Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója szerint 18 hónap után most láthatóak az első eredményei a munkájuknak. Az olasz szakember a RAI-nak adott interjújában beszélt a közelgő téli mercatóról, a csapat teljesítményében bekövetkezett fordulat titkáról, Danielről és Zlatan Ibrahimovic esetleges helyetteséről is.

A TELJESÍTMÉNYRŐL

“A csapat nagyon boldoggá tesz a játékstílusával és a bátorságával, mert pontosan ezek azok a dolgok, amiket kértünk a játékosoktól.”

A VÁLTOZÁS TITKÁRÓL

“Hinned kell abban, amit csinálsz és hinned kell a játékosokban. Türelmesnek kell lenni velük szemben. Ez egy olyan csapat, amelynek újjá kellett építenünk az alapjait, ami az évek során megváltozott. 18 hónap után most láthatóak a munkánk első eredményei.”

A VISSZATÉRÉSRŐL

“Nem gondoltam, hogy ez hiányzik az életemből. Kilenc évet töltöttem a futballtól távol és nem arra gondolva éltem a mindennapokat, hogy egy napon visszatérek. Az járt a fejemben, hogy ha ez megtörténik, akkor élvezném.”

A FIATAL JÁTÉKOSOKRÓL

“Időt kell nekik adni, hogy alkalmazkodjanak. Azok nehezen tudják megérteni ezt, akik nem tapasztalták meg a saját bőrükön. Nem minden klub egyforma és ennek megfelelően nem ugyanolyan a stresszfaktor és az elvárás sem. A Milannál nagyok az elvárások és idő kell. Ha egy játékos jól teljesít máshol, az nem jelenti egyből azt, hogy a Milanban is jó lenne.”

DANIELRŐL

“Még otthon él velünk és minden nap látom őt. Itt Milanellóban teljesen normális módon köszönünk egymásnak. Ez a helyzet kicsit olyan, mint ami az én esetemben volt az édesapámmal. A labdarúgás egy demokratikus sportág és ha itt vagy, akkor az azért van, mert méltó vagy rá. Ez tanulság kell legyen Daniel számára, ahogy nekem is az volt. Azért van itt, mert megérdemli. Sok dolog zavarja őt és ezek ugyanazok a dolgok, amik engem is zavartak, amikor az édesapám beszélt velem. Elvégre a hozzád legközelebb álló emberek bánthatnak meg téged a legjobban, ha elmondanak dolgokat.”

A DINASZTIÁRÓL

“A Milan és a családom története nagyon különleges dolog. Édesapámnak és nekem is volt szerencsénk nagyon sok sikert elérni a pályafutásunk alatt. A vágy az, hogy Daniel is hasonló sikereket érjen el.”

PIOLIRÓL

“Azt gondolom, hogy kiváló karakterrel rendelkezik és egy nagyszerű edző. Nagyon közvetlen a kapcsolatunk és mindent megbeszélünk egymással. Ez azért van, mert csak így érhetünk el eredményeket.”

LEAO 6 MÁSODPERCES GÓLJÁRÓL

“Ez gyakorlatilag megismételhetetlen dolog, de ha nem próbálod meg, akkor soha nem fog sikerülni. A munka, a kemény munka a titok, amelyet mindig észben kell tartani. Ez az egyik apró titok, ami nem titkos. Amikor belépsz Milanello kapuin, el kell terelned a saját gondolataidat és csak arra összpontosítani, amire szükséges.”

IBRAHIMOVIC SÉRÜLÉSÉRŐL

“Zlatan mindennel szembenéz és dühös, mert közel állt a visszatéréshez. Az izomproblémák mindenkit érinthetnek, különösen a vírus időszakában és a megnövekedett meccsterhelés miatt.”

MILYEN LESZ A MERCATO?

“Ez egy kreatív átigazolási időszak lehet, a lehetőségeket keresve. Biztosan nem fogjuk felforgatni azt a csapatot, amely a 2020-as évben bebizonyította, hogy versenyképes.”

ÚJ CSATÁR ÉRKEZÉSÉRŐL IBRA CSERÉJÉNEK

“Itt van Zlatan és rajta kívül számos alternatívánk van, nevezetesen Leao, Rebic, Colombo és Daniel szintén játszott ott. Van egy sor fiatal játékosunk, akikben hiszünk. Pályára küldtük őket, álltuk a szavunkat és az első helyen állunk a tabellán. A történtek arra késztettek minket, hogy nagyon erősnek érezzük magunkat mentális szempontból és nem akarunk olyat keresni, ami szerintünk nem szükséges.”

ARRIGO SACCHIRÓL

“Egy évvel ezelőtt azt mondtam, hogy emlékszem azokra a rémálmokra, amiket mondott nekem és arra, ahogyan hazajöttem az edzések után. 30 évvel később üzenetben kért bocsánatot. Ez nem volt negatív dolog, éppen ellenkezőleg. Neki is köszönhető, hogy maximalista lettem.”

A 2021-ES ÉVRŐL

“Remélem, hogy minden visszatér a normál kerékvágásba. Ami a munkámat és a csapatot illeti: az a kívánságom, hogy ne hagyjuk abba az álmodozást. Nagyon realista vagyok, de az álmok időnként lehetővé teszik számodra, hogy olyan dolgokat érj el, amiket nem is gondoltál volna.”

ARRÓL, HOGY MILYEN LENNE A FUTBALL A VILÁGJÁRVÁNY UTÁN

“Talán a játékosok kicsit már megszokták az üres stadionokat, de ez másról szól. Nem mondom, hogy lehangoló, hiszen sportról és rivalizálásról beszélünk, de nagyon hiányzik a futball valódi lényege: a szurkolók szenvedélye.”

AZ ARANYLABDA ÁLOMCSAPATRÓL

“Nagy büszkeséggel tölt el és őszintén szólva nagyon örültem neki. Csak egy álom marad az a gondolat, hogy együtt játszhatok ezekkel a bajnokokkal.”

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért az félelmetes, hogy jelenleg egy igazi erőcsatár kéne és megelégszünk egy Colombo-Kis Maldinivel. Remélem, Ibra hamar felépül. Egy Vieri-Drogba-Hulk féle inast kellene keresgélni előre, vagy adjuk el Donnát és vegyük meg Haalandot.

  • Eladni Donnát, normális vagy?
   Miért nem egyből Ibrát adjuk el?
   Engedjük már el Haalandot.
   Dortmundban jól érzi magát!!!!
   Szoboszlait sem tudtuk meg enni 20 misiért elvitte a Lipcse.
   Szerinted Haalandot mennyiért lehetne leigazolni?????
   Akkor inkább jöjjön Lukaku.
   Ismeri a bajnokságot, egyedül is képes megtartani a labdát, leköti a védőket.

   • Igazad van, Lukaku ki is ment a fejemből de nem hinném, hogy 50 Misi alatt ellehetne mozdítani a sinterből. Aláírom Donna képességeit, illetve Ibra érdemeit, de ha jövőre helyt akarunk állni a Bl-ben, oda kell egy normálisabb támadó ( nálam a svéden kívűl egyik sem üti meg a kívánt szintet). Imádom Zlatant de ráalapozni egy esetleges nemzetközi szezont az balgaság lenne elég durván, nem 30 éves, és azért nagyon is látni, hogy nem bírja a szervezete a terhelést már. Donna egy Isten király, de ne amítsuk magunkat, egy-két éven belül Raoila elviszi egy PSg, City, Real kaliberű csapathoz, nem fog megint megszakadni a szívem a nagy igérgetéseinek bekajálása miatt, átéltem azt Sheva, Kaká, Silva esetében már. Szerintem Plizzari vagy a testvérkéje is tudna hozni egy normális szintet csak nem kapnak rá esélyt.

    • Te elakarod adni a kapusunkat azért, hogy vegyünk egy támadót. Ez sok minden csak éppen kóser nem. Először is Raiola a becsületes neve, és nem ő dönt, hanem Gigio és ő nem megy sehova. Sheva, Kaká, Silva egyik sem Milan nevelés, nagy legendáink, de nem mi neveltük ki őket, nem is olaszok. Ráadásul Kaká anno önként távozott, hisz BL elmaradása miatt rengeteget bukott a csapat, Silva meg Berlusconi éra végének áldozata lett, akkoriban az értékes játékosokat eladtuk.

     • Sajnálom, hogy a dagadt nevét nem helyesen írtam le, legyen szíved és ne haragudj érte. Értem én, hogy Istenként nézel Donnára, de szerintem nem a kapus poszt a legégetőbb, se Plizzari, se a bátyja nem kapta meg a kellő lehetőséget. Idén valószínű, hogy meg lesz a BL, de jövőre ki fogja rugdosni a gólokat? Megint a védők? Most meg van a középpálya, de acsatársor, a svédet leszámítva , egy benevento szint. A Milan (az utóbbi éveket leszámítva) mindig rendelkezett két minőségi csatárral legalább, most itt van a fél veterán Ibra, aki egy Isten de ahogy már írtam, nem lehet ráalapozni egy bl-szezont.

 2. Én szívesebben látom a kapuban Donnát mint elöl Haalandot. Nagyon sok pontot lehoz nekünk, és lehet, hogy már most a világ legjobb kapusa. Amúgy van egy Leaonk, nem néz ő ki olyan rosszul elöl tartaléknak.
  Ha még fél évig bízunk Ibrában és benne, és nem hozunk csatárt, akkor nekem igazából egy jobboldali támadó kellene, az emlegetett Thauvin nagyon jó játékos, néztem mostanában pár meccsét, egészen elképesztően labdaügyes a srác és nagyon gólérzékeny. És olcsó most. És akkor ő lenne ott, cseréje Sale. Bár még szegény Samut is nehezen tudom kidobni a csapatból, mert ő sincs rossz formában, de a Marseille támadójától fényévekre van, meg Sale energiájától is, szóval ő mehetne.

  Egy jó szűrő is elférne még, de szerintem Tonali nyugodtan kaphat még fél évet elsőszámú csereként, Rade meg másodikként. Eddig Sandro nem meggyőző, de még beérhet, nyáron meg el lehetne rajta újra gondolkodni. Krunicról nekem jobb a véleményem mint itt a többségnek, sokkal jobb, úgyhogy lehet hogy én látok valamit rosszul.

 3. Szerintem ha belegondolunk abba, hogy sokan hírbe hozták Luka Jovicot is a Milannal jó esélyük lehet mivel ha őt (akár most még kölcsönbe is) megvennék akkor, talán Rebic mellett régi csúcsformályában játszhatna mint anno a Frankfurtban.

  • Igen szerintem Maildini is erre kalkulál. Meg hát a fizikális tulajdonságai miatt is illene a képbe Ibra pótlására.

   Talán a spanyol foci fénye most kissé megkopik és újra eljön az erőcsatárok kora. 💪

 4. Mindig lebecsüljük a fiatalokat, aztán egy év múlva sírunk utánuk, mert valahol máshol varázsol. Meg kell adni nekik a lehetőséget és utána elválik, hogy él e a bizalommal. Berlusconiék is szórták a pénzt a sztárokra, pedig olyan csiszolatlan gyémántok voltak az ifiben, mint például Aubameyang.

 5. Háát, azért Donnát csak nem kéne eladni…
  Ha Thauvin és Jovic jönne, az álomszerű lenne, de talán eggyikőjüknek is örülnénk.
  Hauge, Leao, Maldini, Colombo csatároknak még érdemes időt adni, egy félévet mindenképpen.
  Én is egy jó és kiegyensúlyozott csatárt hiányoltam, de van abban valami, amit Paolo Maldini mondott, hogy feleslegesen nem kell igazolni. Talán igaza lehet.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet