2022. október 07., péntek

Mancini szavai Gigióról, Calabriáról és Tonaliról

-

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya úgy vélekedik, hogy Gianluigi Donnarumma ott van a világ legjobb kapusai között és kiállt Sandro Tonali mellett.

Mint ismert, a nyáron rendezik az Európa-bajnokságot és a Milanból több olasz játékos is pályázik a válogatott meghívóra, többek között Gianluigi Donnarumma, Davide Calabria, Alessio Romagnoli vagy éppen Sandro Tonali.

Mancini a Gazzettának adott interjújában beszélt a Scudettóért folyó versenyről és kitért néhány olasz játékosra a Milanból.

“Az Inter és a Juventus rendelkezik a legerősebb kerettel és továbbra is a favoritok a Scudetto megnyeréséért folyó versenyben. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy biztosan ez a két csapat egyike fogja megnyerni. Ott van például a Milan, amely a végsőkig eljuthat. Nem számítottam arra, hogy ilyen jól fognak teljesíteni. Nem véletlenül nyernek meg ennyi mérkőzést.” – mondta Mancini.

“Hasonlóság a Milan és a válogatott között? Természetesen van. Van néhány tapasztalt és sok minőségi fiatal játékos a csapatban. Megvan a lelkesedés, a ragályos empátia, a bátor játékelv és a veretlenségi sorozat…”

“Calabria? Legutóbb a válogatottban is nagyon jól teljesített. Tehetséges játékos, megvan a személyisége és az elszántsága. Ő egy nagyszerű srác. Tonali? Normális, hogy kissé küszködik. Nagyon fiatal és korán érkezett egy nagy klubhoz, ezáltal időre van szüksége. Kicsit olyan, mint amikor Romagnoli a Milanhoz igazolt. Azonban az utóbbi mérkőzéseken sokkal jobban játszott. Hasznosak lehetnek az Azzurri számára.”

“Donnarumma? Manapság ő a legerősebb kapus a világon.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS