Stefano Pioli abszolút elégedett volt a játékosok teljesítményével a 70. percig, azonban nem nyerte el a tetszését, hogy a csapat a meccs hajrájában visszaállt és teret engedett a Bolognának, ezáltal veszélybe is kerülhetett volna a három pont sorsa.

“Azt gondolom, hogy sok volt a buktató ezen a mérkőzésen az ellenfél intenzitása, agresszivitása és sebessége miatt. Csapatként játszottunk és ez a fontos. Sok gólhelyzetünk volt és a második gólig minden tetszett, amit a csapat tett. Természetesen mindig vannak olyan dolgok, amiben fejlődni lehet. A második gól után abbahagytuk a játékot és esélyt teremtettünk az ellenfélnek, ami által könnyen újra nyitottá válhatott volna a meccs. Ha elég jó vagy ahhoz, hogy irányítsd a mérkőzést egy bizonyos játékstílussal és konkrét elképzelésekkel, akkor ezt fenn kell tartanod megállás nélkül egészen a végéig. Sok buktató volt, de a csapat felkészült volt.” – nyilatkozta Pioli.

“A csapat most már egyértelmű identitással rendelkezik, adott az önbizalom és megvan bennünk a kvalitás. A támadó-szekciónkat olyan játékosok alkotják, akik bármelyik pillanatban képesek a győzelmet érő labdaérintésre, de folytatnunk kell a munkát, ez még csak a kezdet. Vannak dolgok, amiben sokkal jobbak tudunk lenni. A csapat előtt adott a fejlődési lehetőség és az új érkezők előtt is, ehhez jobban meg kell ismerniük a játékunkat. Csütörtökön sorsdöntő meccsünk lesz egy olyan csapat ellen, amely 9 hónapja nem veszített és már 20 bajnoki meccset játszott veretlenül. Fiatalok és gyorsak, ezért minél hamarabb vissza kell nyernünk az energiánkat. Ismét egy Milanhoz méltó teljesítmény kell és akkor ezen a körön is tovább fogunk menni.”

“Calhanoglu? Hakan panaszkodott, amikor lecseréltem a meccsen. Mindenki gólt akar szerezni, de az edzőnek döntéseket kell hoznia. Amikor megvan a tisztelet, akkor minden rendben van és nincs probléma.”

“A játékosok minden elismerést megérdemelnek, mert mindig készen állnak, mindig nagy hajlandósággal dolgoznak és soha nem adják fel. Jár a dicséret nekik. Calabria? Nagyon jól teljesített. Korábban szenvedett a döntések miatt és sok kritikát kapott, de ennek ellenére soha nem veszítette el a vágyát, hogy keményen dolgozzon és segítsen a csapatnak. Amikor egy játékos elkötelezett, keményen dolgozik és profi hozzáállást mutat, akkor megérdemli az elismerést. Boldog vagyok, amikor azt látom, hogy dicséretet kap az erőfeszítései miatt. Ugyanazon az úton halad, mint az előző idény utolsó szakaszában. Mentálisan nagyon jól reagált.”

“Tonali? Csak két hete érkezett, ahogy Brahim Diaz is. Környezetváltáson ment keresztül, így helyes időt adni neki, hogy jól beilleszkedjen. Ő egy intelligens játékos és nem hiszem, hogy problémák lesznek ezzel. Brahim Diaz? Szeretem, ha vannak olyan játékosaim, akik több poszton is képesek játszani. Brahim a csatár mögötti mindhárom pozícióban bevethető. Jól meg kell ismernie a bajnokságot és a ritmusokat, de nagy segítségünkre lehet. Célok? Jelenleg titokban tartjuk ezeket. Beszélünk róla az öltözőben, de a fő cél, hogy továbbra is fejlődjünk és jobbak legyünk.”

“Az első 70 percben meggyőzött a csapat, míg a meccs hajrájában kevésbé. Enyhítő tényező, hogy még csak a szezon elején járunk és nem könnyű 90 percig fenntartani a tempót és a megfelelő mentalitást.”

“Ibrahimovic? Amikor a csapat jól működik, akkor az egyének elkerülhetetlenül növelik a játék szintjét. Számos fontos játékosunk van, nem csupán Zlatan, de nyilvánvaló, hogy ő egy bajnok. Ezt minden egyes alkalommal bizonyítja, amikor pályára lép, még az edzéseken is. A csapat önbizalommal rendelkezik és a játékosok tudják, hogyan áldozzák fel magukat. Megvannak a technikai kvalitások és örülök, hogy ki tudjuk őket használni.”

“Mercato? Nekem csak az számít, hogy három védőnk nem bevethető és a védelemben kissé szűkösen vagyunk. A játékosok korától függetlenül a Milannak minőségi játékosokat kell igazolnia. Most a pályára kell koncentrálnunk és remélem, hogy október 4-ig az összes tervezett meccset képesek leszünk lejátszani. Lesz idő beavatkozni és a klub kijelentette, hogy készen áll erősíteni a kereten, ha erre lehetőség nyílik.”