Folyamatban vannak a tárgyalások Franck Kessié ügynökével a hosszabbításról.

A klub vezetősége a szezon végén lejáró szerződésűekkel párhuzamosan azokkal a játékosokkal is megkezdte az egyeztetéseket, akiknek 2022 nyaráig szól az aktuális megbízatásuk a klubbal, ilyen például Franck Kessié és Simon Kjaer is.

A MilanNews beszámolója szerint folyamatban van Kessié szerződésének 2026 nyaráig történő meghosszabbítása és az új kontraktussal jelentős fizetésemelést fog kapni.

A klub ajánlata évi 3,5 millió eurós fizetés, ami 1,3 millióval magasabb a jelenlegi béréhez képest. A MilanNews arról ír, hogy a játékos bérigénye körülbelül 4,5 millió euró, azaz 1 millió a különbség az ajánlat és a kért összeg között.

Kessié 2020/21-es szezonra abszolút a Milan meghatározó játékosává vált és kiváló teljesítményt nyújt. Ebben nagy szerepe van annak, hogy Stefano Pioli megtalálta az ideális posztját és a 4-2-3-1-es játékrendszer jelentette számára az áttörést.

A Milan szándéka egyértelmű: nem akar megválni az elefántcsontparti középpályástól, aki ebben a szezonban 42 tétmeccsen 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki.

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Bennacerrel ők ketten megoldhatják hosszú évekre a középpályánkat. Az algírral alkotott duója szerintem bármelyik topklubban megállná a helyét a megfelelő játékrendszerben. Ilyen embereket kell megtartani ahhoz, hogy stabil BL-indulók legyünk. Én Donnarummáról gondolom még ugyanezt a keretből, illetve ha Calabria hasononlóan teljesít, akkor róla. Kjaer és Ibra ezeknek a játékosoknak zseniális alapot adhatnak, de ők már nem a jövő. Theo és Tomori lehetnek még hasonló kaliberű alappillérek. Én úgy gondolom, hogy az említetteket kell itt tartani majdhogynem minden áron. Nagyon derűlátó vagyok Kalulu, Gabbia, Tonali esetében, akik ezeket a játékosokat egyre jobban tehermentesíthetik, távozásuk, visszavonulásuk (Kjaer) esetén pótolhatják. A prioritás nálam tehát ezeknek a játékosoknak a megtartása, illetve Ibra és Hakan cseréjének megoldása. Kezdőbe a két szélre kell igazolni. Thauvin, Ilicic mindketten szuperül hangoznak. Viszont a spekulációk feleslegesen, amíg nincs BL. Az újabb lemaradás ismét boríthat mindent. Két teljesen más mercatót fogunk látni BL és EL-indulás esetén. Teljesen más költségvetés, teljesen más kaliberű érkező és távozó játékosok. Addig nem szabad egy pletyót sem komolyan venni.

 2. Na talán ő az első Milan játékos mostanság akinél az igényelt fizetési összeg legalább köszönő viszonyban van a mutatott teljesítménnyel. Nem 6 meg 8 milliókat vár el mint más ugye… Abban az esetben ha megvan a BL, ezt a 4,5 milliót meg kéne neki adni. Ha nem lenne meg, az úgy egy másik kávéház.

 3. Kessie az a játékos jelenleg, aki a csapat esetleges gyenge teljesítménye ellenére is mindig elég magas színvonalon játszik. Ami a legkiegyensúlyozottabb emberünkké teszi. Vannak nála jobban ajnározott játékosaink (pl Theo) akik erősen hullámzó teljesítményt nyújtanak hozzá képest.

  • +1

   Időnként viszont indokolt lenne pihentetni, ezt fel kellene ismerniük Piolinak. Oké h brutál fizikuma van, viszont néha szemmel látható h totál készen van és fáradt. Még akkor is megy mint a tank, de ez kihatással van a koncentrációra.

 4. 4 millióban szerintem simán ki tudnának vele egyezni, és ő valóban meg is érdemelné azt az összeget, BL-től függetlenül megadnám neki. Ha nem lesz BL, akkor meg valószínűleg úgyis felszabadul D meg a török fizu kerete is.

 5. Hasonló minőségű középpályás valószínű ennyiért nem is jönne ide! Megtartani! Az előttem szólókkal egyetértek mert Calabria ,Theo ,Gabbia, Bennacer maradjon! Ami Donnát illeti sztem menjen mert nagyon drága és egy Gollini ,Nübel fillérek lennének hozzá képest! A török ha nagyon menni akar menjen! Hozzuk Thauvint meg Yazicit ketten nem kerülnek annyiba mint Calha.Sztem a Milanban játszani megtiszteltetés nem a mezt kell csókolgatni hanem a szándékot kinyilatkoztatni!!!!! Hol van már a klubhűség mint régen, Maldini, Barési….Ha Calha megy hozzuk vissza Locatellit! Ha ennyi jó csapat akarja Őt az nem véletlen!! Forza Milán!

 6. Minden időszakban volt adott játékos, akiről a szurkolók azt mondták, hogy “Ő a kedvenc játékosom”..
  Nekem az utolsó ilyen Seedorf volt, de az azóta eltelt közel 10 évben már nem nagyon volt ilyen.. Jöttek, mentek a játékosok, de egy sem volt olyan, akire azt mondtam volna, hogy Nagy Kedvenc!
  Nos jelen helyzetben Kessié nagyon közel áll ehhez..
  Nálam a Csapat legfontosabb játékosa nem Ibra, nem Donnarumma, nem Calhanoglu, hanem egyértelműen Kessié!
  Meg kell Neki adni, amit kér. Ha valaki, Ő megérdemli.

  • Donnarumma kinek a kedvence a folyamatos € balhéi után? Amilyen szimpatikus volt, amikor kölyökként berobbant, annyira antipatikus jelenleg….

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet