Fabrizio Romano, aki elismert és hiteles forrásnak számít az átigazolási ügyekben ezúttal Fikayo Tomori jövőjével foglalkozik.

Tomori kölcsönszerződése a szezon végén lejár és az egyezség szerint a Milannak egy 28 millió eurós vásárlási opciója van. Nem titok, hogy az angol középhátvéd a teljesítményével meggyőzte a klubot, ezt Stefano Pioli és Franco Baresi is megerősítette.

A Milannál elégedettek Tomorival és ezért a szezon végén végleg meg akarják vásárolni – állítja Fabrizio Romano újságíró, aki hozzátette, hogy jelenleg nincsenek tárgyalások a Chelsea-vel és május előtt nem várható az üzlet véglegesítése. A 23 éves védő nagyon boldog a Milanban, így innentől a klubon múlik.

A Chelsea kikötése, hogy a vételi opcióban rögzített teljes összeg – azaz 28 millió euró – kifizetésre kerüljön, ellenkező esetben Tomori visszatér Londonba.

Felmerül a kérdés, hogy bizonyos esetben Tomorinak lenne-e lehetősége megvétózni az üzletet és dönthetne-e úgy, hogy inkább mégis vissza akar térni a Chelsea-hez. Romano egyértelmű nemleges választ adott. Kölcsön+opciós üzletek esetén a klub mindig előre megállapodik az adott játékossal a kölcsön utáni időszakot illetően a szerződésének hosszáról és a fizetéséről egyaránt.

A Milan már januárban egyezségre jutott Tomorival a “jövőbeli” szerződésről. Értelemszerűen ez a megállapodás automatikusan érvényét veszti, amennyiben a klub mégsem vásárolná meg végleg az adott játékost.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet