2022. október 07., péntek

Pioli: “Az elszántság és a kvalitás kifizetődött”

-

A Milan tizenegyespárbajban jutott tovább a Torino ellen az Olasz kupa negyeddöntőjébe, ahol az Inter lesz az ellenfél. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően a Milan TV-nek illetve a RAI Sportnak.

“Csak elégedett lehetek a játékosok teljesítményével, mert ez a meccs kemény volt. Ez volt a negyedik mérkőzésünk 9 nap alatt, de egy percig sem hiányzott az intenzitás és a lelkesedés a játékunkból. Kár, hogy nem nyertük meg a mérkőzést rendes játékidőben, pedig voltak nagyszerű helyzeteink, különösen a második félidőben. Ennek ellenére nem tudtunk gólt szerezni. Ugyanakkor a csapat elszántsága és a játékba vetett hite újra kifizetődött, mint ahogy a kvalitás is, hiszen értékesítettük az öt tizenegyest.” – mondta Pioli.

“A csapat tudja, hogyan kell harcolni és hogyan kell összeszorított fogakkal játszani. Komplikált meccs volt. Az ellenfelünk jobb volt, mint szombaton és a második félidőben elkerülhettük volna a hosszabbítást. Egy csapat voltunk 120 percen keresztül és megérdemelt a továbbjutás.”

“Úgy gondolom, hogy megfelelő mentalitásunk van. Hiszünk a kvalitásainkban és a mérkőzések alatt végig pozitívak maradunk, aminek meg is van az eredménye. Így kell tovább folytatnunk, mert a mérkőzések nehezek és komplikáltak, ahogy ezt most is láthattuk. A büntetőpárbajra nehéz felkészülni az edzéseken. A tizenegyesek értékesítése a játékos kvalitásán és mentális állapotán múlik.”

“Az utánpótlás szektorunk nagyon jó. Olyan, amilyennek lennie kell, hiszen mi vagyunk a Milan. Ezek a lehetőségek nagyon jól jönnek a fiatal játékosoknak, hogy készen álljanak.”

“Ibrahimovic? Beszéltem vele a meccs előtt és több játéklehetőséget akartunk neki adni a szombati 10 perchez képest. A jellemvonásai miatt jobbnak láttam, ha kezdőként lép pályára. Jó meccse volt és ez az egy félidőnyi játék segít abban, hogy javuljon az állapota és a legjobb formába lendüljön a bajnokságra.”

“Nagyon jól érzem magam itt a Milanban. Olyan játékosokkal dolgozok együtt, akik büszkeséggel töltenek el a hajlandóságukkal, amit minden egyes nap beletesznek a munkába. Amikor boldog vagy és jól érzed magad, sokkal könnyebb nyugalmat és magabiztosságot sugározni a csapat felé. Erős csapatot edzek, iránymutatást kell adnom a játékosoknak és megpróbálom ezt a lehető legjobban csinálni.”

“Szurkolók? Nagyon hiányoznak. Talán kezdetben a közönség hiánya levett némi nyomást egy ilyen fiatal csapat válláról és lehetővé tette számunkra, hogy könnyebben fejlődjünk, de sokkal szebb és csodálatosabb lenne a szurkolóinkkal megélni ezt az időszakot. Lelkesen és szenvedélyesen tudnának támogatni minket a meccseken és még nagyobb különbséget tudnánk képezni. Három naponta meccseket játszunk és ugyan amikor kimegyünk a bemelegítésnél nem látjuk a szurkolókat, de megvan a megfelelő inger. A csapat ambiciózus és alázatos. Ez egyelőre egy jó szezon, de egyszerre csak egy meccsre kell figyelnünk.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS