2022. november 30., szerda

“Nehéz és komplikált mérkőzés volt” – Pioli

-

A Milan 2-1-es győzelmet aratott az Udinese otthonában, így továbbra is vezeti a tabellát. Stefano Pioli a mérkőzést követően leszögezte, hogy elégedett volt a játékosok erőfeszítéseivel, amit a győzelem megszerzése érdekében tettek.

“Ez egy nehéz és komplikált mérkőzés volt. Támadásban sokkal hatékonyabbnak kellett volna lennünk. Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem mindig hoztunk jó döntést és így kaptuk a gólt is. Ennek ellenére ez egy olyan győzelem, amiért keményen megküzdöttünk, lélekkel és elszántsággal. Éppen ezért nagyon elégedett vagyok a játékosaim erőfeszítésével.” – mondta Pioli.

“A csapat? Rebic felépült, Hauge és Gabbia hamarosan visszatérnek és szükségünk is lesz rájuk a teljes erőnléti állapotukban. Ezúttal is láthattuk, hogy ha ilyen gyakran játszunk mérkőzéseket, akkor kevésbé egyértelmű a játék és sok hiba volt, ami a mentális fáradtságnak az eredménye. Nagyon fontos, hogy minden játékos bevethető legyen. Mindenki készen áll arra, hogy tegye a dolgát, keményen és jól dolgozzon.”

“Cserék? Jelenleg jó formában vagyunk, jól teljesítünk, de messze nem vagyunk még elégedettek, ez csak a kezdet és még nem értünk el semmit. Amikor észreveszem, hogy a csapat kezd lemaradni és veszít a koncentrációból, akkor a nagyszerű alternatívák a cserepadon lehetővé teszik számomra a változtatást. Ezúttal működött. Ennek kell az egyik erősségünknek lennie, hogy a kezdőjátékosok mindent beleadhatnak, mert a csapattársaik be tudnak szállni és szükség esetén egy kis pluszt hozzáadni.”

“Ibrahimovic? Nincsenek szavaim arra, hogy jellemezzem Zlatant. Már meg sem lepődők azon, hogy mire képes. Bármire képes, mindenre amit csak mond. Helyes dolog kiemelni a közreműködését, de úgy gondolom, hogy az egész csapat és minden játékos megérdemli a munkájáért a dicséretet. Maga a tény is, hogy egy csapat vagyunk. Ez az, ami számít.”

“Rebic? Örülök, hogy Ante visszatért, keményen dolgozott a felépüléséért, bár határozottan messze van a tökéletes erőnléttől, de a játék növelni fogja az önbizalmát és sokkal határozottabbá teszi majd. Csütörtökön talán hosszabb ideig is játszani fog, mert szükségünk lesz rá. Minden játékos hozzájárulására szükség van. Ebben a szakaszban a válogatott szünetig még két mérkőzésünk maradt. Jelenleg hét meccses részekre bontottuk az idei szezont és ennek a szakasznak még két nagyon fontos mérkőzése hátra van. Mentálisan regenerálódnunk kell, hogy ezt a fázist remekül zárjuk és ezzel is nagy lökést adjunk a csapatnak.”

“Scudetto? Az út elején járunk és a cél az, hogy jobban teljesítsünk az előző szezonbeli hatodik helynél. A fejlődésre kell gondolnunk és figyelnünk kell az Európa Ligára is. Az előttünk végzett csapatok, valamint a Napoli nagyon erősek és az idény végén kell levonni a következtetéseket.”

“Ibra egy bajnok és alapvető fontosságú a fejlődésünkben. A többiek is fejlődnek és mindannyian azon dolgozunk, hogy még versenyképesebbek, ambiciózusabbak legyünk. Büszke vagyok arra, hogy egységes környezet van, ahol komolyan és nyugodtan tudok dolgozni. Ezek az ideális körülmények ahhoz, hogy a kvalitásainkat a legjobban meg tudjuk mutatni.”

“Nem ez a megfelelő pillanat, hogy a tabellát figyeljük, mert még mindig a szezon elején járunk. Hosszú lesz az út, erre összpontosítunk és tisztában vagyunk azzal, hogy mit tudunk tenni és miben javulhatunk.”

“Úgy érzem, hogy megfelelő a csapatszellem. A játékosok tudják, hogy nehéz időszakokon is keresztül kell majd menniük, de azzal is tisztában vannak, hogy megvan bennük a kvalitás ahhoz, hogy megoldják a mérkőzéseket. A növekedésünket erre alapozzuk. Tonali? Sandro jól teljesít, most is jól szállt be a meccsbe. Négy nagyon erős középpályásom van. Tonaliban minden megvan, intelligens, erős, gyors és kiváló keresztlabdái vannak. Ugyanakkor mentálisan nagyobb intenzivitásra van szükség tőle.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ember nem gondolta volna, hogy Pioli ilyen teljesítményt fog lerakni az asztalra. A nyilatkozataiba nem lehet belekötni, a csapat játékát és forgatását pedig öröm nézni. Mindenkiből a legjobbat hozza ki, jó meglátásai vannak. Mentálisan a porból tette rendbe a csapatot.

    Nagyon elégedett vagyok az edző teljesítményével és kíváncsian várom, hogy tud teljesíteni a csapat hosszú távon illetve télen mit talál ki, hogyan erősödhetnénk még?!

  2. Nagyon szimpatikus,h kiemeli folyamatosan a keret mélységét, ráadásul használja is. El-ben Duarte is beállt, én nagyon várom Hauge játékát is, mert én nagyon sokat várok tőle.
    Ibrának most már kijár egy pihenő nap. Leao centerbe, Rebic a jobb szélen nem tűnik rossznak a hétközi meccsre. Ha esetleg úgy alakul, akkor Colombo is kaphatna játékperceket.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS