A legfrissebb hírek szerint jól haladnak a tárgyalások és a Milan vezetősége napokon belül szeretné lezárni Fikayo Tomori leigazolását.

Tomori, a Chelsea angol hátvédje lett a klub első számú célpontja a védelem közepének megerősítésére, miután Mohamed Simakan megsérült a Strasbourg legutóbbi mérkőzésén.

A MilanNews, a La Gazzetta dello Sport és a Sky Sport Italia beszámolója szerint a Milan a szezon végéig szeretné kölcsönvenni Tomorit egy vásárlási opcióval. Folyamatban vannak a tárgyalások a Rossoneri és a Chelsea elöljárói között. Gianluca Di Marzio szerint a Milan szeretné hétfőn lezárni a transzfert.

A londoni együttes egy 30 millió eurós vételi opciót szeretne a szerződésbe, azonban a Milan sokallja az összeget és csökkenteni akar ezen. A Gazzetta szerint a kölcsönvételi díjról is egyeztetnek a felek: a Milan 1 millió eurót ajánl, míg a Chelsea 3 millió eurót kér. További fejlemények a jövő hét elején várhatóak, a Milan magabiztos az üzletet illetően.

Tomori több játéklehetőséget szeretne kapni, ami a Chelsea-nél nem adott számára, ugyanis Kurt Zouma, Thiago Silva, Antonio Rüdiger illetve Andreas Christensen is előtte áll a kezdőcsapatba kerülésért folytatott versenyben.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én még mindig nem értem minek védőt igazolni. Valaki írta Gabbia sérülése lehet hosszútávú lesz. De nyárig nem marad Mussa? Akkor meg!? Jelenleg van 2 válogatott kezdő belső védő, 1 rutinos ex-válogatott Argentin és egy remekül teljesítő Kalulu. Belső védőket azért még Pioli sem cserélgeti, mint más az alsókat… Szóval ha komolyabb sérülések nem lesznek akkor jó eséllyel Gabbia (ha felépül) és Kalulu 4-5 meccset kaphat a rutin szerzésre.
  Hiába akarja mindenki szélen látni Kalulu-t az eddigi tapasztalatok szerint ott Dalot is előtte van.
  Én őszintént szólva csak videókon láttam a kiszemelteket, Meite meggyőző… remekül passzol jobbal-ballal, sőt még a hosszú labdái is pontosak mind2 lábbal. Emellett erős és jól cselez. Kérdés 26-27 évesen miért ott tart ahol. De nekünk 4.-5. számó középpályásnak teljesen jó lehet. A 2 kiszemelt védő közül egyik nem is játszik és a videók alapján elég sete-suta (Tomori) a másik Franciaország leggyengébb védelmében (jó, csak a második legtöbb gólt kapták…. kicsit ferdítek) pallérozódik.
  Én úgy gondolom fantasztikus a csapat egység, teljesen felesleges igazolásokba nem szabad belemenni. Elől sem értem a gondott. Ibra nélkül Leao tudott már mutatni valamit. Hogy nem minden meccsen van meg benne az átütő erő!? Na bumm… Ezért van itt Ibra aki már hétfőn játszhat és ha szerencsénk van kicsit több pihenővel végig nyomja a szezont. Leao-ra pedig lehet számítani, ahogy jövőre akár a Svéd srác is előtérbe kerülhet. Ne feledjük, hogy utóbbi pár meccsen szenvedős támadójátékunkból nem csak Ibra hiányzott, hanem Calhanoglun kívül mindenki! 4-ből 3 játékos hiányzott (Rebic, Ibra és Saelemakers) és úgy tűnik jövőre már mind rendelkezésre fog állni.
  Mandzikic 2019-ben, majd 2 éve játszott utoljára igazi tétmeccset. (Qatari bohóckodást nem nevezném annak)

  • Azért kell még egy védőt igazolni, mert Contit el akarják adni még télen. Ezért Kaluluval jobbhátvédként számolnak. Így meglesz a 4 szélső védő, és ha jön Tomori, akkor 4 belső védő, mert ugye Duarte is elment. Engem Caldara helyzete érdekelne, aki egy időben a legnagyobb tehetségként volt kikiáltva, most meg kölcsönben sem játszik. Ha már kifizettünk rá egy vagyont, akkor talán meg lehetne próbálni újra felépíteni.

 2. Ha nincs ló (Milenkovic), jó a szamár is, ha nincs szamár (Simakan), jó a kecske is.
  Nem először visz el az orrunk elől a Lipcse játékost.

 3. Matteo Lovato jobb opció lenne bővíteni kell a keretet (véleményem szerint) hiszen sok a sérült vagy hozzunk az utánpótlásból játékosokat vagy igazolunk és még a celticben is ott van az a Ajer akit az év elején nagyon akart a csapat szóval ez a 2 opció sokkal jobb Tomori-nál olcsóbbak és most ez a skandináv vonal nagyon megy nekünk a csatárunk Ibra mögé az a Scamacca nagyon jó lenne de most ez a csuda Juventus elviszi de még rengeteg tehetséges fiatal csatár van a serie a-ban de még egy Colombo is ott van mint csatár de ő inkább a jövő kép szóval érthető miért akarunk megint egy rutinosabb csatárt mint Mandzukic-ot

 4. Minek ennyi védő felmerül a kérdés?! Hát lehet a bajnokság és az EL mellett a kupát is komolyan akarjuk venni ezek után?!

  Másrészt Tomori, van még mit csiszolni ezen a gyémánton de ha érzi a bizalmat hátha magabiztosabbá válik. Mondjuk 30 M-kért nem hiszem, hogy leigazolnánk.

 5. A miért kell védőt igazolni kérdéskörhöz… Kjaer helye betonbiztos – joggal. Romagnoli helye is az, bár erre mostanság nem szolgál rá. Ha olyan hibákat, amiket mostanság láttunk tőle, egy újonc csinál, akkor hónapokra elfelejtheti, hogy játszani fog, ő viszont élvezi Pioli bizalmát. Én nem tartom őt olyan sokra. Musacchio ugye marad tavaszra is, és elvileg igaz, amit “jose82” ír, hogy így felesleges lenne egy újabb védő, de tavasszal már nem annyira az lesz a cél, hogy az argentinnal kármentés történjen, hanem az, hogy ősszel kikkel lehet megkezdeni a következő idényt. Musa nyilván távozik, így az új igazolás – aki nem lenne annyira drága sem – már ennek fényében érkezne. Ennek a szezonnak úgy mentünk neki, hogy 5 középhátvédünk volt, és volt még Kalulu. Romagnoli és Musacchio sérült volt a szezon elején, később Kjaerrel voltak gondok. A sok középhátvéd ellenére meccsenként átlagban csak 3 CB volt hadrafogható. Tomori megszerzése tehát szólhat az argentin védő nyári távozásának, Gabbia és Kjaer sérülésének. Kalulu teljesítménye sokat ígér, de hogy remekül teljesített volna, azt nem mondanám. A hibái inkább a rutintalanságából fakadtak, de persze csinált nagyon szép dolgokat is.
  Számra megvagyunk. Ha csak ezt nézzük, akkor jogos lenne a kérdés, hogy 5 középhátvédként játszatható focista mellé minek még egyet szerezni. Ha egészséges tudna maradni a CB-részleg, akkor azt mondanám, hogy egy negyedik is felesleges lenne. De ha az a helyzet áll elő, mint ősszel/télen, hogy két emberrel nem számolhatunk, akkor igenis kell még egy játékos. Sajnos mindent ez határoz meg. Nálunk lehet, hogy még a 6 is kevés.
  A középpályán is kiütközött ez a probléma. A rendszer szempontjából a védők előtti 2 játékos kulcsszereplő. A 2 alapember mögött nagy a szakadék. Ha még innen is kiesik valaki (ezen a poszton a sárgák halmozása gyakori, és sérülés is felléphet), akkor ugyan van 3 ember, de eltérő hatékonysággal. Ráadásul 3 védekező középpályás esetén máris korlátozottak a variációs lehetőségek. Ezt már nyáron is mondták többen, hogy 4 ember kevés lesz. Hát tessék. Calabriának kellett beugrania, mert nem maradt ember.

  Az érdekes, hogy kik mögött van a sorban a Chelsea-nél. Christensen például nekem eléggé bizonytalannak tűnt, ha láttam játszani. Zouma egy őserő, ami a PL-ben jól jön, fejpárbajban nem nagyon lehet legyőzni, de elképesztően képzetlennek tűnik. A többiek sem olyan klasszisok, ami indokolná Tomori minimális esélyét a csapatba kerülésre. Közben meg vicces, hogy egy 5. számú alig játszó középső védőért van pofája 30 milliót kérni (papíron) a Chelsea-nek…

 6. Chelsea rajongók eléggé dicsérik Tomorit, és ha jól tudom volt valami össze tűzése Lampardal azért nem játszik annyit.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet