A jelek szerint két kölcsönben lévő játékos nem szerepel a Milan terveiben.

Még 9 forduló van hátra a Serie A aktuális idényéből, azonban a Milan vezetőségének figyelme kezd egyre inkább a nyári átigazolási időszakra összpontosulni a lehetséges érkezők és távozók kapcsán.

Az Il Giornale beszámolója szerint a Milan vezetősége úgy döntött, hogy a következő szezonban nem tart igényt Diogo Dalotra és Soualiho Meitére sem, akik a szezon végén visszatérhetnek korábbi csapataikhoz.

Dalot tavaly októberben csatlakozott a Milanhoz egy szezonra kölcsönben és többnyire kiegészítőember volt Stefano Piolinál a védelem jobb és bal oldalán egyaránt. A 22 éves hátvéd 24 meccsen 2 gólt illetve 2 gólpasszt jegyzett a Milanban.

Fontos megjegyezni, hogy a szerződésében nincs vételi opció és a hírek szerint a Manchester United körülbelül 20 millió eurót szeretne kapni Dalot játékjogáért. A Milan nem szándékozik megvásárolni, így Paolo Maldiniék a nyáron új szélsőhátvéd után néznek és Dalot visszatér Manchesterbe.

Meité helyzete kissé különbözik, ugyanis ő januárban egy 8,5 millió eurós vásárlási opcióval érkezett a Torinótól. A Giornale szerint a Milan vezetősége nem fogja aktiválni az opciót és ezáltal nem vásárolja meg végleg a 26 éves játékost, aki eddig 15 meccsen játszott és bő 800 játékpercet töltött a pályán.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Dalot oké, hogy nem elég jó nekik, nem rossz, de nem is jó. Meité-vel mi a baj 4. számú vkp posztra? Nekem bőven jónak tűnt erre a szerepkörre, pláne ilyen piti pénzért.

 2. Szerintem Pobega marad helyete ha viszatér kölcsönből.Így nyilván nem akarnak költeni kp posztra.Mondjuk ideje megnézni mit tud a srác.Meite szerintem ennek lesz az áldozata.Ár-érték arányban pedig nem rossz,de ez van.Nagyon sajnálni sem fogom.

  • Mármint? Szerintem Krunic onnan egy ideje kikerült, így eleve csak 4-en vannak oda konkrétan. Kessié – Benna után meg Meité és Tonali versenyzik, és jelen pillanatban szerintem még erősebb Meité. Én a 3. helyre rakom jelen pillanatban, még ha esetleg holtversenyben is. Meg azért elég sokat is játszhatott.
   Krunic Calha helyettese lett inkább, vagy balszélső.

   • Én alapvetően Krunicot még mindig erre a posztra sorolom, a bal oldal vagy az irányító pozíció szerintem kényszer volt. Persze aztán lehet, hogy a dolgok rám cáfolnak.

 3. Dalot: kár érte, még Serie A szinten is ritka, aki mind a két szélsőhátvéd posztot magabiztosan be tudja játszani. Az ára, amely kb a duplájára van árazva a transfermarkt becslésénél- és az, hogy Hakan vélhetően a MU-hoz szerződik – elriasztja Maldiniékat, hogy leüljenek Manchester bánatosabb klubjával. Egy szegény klub nem fog egy olyan paliért 20 milliókat kiadni, aki előtt egy betonbiztos olasz és egy szupertehetséges, fiatalabb francia is ott van.
  Meite más tészta. Mivel szinte biztosak lehettek benne, hogy hazahozzuk Pessinát a túlhájpolt Atalantától és Pobegát a kis Speziából viszonylag felesleges lenne itt tartani, még 8,5 millió forintért is , nemhogy Ibra egy évi béréért. A mai olasz lapok egyébként a “helyére” a Fior holland születésű,de marokkói válogatott középpályást Amrabatot jósolgatják (akinek az ára egyébként a háromszorosa a Meite pajtásnak).

 4. Egyikük sem katasztrófa de egyikük sem BL szint még padról sem, és annak se örülnék, ha ilyen kaliber lenne a rotációs csapat alapja, szóval nem bánom ha mennek. Bár benne van a pakliban, hogy Meite 8.5-ért nem kell, aztán ha nagyon ránk akarják erőltetni, akkor egy 3 év alatt 6 milláért elhozzuk…

 5. Amúgy, szerintem, leginkább az áll a háttéerben, hogy 50 milláról indul a keretünk, s ha BL, akkor oda komolyabb játékosokat kell venni, amire pénz kell, s ha az 50-ből 20-at ide 8.5-et oda elköltünk, akkor kvázi nem is fog erősödni az első számú csapat… ami megengedhetetlen, szóval, ha sikerül valakit jó pénzért eladni, akkor maly újra kell tervezni mindent…
  A helyzet az, hogy vélhetően se Donnarumma se Chalha nem marad. Így komoly nyár elé nézünk. Donnarummánál bízok benne, hogy hosszabbít, hogy ne ingyen menjen, és a PSG megveszi. És ha így megy el az komoly gesztus lenne és egy esetleges hazatérése, ha nem jön be a Párizsi kaland, is meg lenne alapozva.

 6. Én ezt a sok pletykát szerintem meg sem fogom nyitni a bajnokság befejezésééig. Tök felesleges. Jelen pillanatban a BL-indulás esélye eleve 30-40% körül mozog szerintem, de lehet, hogy még túl is lőttem kicsit. Az meg két külön helyzet mind a játékos, mind a klub számára.

 7. Mindkettő gyenge közepes focista, velük nem erősödik a csapat. Márpedig ha erősödni akarunk akkor jobb játékosokat kell igazolni a jelenlegieknél.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet