Soualiho Meité a Milan első januári igazolása először nyilatkozott a Rossoneri játékosaként és célja, hogy nagy dolgokat érjen el a csapattal.

A 26 éves középpályás szerződtetését pénteken jelentette be a Milan és a megegyezés értelmében kölcsön+opcióval érkezett a Torinótól. A transzfer részleteiről itt olvashatsz.

Meité a Milan TV-nek nyilatkozott először a klub játékosaként.

“Ez egy nagyszerű történelemmel rendelkező csapat, egy legendás klub. Nagyon örültem, amikor megkerestek. Rögtön beszéltem a családommal és a barátaimmal, nagyon boldog voltam.” – mondta Meité.

“Mindig is nagyszerű futballisták játszottak a Milanban és a klub nagy célokért harcolt. Szeretnék én is részese lenni ennek.”

“Hét évesen kezdtem el futballozni. Édesapám fiatalabb korában focizott, ugyan nem magas szinten, de szerette és átadta nekem a szenvedélyt. 13 évesen szerződtem az Auxerre-hez Franciaországban és ott fejlődtem játékosként. Majd 17 évesen aláírtam első profi szerződésemet. Innen kezdődött minden.”

“Olyan játékos vagyok, aki szereti birtokolni a labdát. Technikás vagyok, imádom a szép játékot, szeretek beadni és mindkét lábammal jó vagyok. A célom, hogy a csapat szintjén játsszak és a lehető legjobban teljesítsek a bajnokságban illetve a nemzetközi porondon.”

“Boldog vagyok, hogy az AC Milan játékosa lehetek. Ahogy mondtam: ez egy nagyszerű klub, illusztris múlttal. Szomorú, hogy nem lehetnek szurkolók a stadionokban, de azt üzenem nekik, hogy továbbra is támogassanak minket. Ugyan nincsenek a lelátón, de kívülről érezzük a támogatásukat. Mindig erőt kell adniuk a Milannak.”

A francia középpályás a 18-as mezszámot választotta a Milanban.

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Én egy picit aggódok azért, hogy még kiegészítő emberként is kevés lesz. Bár Maldini szinte összes igazolása bevált. Szerintem is szükség lenne még középhátvédre és Mandzukicra is. Őt nem csak Ibra posztján lehet játszatni akár Calha vagy Rebic posztján is szokott szerepelni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet