2022. december 02., péntek

Maldini a csapatról, Gigióról és a mercatóról

-

Paolo Maldini szerint a korábbi évekhez képest jelentős változás történt a csapat mentalitását tekintve és kiemelte Gianluigi Donnarumma szerepének fontosságát.

“Kiegyensúlyozottnak kell lennünk, mert tudjuk, hogy lesznek nehézségek a szezon hátralévő részében. Magunknak kell megtalálni az egyensúlyt. Ambiciózus csapat vagyunk és a fiatal játékosok azért is fontosak, mert időnként vakmerőek a pályán.” – mondta Maldini.

“Korábban a csapat a döntő fontosságú pillanatokban mindig kudarcot vallott, még Gattusóval a kispadon is elveszítettük a magabiztosságunkat a szezon fontos momentumaiban. Úgy gondolom, hogy az edző munkájának is köszönhetően eltűnt a csapatból az a mentalitás, miszerint nem állunk készen versenybe szállni másokkal.”

“COVID? Idővel elérkezünk arra a pontra, amikor meglesz a játékosállományunk immunitása és azt mondták, hogy az antitestekkel már nem kaphatjuk el újra a vírust. Arra kértek minket, hogy tartsuk magunkat a protokollhoz és mi így teszünk.”

Maldini a pozitív koronavírus-teszt miatt hiányzó Gianluigi Donnarummáról is beszélt.

“A stabilitás lehetővé tette számunkra, hogy úgy kezdjük a szezont, ahogy kezdtük. Nagy hiba lenne azt gondolni, hogy Gigio nem sarokköve a csapatnak. Még csak 21 éves, de ő az egyik vezérünk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megtartsuk.”

Két hónap múlva kezdődik a téli átigazolási időszak és az olasz igazgató szerint fontos tényező, hogy az előző mercato alatt nem merítették ki a rendelkezésre álló büdzsét.

“Ha lehetőségünk lesz januárban a csapat megerősítésére, akkor meg fogjuk tenni. Tudjuk, hogy versenyképes csapat vagyunk, de amint esély adódik az előrelépéshez, nem fogunk habozni. Meg fogunk próbálni igazolni, hiszen az előző átigazolási időszakban nem költöttük el a teljes rendelkezésre álló büdzsét.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS