Hakan Calhanoglu egyike azoknak a játékosoknak, akik rendkívüli formajavuláson mentek keresztül a 2020-as évben és ebben nagy szerepe volt Stefano Piolinak.

A török középpályás a 2017-es érkezése óta gyakorlatilag minden edzőnél alapembernek számított a Milan kezdőcsapatában: Vincenzo Montellánál, Gennaro Gattusónál, Marco Giampaolónál és most Stefano Piolinál is, de talán most jött el az áttörés és először tud tartósan nagyon jó formában játszani hosszú időszakon keresztül.

A kulcs Pioli lehetett, aki 2020 elején – az elődjeivel ellentétben – felismerte a formációváltás szükségességét és a játékoskeret szempontjából abszolút kompatibilis 4-2-3-1-es formációra váltott, amelyben Calhanoglu a bal szélről középre került, azaz támadó-középpályás posztra. Oda, ahol a legjobban tudja érvényesíteni a kvalitásait.

Calhanoglu egyik legfontosabb feladata a játékszervezés, de emellett nagyszerű kapocs a középpálya és a támadó-szekció között, ugyanakkor a védekezésben is jelentősen kiveszi a részét. Az sem elhanyagolható, hogy a kulcspasszokat tekintve nem csupán Olaszországban, hanem az európai topligákban is kiemelkedő számokat produkál. Calhának 59 kulcspassza van a szezonban, amellyel megelőzi Jack Grealisht, Bruno Fernandest és Kevin De Bruyne-t is.

Pioli érkezése óta – azaz 2019 októbere óta – szembetűnőek a 26 éves török játékos mutatói, ugyanis 52 meccsen 16 gólt lőtt és 18 gólpasszt osztott ki, vagyis átlagosan valamivel több mint minden harmadik meccsen eredményes és három meccsenként oszt ki egy gólpasszt.

CALHANOGLU STATISZTIKÁJA PIOLI ÉRKEZÉSE ELŐTT:

 • 101 tétmeccs
 • 13 gól
 • 27 gólpassz

CALHANOGLU STATISZTIKÁJA PIOLI ÉRKEZÉSE UTÁN:

 • 52 tétmeccs
 • 16 gól
 • 18 gólpassz

Érdekesség, hogy a 2020-as naptári évben Calhanoglu végzett a Milan kanadai táblázatának első helyén, méghozzá 15 góllal és 16 gólpasszal.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én is így gondolom, ahogy fentebb írták. Őt tartom a legfontosabb játékosnak a csapatban. Nagy hiba lenne elengedni.

  • Pontosan! Ezért nem értem a szerződés hosszabbítás elhúzódását. Ha tényleg 4M + bónuszok elég neki akkor alá kell írni. Donna és Ibra kb duplája ennek a fizetésnek. Nem szabad ész nélkül emelni, de a kulcsjátékosokat meg kell tartani. Ha ingyen távozik kit vennénk és mennyiért helyette?! Nah, meg milyen fizval?

   • A MILAN ajánlata a 4M+bónuszok. Ha jól emlékszem eredetileg 7milliót szerettek volna. Nem tudom, hogy a játékos, vagy az ügynöke akar-e ennyit, de már volt pár találkozó a hosszabbítás ügyében és úgy néz ki már az 5 millióval is megelégednének. DE! Még mindig nincs egyszség. Lehet itt is az a gond, mint Donnaruma-nál volt? Az ügynök akar ezerrel belezavarni?
    Nem hinném, hogy Calha el akarna igazolni több pénz reményében.
    Hosszú kínlódások után végre kapott egy edzőt, aki azon a poszton játszatja, ahol mindig is kellett volna. Vezetjük a bajnokságot, ha így megy tovább jövőre BL. Semmi értelme nem lenne, ha elmenne.
    Remélem végre lezárják ezt a herce-hurcát.

 2. Én is őt tartom a Milan “extrájának”. Mármint aki a különbséget jelenti előrejátékban.. és emellett kuriózum az ahogy a védekezésre tekint. (Irányítótól még nem láttam ilyet korábban.) Nem véletlenül akarja a Juve és a MU is.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet