Egy olyan lehetőség adódott, amely átírhatja a klub vezetőségének elképzeléseit a téli átigazolási időszakra vonatkozóan, ezáltal mégis érkezhet egy középcsatár a télen. Nem más, mint Mario Mandzukic.

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója december végén kijelentette, hogy ez a lehetőségek mercatója lesz és elmondta: csatárposzton házon belül számos megoldás van Zlatan Ibrahimovic tehermentesítésére. Ezáltal arra lehetett következtetni, hogy a Milan nem tervez csatárt igazolni, most viszont egy vonzó lehetőség kopogtatott az ajtón.

Mandzukic neve akkor merült fel először a Milan háza táján, amikor a játékos ügynöke, Giovanni Branchini néhány nappal ezelőtt a Casa Milanban járt és felajánlotta a horvát támadó szolgálatait a Rossonerinek. A klub vezetősége értékeléseket, mérlegeléseket végez és az elkövetkező órák meghatározóak lesznek az üzlet kapcsán.

A 34 éves játékos 2020 nyara óta klub nélkül van és az utóbbi hónapokban számos ajánlatot visszautasított (Galatasaray, Lokomotív Moszkva, Szpartak Moszkva). Mandzukic nyitott arra, hogy csatlakozzon a Milanhoz és már a beleegyezését adta. Alfredo Pedulla arról számolt be, hogy Mandzukic négy ajánlatra mondott nemet és csak a Milant akarja.

Carlo Pellegatti sportújságíró és riporter szerint Mandzukicnak egy 6 hónapos szerződés van terítéken egy esetleges opcióval a következő szezonra. Ami a fizetését illeti: körülbelül 1,8 millió eurót kereshet.

A vb-ezüstérmes támadó személyében egy nagy tapasztalattal és karizmával rendelkező játékos érkezhet erősítésként, amellyel tovább nőhet Pioli repertoárja.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Kitűnő igazolás lenne második számú csatárnak. Hasonló karakterrel rendelkezik mint Ibra, a második hullámban ékezőknek megtudná teremteni a lehetőséget. Fél évre + 1 év opció teljesen jó ajánlat.
  Várunk szeretettel, Rebic kap egy honfitársat! (:

  Meite is beválhat mint Kessie csere. Annyit valószínű hozni tud mint Krunic, így kölcsön és nem kötelező opcióval sokat nem veszítünk a francia szerződtetésével.

  Már csak egy középhátvéd kell a télen erősítésnek, azt se bánom ha csak kölcsönbe, de 1 valaki valóban kell, lehet Gabbia hosszabb időre lesérült, ezért is nézünk most valakit sürgősen. Simakan elég jónak tűnt videók alapján, de ha 2 hónapra kidőlt minimum, akkor sok értelme nincs leigazolni, max a nyáron. Tomori-t még ennyire se ismerem. Egy rutinosabb nevet is eltudnék itt viselni, Kjaer is bevált nem is kicsit.

  Jó lesz ez a mercato. 3 “hiányos”, erősítésre szoruló posztunk van/volt, és pont ide érkezhetnek játékosok. 2-3 éve még biztos lettem volna benne, hogy vagy egy kapust vagy egy újabb jobbhátvédet kukázunk…

 2. Szerintem ilyen bunker focit játszó csapatokkal szemben lehetne játszani két csatárral is egy 4-4-2 és akkor nagyobb lehetne a gólszerzési lehetőség !

 3. Az ok, hogy nyár óta csapata sem volt. De előtte sem játszott már. 2019/20 szezonban egy meccsen sem játszott ha jól tudom. De azért fél évre elkérné a 1.8-t. 😀 Persze ilyenek a drukkerek…. Ezzel semmi probléma, de amikor kb ugyan ezt az összeget kéri a csapatunk legjobb játékosa, az egy élősködő szemétláda!? 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet