic egy unikum a jelenlegi mezőnyben, mert a szélen is veszélyes, de rengeteget mozog befelé, és egyáltalán nem a sebességéből él. Viszont a termetéhez képest nagyon jó az indulósebessége és a cselezőkészsége és a passzkészsége is, kis helyen is könnyen megcsinálja a cselt, helyet hagy magának, ami pedig azt eredményezi, amit az 5-0-s meccsünkön tapasztalhattunk, amikor Calabriának nem volt esélye ellene, illetve előtte, amikor bombagólt szerzett egy szép csel után.

  Ilicicet a mi rendszerünkben nem igazán tudnám elképzelni (bár Castillejót sem, ehhez képest ott van), de egy 4-3-2-1-ben már igen. A Gasperini által az utóbbi időszakban játszatott 3-4-2-1 vagy 3-4-1-2-ben Ilicic vagy az egyik csatár vagy a csatár mögött játszott. Ez utóbbi szerep hasonló lehet a 4-3-2-1-hez. Ilicic kiváló játékos.

  A gond nyilván az életkora és a fizetése lehet. Az viszont elgondolkodtató, hogy miért csak az Atalantáig vitte eddig.

  Megjegyezném, hogy bár Ilicic szerintem illene a Milanba, a klub egyre gyakrabban megy szembe az általa kitalált koncepcióval, és a Galliani-féle “akinek lejárt vagy lejáróban a szerződése, jöhet” elv szerint kezdett el ténykedni.

 3. Ugyanolyan felesleges lenne, mint Mandzu. Remek játékos, de inkább a jövőbe kéne fektetni. Vlahovic, Belotti a jó vonal. Persze, ez meg pénzbe kerül. Amit az Elliott nem ad.

 4. Nem örülök, mert egy olyan posztot amit építeni és jócskán megerősíteni kellene újra foltozgatunk. Lassan de biztosan ez kezd válni az Eliott névjegyévé. Mindenki jöhet csak ingyen legyen. Nincsen vagy legalábbis nem volt eddig gond a délszláv képességeivel de lassan 34 éves lesz. Pár évvel vagyunk lemaradva ezzel a transzferrel is, akárcsak a Mandzukic féle transzferrel. Gasperini pedig okosan csinálja, Gomez után Ilicsicsre sincs szüksége.

 5. Az Eliott szerintem jól csinálja és okosan. Az sem megoldás mint amit a kínai-ak csináltak. Megvették a klubbot, egy átigazolási időszak alatt meg elköltöttek egy hatalmas összeget, felborították a csapatot, alapoktól és majdnem egy új kezdő 11et alakítottak ki, aminek tudjuk mi lett a vége. A csapaton nem segített a kínaiak meg becsődöltek és jóformán senki sem maradt azokból akik ők hozták. Evel ellentétben az Eliott először is helyre hozta a csapat pénzügyeit, költségvetést és stabilitást alakítottak ki a krízis alatt is. Tehát türelmeseknek kell lenni ameddig minden a régi kerékvágásba kerül. Tehát az hogy legyenek újra nézők a stadionba, legyen meg a BL és ez a két dolog jelentős bevételt hoz a házhoz. Addig szépen lassan venni valakit ide oda, lassan beépíteni a csapatban mint például Theo, Tomori, Bennacer… és addig ameddig nincs több bevétel addig nagyon okos dolog elhozni egy darabig kölcsönbe valami jó játékost vagy olyat aki jó és olcsón meglehessen venni. Nem minden játékos jön be és válik be a csapatba. Mint például Leao. Fiatal, nem kölcsön érkezett de kiadtak érte elég szép összeget de eddig nem egy eget rengető játékos. Mire lesz az jó ha az Eliott egyszerre megvesz 5 fiatal játékost??? Attól még nem lesz bebiztosítva a csapat jövője. Ha fiatal játékosról van szó akkor inkább a primaverara vetni több figyelmet, és ott figyelni a tehetségét…. tehát pont ezért lenne jó Ilicic. Ismeri az olasz focit, nyelvet, nagyon jó játékos és rögtön bevethető. És 2-3 évre nagyon is jó. És lehet 2-3 év múlva meg lehet sokkal jobb helyzetben lesz a Milan mint most. Ráadásul Ilicic nagyon sok helyen bevethető. És ez szintén növeli az edző variáció lehetőségeit is. Én amondó vagyok hogy minden éven venni egy két jó játékost és hozni 3-4 kölcsön+opció játékost is. Azért nem volt jobb például az ahogy elhoztuk Tomorit? Elhoztuk, kipróbáltuk és tudjuk mi van benne. Ha passzol akkor megvesszük ha nem akkor mehet vissza. Vagy például Diaz, Dalot, Meite. Most mi lett volna a jobb ha kidobunk értük pénzt és nem váltották volna be a hozzá fűzött reményeket? Nem. Így volt a jó ahogy van. Szerintem jól csinálja az Eliott. Szépen,lassan és okosan, és nem fejetlenül.

  • Jaj azért ne kelljen már hasra esni az Elliot előtt, ezek is csak befektetők ugyan úgy mint a többi. Maldinivel nagyot fogtak az tagadhatatlan.

   Nyilván abban egyetértünk, hogy ez egy lassú folyamat amit nem nagyon lehet gyorsítani. És lehet jól van ez így 😉

 6. Belőlünk szinte minden meccsen bolondot csinált…Nagyon jól tartja a labdát és jól cselez.
  ha olyan taktikával játszunk, ahol ezek a képességek fontosak, akkor nagyon hasznos lehet! Nyílván nem egy futó vonalszélső, de Samu hányszor sprintelt le az alapig és lőtte be a labdát Ibra fejére???? Ha 2 évig jó akkor addig, de jelenlegi keretből simán kilógna a foci tudásával-felfelé

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet