A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Soualiho Meité csatlakozott a Milanhoz.

A 26 éves játékos a Milan első szerzeménye a januári átigazolási időszakban. Meité csütörtökön este érkezett Milánóba és pénteken délelőtt sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat, majd aláírta a szerződését.

A Milan a hivatalos honlapján közleményben jelentette be az első igazolást.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE, HOGY 2021. JÚNIUS 30-IG KÖLCSÖNVETTE SOUALIHO MEITÉT A TORINO EGYÜTTESÉTŐL. A ROSSONERINEK VÉTELI OPCIÓJA LESZ A JÁTÉKOS VÉGLEGES MEGVÁSÁRLÁSÁRA.”

A Sky Sport Italia szerint a Milan 500 ezer eurót fizet Meité kölcsönvételéért és a szezon végén az opciós jogban foglalt 8 millió euróért végleg megvásárolhatja.

Meité a 18-as mezszámot választotta a Milannál és hétfőn a Cagliari elleni mérkőzésen debütálhat a csapatban. Meité a Milan történetének 17. francia nemzetiségű játékosa Combin, Papin, Desailly, Vieira, Dugarry, Ibrahim Ba, N’Gotty, Dhorasoo, Gourcuff, Flamini, Mexés, Rami, Menez, Bakayoko, Theo Hernández és Kalulu után.

 

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem tudom ki, hogy van ezzel a sráccal de a jelenlegi kvalitásait elnézve nekem a fizikai erején kívül semmi extra. Lomhának és körülményesnek tűnik, néha valami cselt elsüt oké de nem tudom elég lesz-e ez?! Persze nem értek hozzá és bízzunk Moncada munkájába de nagyon kíváncsi leszek rá.

    Az anno lesajnált Locatellinket meg Angliából figyelgetik. Milyen szép lenne ha a romjaiból újjáépülő Milan vissza tudna hozni pár elherdált valódi értékét és a mostani közegben fejlődhetnének tovább.

    • Nekem nem tűnik körülményesnek, inkább olyannak, akitől nagyon nehéz elvenni a labdát. Majd kiderül ez, de én úgy látom, hogy egy-két cselt is meg tud csinálni ha szükséges és meg is indul a labdával előre. Nem tűnik ő rossznak. Sőt én Tonalinál dinamikusabbnak is érzem, bízzunk benne. Plusz nagyon jó a fizikuma, bárkivel tud ütközni a középpályán, nem olyan, mint Brahim, aki pattan le mindenkiről.

  2. Bakayokót kellett volna visszahozni Krunic helyére, és lett volna egy szinte tökeletes négyesünk a védekező középpályás két posztjára.
    Hátha ő sem lesz rossz már ha így alakult.

  3. Louis Wagner kimaradt, ő az első francia játékosa a Milannak. Wagner tagja volt annak a csapatnak 1901-ben, amely az első győzelmet aratta a Juventus ellen. Később egyébként neves autóversenyzőként csinált karriert, 1908-ban megnyerte az első amerikai nagydíjat, “kicsit később”, 1926-ban meg – párban Robert Sénéchallal – az első Brit nagydíjat. Olyanokkal versenyzett együtt, mint Antonio Ascari vagy Enzo Ferrari.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet