2022. december 05., hétfő

A Milan harmadszor is nekifut Szoboszlai leigazolásának?

-

A legolvasottabb olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport a mai számában Szoboszlai Dominikkal foglalkozik és arról ír, hogy a Milan a közelgő átigazolási időszakban harmadszor is megpróbálhatja szerződtetni a fiatal tehetséget.

A lap egy terjedelmes írással jelentkezett a mai számában és kiemelte a magyar válogatott középpályás ragyogó salzburgi formáját, amit a Bajnokok Ligájában és a nemzeti csapatban mutat. Szoboszlai négy gólnál jár a BL-ben, a selejtezőben a Maccabi Tel Aviv kapuját kétszer vette be, valamint a csoportkörben a Lokomotív Moszkva és az Atletico Madrid ellen is gólt lőtt. Ezen kívül az írás feleleveníti a Törökország elleni gyönyörű szabadrúgásgólját is.

Szoboszlai számos olasz csapat figyelmét felkeltette, többek között a Juventusét, a Lazióét és a Napoliét, azonban van egy Serie A-s klub, amelyhez a legközelebb állt az előző átigazolási időszakokban. Ez nem más, mint a Milan. A Gazzetta arról számolt be, hogy a Rossoneri kétszer is megkísérelte a magyar játékos leigazolását.

Az első kapcsolatfelvétel nagyjából 1 évvel ezelőtt történt, amikor Zvonimir Boban – a klub akkori igazgatója – lépéseket tett Szoboszlai megszerzése felé. A klub számára vonzóak voltak a feltételek és a cikk szerint sikerült egy általános megállapodást kötni a személyes feltételekről.

A második alkalom nyáron volt, amikor Szoboszlai közel került a Milanhoz. Ekkoriban a klub vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytatott Ralf Rangnickkal és az ő érkezésével kikövezett lett volna a Milánóba vezető út Dominik számára. Végül a német szakember nyári kinevezése meghiúsult, ahogy a Szoboszlai-transzfer is.

A Gazzetta írása szerint ugyan a Milan lehengerlő sorozatban van, de a középpályán szükség lesz a minőségi variációs lehetőségekre és Szoboszlai neve újra előtérbe kerülhet a januári átigazolási időszakban, mint egy tehetséges, roppant technikás és kreatív játékos. Nem elhanyagolható tényező, hogy a 20 éves játékos 2023-ig szóló szerződésében egy 25 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, amit aktiválhat a Milan.

Forrás:gazzetta.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hakan posztjára érkezne…Jöjjön. Nem tudnak a törökkel közös nevezőre jutni a szerződésben, gondolom Ő lenne az egyik alternatíva. Egyébként Calhanoglu teljesítménye roppantul pozíció függő. Pioli alatt megy a játék, de ha mondjuk ha más a taktika nem biztos, hogy ugyanolyan sikeres lesz, mint most.

  2. Vajon jut-e állandó játéklehetőséghez? Ez viszont más nagy csapatoknál is felmerül kérdésként. Dominik beférne ide és érkezésével a szabadrúgások terén szintet lépne a Milan, ami jelenleg nem erősségünk, ezt már valaki említette is. Egyébként kiadni érte 25 milliót lehet, hogy jobb üzlet, mintha Tonaliért kellene kifizetni, aki eddig nem meggyőző, szerintem.

  3. Jelenleg kb a játékosoknak kellene fizetni, hogy Ibra mellett játszhatnak mert hatalmas fejlődési lehetőség ez nekik főleg, hogy Pioli irányításával megy is a szekér.

    Szoboszlai szerintem fizikailag és mentálisan is jó alap ide. Elég technikás ahhoz, hogy bizonyos helyzetekben a különbséget jelentse nekünk. Meg hát ugye nagy büszkeség lenne magyar focistát látni egy ilyen sikeres Milanban. Szóval én nagyon-nagyon szurkolok, hogy összejöjjön. 👏

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS