2022. december 07., szerda

Leao úgy érzi, hogy bíznak benne a Milannál

-

Rafael Leao elismerte, hogy kezdetben voltak nehézségei, de mostanra magára talált és maximálisan élvezi Stefano Pioli illetve a csapattársak bizalmát.

Leao a karantén miatt gyakorlatilag az egész előszezont kihagyta, azonban ennek ellenére nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő a szezon elején. A 21 éves portugál támadó a bajnokságban 4 meccsen 2 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, valamint már az Európa Ligában is van gólja.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a gólommal segíteni tudtam a csapatnak. Úgy gondolom, hogy megérdemelt a győzelem, mert nagyon jól játszottunk. Szerezhettünk volna több gólt is, de jól ment.” – mondta Leao a Sparta Praha elleni mérkőzés után.

“Véleményem szerint a magabiztosság a legnagyobb különbség ebben az évben. Az előző évben egy új országba és egy új bajnokságba igazoltam, így időre volt szükségem az alkalmazkodáshoz. A Serie A egy nehéz bajnokság és volt egy kis nehézségem. Most már jól vagyok és érzem a bizalmat. Beilleszkedtem a csapatba és az edző illetve a csapattársak bíznak bennem. Nagyon jó érzés gólt szerezni vagy gólpasszt kiosztani, így akarom folytatni.”

“Az edző azt javasolja, hogy amikor középcsatárként játszom, akkor a tizenhatoson belül kell maradnom. Ezzel szemben a szélen játszva meg kell vernem az ellenfelet és többet be kell segítenem. Ezt kell csinálnom, hogy segítsek a csapatnak.”

“Igyekszem a lehető legjobb formámat nyújtani azon a poszton, ahol edző szerepeltet.”

“Dalot? Fiatalabb koromban játszottam vele a válogatottban és nagyon jók voltunk együtt. Boldog vagyok miatta, hiszen jól játszott, gólt szerzett és adott egy gólpasszt is nekem. Segítünk neki az olasz nyelv elsajátításában, hogy gyorsabban menjen a beilleszkedés. Azt gondolom, hogy ezen az úton kell folytatnia, mert ő egy nagy segítség lehet a csapat számára.”

“Az edző mindig beszél velem és átnézzük a videófelvételeket arról, hogy hogyan kell letámadnom és hogyan tudom a különbséget jelenteni a pályán. A csapat duzzad az önbizalomtól és ezért könnyebb nagyszerű dolgokat csinálni. Az edző szerint az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a pályán és ez jelenti a különbséget.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS