Zlatan Ibrahimovic egyedül döntötte el a Bologna elleni nyitómeccset és a csapat 3 ponttal rajtolt a Serie A 2020/21-es idényében. A svéd klasszis nem hazudtolta meg önmagát és a híres filmhőshöz, Benjamin Buttonhoz hasonlította magát.

“Jó formában vagyok és dolgozom. Ez volt a szezon második tétmérkőzése. Nyertünk és több gólt is szerezhettem volna. Ha 20 éves lennék, akkor még lőttem volna kettőt.” – mondta Ibra a meccs lefújása után.

“Sokszor mondtam, hogy olyan vagyok, mint Benjamin Button. Öregen születtem és fiatalon halok meg.”

“Viccet félretéve a csapat jól dolgozott. Még nem vagyunk 100 százalékos állapotban és ezért elkövettünk néhány hibát, amit általában nem szoktunk. Fontos volt, hogy megnyerjük az első meccset és jól kezdjünk.”

“A célunk az, hogy jobbak legyünk, mint az előző szezonban. Minden fiatal játékos keményen dolgozik, hallgatnak, fegyelmezettek és az elmúlt fél év után tudják mit kell tenniük ahhoz, hogy jól teljesítsenek. Minden nap koncentráltnak kell maradni. Egyszerre egy meccsre kell összpontosítani, jól dolgozni, magabiztosan játszani és minden meccshez úgy hozzáállni, mintha egy finálé lenne. Célunk, hogy magas szinten legyünk. Hogy hol? Ez titok, majd az idő megmondja, hogy meddig jutunk.”

“Szeretem a felelősséget. Az a legnagyobb nyomás, amit magamra helyezek. Nem akarom, hogy az emberek az életkoromról beszéljenek. Azt akarom, hogy ugyanúgy kezeljenek, mint mindenki mást. Nem számít, hogy 39 éves vagyok-e. Úgy kezeljenek, mint egy 20 éves játékost.”

A 38 éves csatár legutóbb a San Siróban 8 évvel ezelőtt, 2012 májusában az Inter elleni városi derbin duplázott a Milan játékosaként. Ibrahimovic az idei szezonban 2 tétmeccsen 3 gólnál jár, ugyanis hétközben a Shamrock Rovers kapuját is bevette.

3 hozzászólás a bejegyzéshez