2022. december 02., péntek

Baresi a Milan tiszteletbeli alelnöke lett

-

Paolo Scaroni, a Milan elnöke bejelentette, hogy felkérték Franco Baresit a klub tiszteletbeli elnöki tisztségének betöltésére.

Szerdán igazgatósági gyűlést tartottak a Casa Milanban és a pénzügyi beszámolók jóváhagyása mellett a tisztségek is szóba kerültek. Az elnök továbbra is Scaroni lesz a következő három évben, valamint kineveztek egy alelnököt.

Scaroni fontos bejelentést tett a szerdai gyűlésen, amely alapján Baresi a Milan tiszteletbeli alelnöke lett. A 60 esztendős legendát a búcsúmeccsének 23. évfordulóján kérték fel a tisztségre a klub iránt mutatott hűsége, elkötelezettsége és szeretete miatt. Baresi az elmúlt években a klub nagyköveteként dolgozott.

A klub hivatalos közleményben jelentette be Baresi új pozícióját.

“A Milan örömmel jelenti be Franco Baresi kinevezését a klub tiszteletbeli alelnökének. Franco a hatalmas tapasztalatával, szenvedélyével és látásmódjával továbbra is segíti a Milant a klubot megkülönböztető értékek terjesztésében, erősítve a Milan hírnevét és fenntartva az érzelmi köteléket a Rossoneri szurkolókkal.”

Baresi szavai a kinevezése után: “Köszönöm a klubnak, Scaroni elnöknek és Gazidis vezérigazgatónak ezt a pozíciót, hogy a tiszteletbeli alelnöke lehetek annak a klubnak, ahol az egész pályafutásomat töltöttem. Ez nagy megtiszteltetés, ami büszkeséggel tölt el. Örülök az elismerésnek és mindenekelőtt annak, hogy a klub rám gondolt és hozzátehetek ehhez a dicsőséges címerhez, hogy továbbra is nagy Milan legyen.”

Baresi egész játékos-pályafutása alatt a Milant szolgálta és 20 éven keresztül erősítette a piros-feketéket, ebből 15 évet csapatkapitányként húzott le. A klubikon összesen 19 trófeát emelhetett magasba a Rossoneri színeiben.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS