Olasz lapértesülés szerint a Paris Saint Germain megaajánlatot tett Gianluigi Donnarummának, akivel a Milan még nem tudott megállapodásra jutni a szerződés meghosszabbításáról.

A 22 esztendős kapusnak június 30-ig szól a szerződése a Rossonerivel és a klub minden követ megmozgat annak érdekében, hogy hosszú távra magához láncolja a fiatal hálóőrt. A legutóbbi tárgyalás alkalmával nagy különbség mutatkozott a klub ajánlata és Mino Raiola követelése között.

A Milan vezetősége évi 8 millió eurót ajánlott Donnarummának, ez 2 millió euróval magasabb a jelenlegi bérénél és ezáltal a csapat legjobban kereső játékosává válna. A fizetés mellett a szerződés időtartamáról sincs egyezség: a klub hosszabb távra tervez és legalább 3 évvel hosszabbítana, míg Raiola inkább a rövid távú kontraktust preferálja. A tárgyalásokon az áttörést az jelentheti, hogy a csapatnak sikerül-e kiharcolnia a Bajnokok Ligája-indulást és emellett Zlatan Ibrahimovic maradása is fontos ösztönző szempont lehet Gigio számára.

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy egy topklub jóvoltából Donnarumma évi 12 millió eurós ajánlatot kapott. Ez pontosan a duplája annak, amennyit jelenleg zsebre tesz Milánóban. A lap szerint ez a klub nem más, mint a Paris Saint-Germain, amely már az elmúlt években is bepróbálkozott, de rendre sikertelenül.

A francia alakulat első számú kapusa Keylor Navas, aki 34 éves és úgy tűnik, hogy a PSG vezetősége Donnarummával képzeli el a jövőt. A Gazzetta megjegyzi, hogy a Juventus is figyelemmel kíséri a helyzetet. Ugyanakkor elég valószínűtlen, hogy ilyen feltételek mellett első számú kapust igazolnának a nyáron, miközben tavaly hosszabbítottak Wojciech Szczesnyvel 2024-ig.

A Gazzetta szerint a Milan részéről körvonalazódni látszik egyfajta ultimátum. A klub a szezonzárásig, azaz május végéig – még az Európa-bajnokság kezdete előtt – mindenképp nyélbe akarja ütni a szerződéshosszabbítást. Ekkor már az is eldől, hogy hol végez a csapat a Serie A-ban és kvalifikálja-e magát a BL-be a 2021/22-es idényre.

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Továbbra is tartom azt, hogy a BL indulás kérdése miatt nincs még megegyezés. Ha meglesz a BL, akkor biztosan marad.

 2. Most derül majd ki, hogy Gigionak mi a fontos, valamint az is, hogy mi jól vagy hibásan ítéltük meg a helyzetet.

 3. Én matekoznék. Megadnám neki a 10milliós fizetést, hosszabbítanék 4 évvel, és az első év után értékesíteném kb 50-ért. Több pénz jönne ki, akkor is, mintha most elengedjük. Ilyen erejű elszívóerővel nem tudunk versenyezni, amit a PSG , City…. képvisel. Ez van sajnos.

 4. Az a nagy baj, hogy szerintem már kicsit esélytelenebb az, hogy elindulunk a BL-ben, mint hogy nem. Donna meg ezt lehet, hogy megunta. Az 5. helyezett Napoli és Juve így is 4 pontra vannak, és vissza van még a meccsük, azaz vagy 3-3 pontra jönnek fel, vagy közülük valamelyik 1 pontra.

  A fiúk fél évig túlteljesítettek, de a realitás az, hogy az Inter-Napoli-Juve trió játékosállományban sokkal erősebb, és hosszútávon ez jó eséllyel ki fog jönni, az Atalanta meg játékban jóval erősebb, mint mi. Az a szomorú, hogy még a Juve talán most a leggyengébb közülük, de ők meg annyira nyertes típusú csapat, hogy valahogy tutira odaérnek. Én összesen két pozitív dolgot látok, ami miatt még van egy kis esélyünk:

  1.: A két római csapat leszakadt. Jó eséllyel elég lesz a fenti négy közül egyet valahogy mázlival magunk mögött tartani.
  2.: Még előrébb vagyunk icipicit mint a többiek, így ha kifogunk egy jó szériát, még a kezünkben tarthatjuk a sorsunkat.

  De szerintem le fogunk csúszni, és Donna menni fog.

 5. maradni fog, Gigio 🙂 BL ide vagy oda! idegőrlő dolog ez a saga körülötte, de minél jobb játékos valaki, annál több a pletyka lát napvilágot róla. És hát persze annál több mindenki akarja magáénak tudni. Sokaknak itt elege van a Donnarumma körüli huzavonából, de épp ez jelenti azt, hogy egy klasszis kapus véd nálunk. Igen, Merettel, Mussoval vagy Reinával a kapuban kevesebb idegeskednivaló lenne mercato alatt, viszont annál több mérkőzéseken. Sajnos fel kell készülnünk rá, hogy Bennacer, Kessié, Calabria, Theo vagy éppen Tomori ügyében lesznek nap mint nap pletykák, de a jó teljesítménynek ez is velejárója.

  Igazából itt az ideje átigazolási tényeken kívül nem olvasni spekulációkat. Egyrészt a felük se igaz, másrészt csak felesleges idegeskedés. Peace!

 6. Azért, mert minden évben beleszarik abba a tálba, amiből egykor ő is evett. És persze nem véletlenül, hanem tudatosan.
  Sajnálom, ha neked ezt magyarázni kell.

  • Bármennyire is fáj, Leo azért kapja Párizsban a fizetesét, hogy minél jobb csapatot rakjon össze. És ha most “ingyen” leigazolhat egy fiatal, tehetséges kapust, hülye lenne kihagyni ezt a helyzetet. Függetlenül attól, hogy honnan hozná el. Vagy szerinted a főnökének majd azt mondja, hogy bocs bástya, nem próbálom meg leigazolni mert van milanos kötődésem. Valószínűleg annyi lenne a válasz, hogy ki a f…t érdekel, igazold le.

  • És akkor példának erejéért – hogy ne menjünk messzebb – Ibra is rohadjon meg, amikor 2 gólt vert az Internek, amivel megvertük őket 2-1-re ősszel? 😀 Meg úgy egyáltalán, elég fura lenne ez a gondolkodásmód a ebben a sóbiznissz világban.

  • Értem én amit mondtok, még egyet is tudnék érteni vele, ha ez a tetű nem járna vissza félévente hiénázni amióta kiraktàk innen.

 7. Sztem nem is akkora tehetség mint ki kiáltják szerintem nyugodtan mehetne és az árából lehetne venni egy olyan kapist ski lehet idősebb de nem kap ilyen gólokat

  • De nem lesz ára mert lejár mindjárt a szerződése. Újat pedig nem úgy néz ki mint aki alá akar írni.

   • Meg kell adni neki azt a pénzt aztán vigyék ha meg meg akarják tartani ez van ennyi az ára akik sorba állnának érte bárki megadná ezt fair play ide vagy oda… Spóroljanak az irodistákon akik semmit se csinálnak 🙂 de továbbra is azt mondom hogy a pénz viccet csinált a sportágból

 8. Jó kapus, de azért 20 évesen 10 milliós fizu…kicsit el vannak szállva szerintem.
  Én úgy gondolom nem hosszabít, és elmegy, hiszen látszólag a pénz fontos neki
  és nem elég a 8 milliós ajánlat.

 9. A PSG csak ne akarja elvinni. Ott van nekik Navas, akinek rengeteget köszönhettek tegnap este a Bayern ellen..

 10. Sajnálnám, ha nem lenne elég neki a 8 milliós fizetés a nevelőegyesületétől, amivel ráadásul a legjobban kereső játékos lenne a csapatnál, plusz semmilyen motivációt nem jelentene neki az, hogy ő lehetne a Milan történetében az a játékos, aki a legtöbb meccsen pályára lépett. Ezzel mondjuk azt hiszem, hogy a Serie A rekordját is megdönthetné pluszban.
  Bár tudom, a klubhűség manapság sajnos már kiment a divatból, mert van az a pénz.
  Az is gond, hogy jelenleg nincs olyan kapusunk, akit félelem és reszketés nélkül be lehetne állítani helyette.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet