2022. december 05., hétfő

Baresi előtt tisztelgett a Curva Sud Milano

-

Néhány nappal ezelőtt a Milan vezetősége bejelentette, hogy Franco Baresi lett az új tiszteletbeli alelnök és most a Curva Sud Milano egy transzparenssel üzent.

Baresi összesen 20 szezont töltött a Milanban és egész pályafutása alatt egyetlen más klubban sem játszott. Számos trófeát nyert a piros-feketékkel, nevezetesen 6 Scudettót, 4 Olasz szuperkupát, 3 BEK/BL-serleget, 2 Európai szuperkupát és 2 Interkontinentális kupát. A klubbal és az olasz válogatottal is majdnem minden létező trófeát megnyert, egy korszakos csapat korszakos játékosaként hagyott fel a focival 1997-ben. Nagyságát mi sem tükrözi jobban, mint hogy a Milan visszavonultatta a 6-os számú mezét.

Mint arról beszámoltunk, az olasz legendás védő búcsúmeccsének 23. évfordulóján a Milan egy szép gesztust tett és kinevezte Baresit a klub tiszteletbeli alelnökének.

A Curva Sud Milano, a Milan szervezett szurkolói csoportja egy transzparenst feszített ki a klub főhadiszállása, a Casa Milan elé az alábbi felirattal.

“A KISSRÁCBÓL TISZTELETBELI ALELNÖK. MÉLTÓ TISZTELGÉS A LEGENDÁS KAPITÁNY ELŐTT.”

Baresi beceneve a viszonylag alacsony termete miatt a “Piscinin” volt, ami egy milánói nyelvjárási szó, magyarra fordítva kissrácot jelenti.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS