Alessandro Costacurta, a Milan legendája nem akármilyen szavakkal illette Alexandre Patót és elmondása szerint 2007-ben azt hitték, hogy egy leendő világklasszist sikerült megszerezni a brazil csatár személyében.

Pato 2007-ben került a Milanhoz, miután a klub mintegy 24 millió euróért megvásárolta az Internacional együttesétől. A brazil tehetség rögtön nagyszerű benyomást keltett és ragyogóan teljesített. 2009-ben megkapta a legjobb fiatal játékosnak járó Golden Boy-díjat is, de a sérülések miatt nem tudott olyan karriert befutni, mint amilyet jósoltak neki.

Costacurta a Sky-nak elmondta, hogy Pato az első pillanattól fogva lenyűgözte őt.

“Alexandre Pato volt az a játékos, aki az első 3-4 edzésE alkalmával a leginkább lenyűgözött. Jobban, mint korábban Ricardo Kaká vagy Marco Van Basten. Akkoriban azt gondoltuk, hogy PATO SZEMÉLYÉBEN megtaláltuk Messi riválisát.”

Pato összesen 5 szezont húzott le a piros-feketéknél és 150 tétmeccsen 63 alkalommal volt eredményes. 2013-ban visszatért Brazíliába és a Milanból való távozása óta játszott a Corinthiansban, a Sao Paulóban, a Chelsea-ben, a Villarrealban illetve a kínai Tianjinban is. A brazil csatár jelenleg szabadon igazolható.

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet