2022. december 07., szerda

Eltiltják a Milan-Roma meccs játékvezetőjét

-

A Sportmediaset beszámolója szerint Pietro Giacomellit és Luigi Nascát is felelősségre vonják a hétfő esti Milan-Roma rangadó után.

Erős sajtóvisszhangot váltott ki és nagy port kavart a játékvezető ténykedése a Serie A 5. fordulójának zárómérkőzésén a 3-3-as döntetlenre záruló Milan-Roma bajnokin. A Gazzetta a mai számában katasztrofális játékvezetésről ír, míg a Tuttosport szerint rögtön fel kellene függeszteni Giacomellit a bíráskodás alól

A Sportmediaset szerint a játékvezetők küldéséért felelős Nicola Rizzolinak egyáltalán nem nyerte el a tetszését Giacomelli ténykedése és az olasz bíró – a VAR-szobában lévő Nascával együtt – legalább két meccses eltiltásra számíthat.

A játékvezetőnek a 70. percben csúszott ki az irányítás a kezéből, amikor egy jogtalan büntetőt ítélt a Roma javára. A közeli felvételből kiderült, hogy gyakorlatilag Pedro lépett rá Bennacer lábára, nem pedig fordítva, tehát szabadrúgás járt volna kifelé.

Ez volt a legsúlyosabb hiba és a felelősség nagy mértékben terheli a VAR-t, azaz Nascát, aki nem értesítette a bírót az ítélet felülvizsgálatának szükségéről. Nem sokkal később újabb erősen vitatható büntetőt ítélt Giacomelli, ezúttal a Milan javára. A VAR ebben az esetben sem avatkozott közbe, ami szintén hiba volt.

A szabályok szerint a góloknál, a tizenegyeseknél és a piros lapot érő szituációknál a VAR minden esetben felülvizsgálja a történéseket és jóváhagyja vagy módosítja az eredeti ítéletet. Amennyiben az eset nem egyértelmű és a VAR-szobában ülő személy nem tud dönteni, akkor a játékvezető az oldalvonal mellett visszanézi a kérdéses szituációt.

Fontos kiemelni, hogy a játékvezető csak a VAR jelzése és utasítása esetén nézheti vissza a szituációt, önszántából nem.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ok. Ez a balfasz elnézte. De onnantól kezdve, hogy ha a var szobából nem hívják (pedig ez a szabály) magától meg nem mehet ki megnézni, akkor a var szobában hibáztak óriásit! Nem védeni akarom de tegyük fel ő is azért kétesnek érezte de hát nem mehetett ki…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS