A Milan a lehető legjobb módon, győzelemmel zárta a 2019/20-as idényt a Cagliari ellen a Serie A 38. fordulójában, ugyanis a piros-feketék hazai pályán 3-0-ra győztek. Az összecsapást követően Stefano Pioli értékelt.

A SZEZON MÁSODIK FELÉRŐL
“A játékosok kivételesek voltak. Az idény második fele fantasztikus volt kiváló teljesítményekkel, akárhogyan is nézzük. Azt mondtam a játékosoknak, hogy a pozitív eredményektől eltekintve a legfontosabb dolog a mentalitás kialakítása volt. Amilyen felfogásban pályára léptünk, ahogyan gondolkodtunk és játszottuk a meccseket. Ezek azok az alapok, amelyekre építenünk kell a jövőben. Remélhetőleg a következő idény kielégítőbb lesz, mint az idei.”

A MILAN TÁMADÓJÁTÉKÁRÓL
“Magabiztosak vagyunk a képességeinket illetően, de szükség van minőségre is. Az eredményeink mutatják, hogy mire volt szükségünk és büszkék lehetünk a szezonunk befejezésére. Megérdemeltük, hogy jól zárjunk. Bár reménykedtünk abban, hogy sikerül elkerülni a selejtezőket az Európa Ligában, mégis nagy önbizalommal és elszántsággal fogunk szembenézni az előttünk álló meccsekkel. Nagyszerűen alakult az idény második fele, mégis 12 ponttal lemaradtunk a negyedik helyről. Arra kell koncentrálnunk, hogy ezt a különbséget ledolgozzuk a következő szezonban.”

KI FEJLŐDÖTT A LEGTÖBBET?
“Mindenki. Ibrahimovic és Kjaer érkezése emelte a csapat szintjét, de nem csak ők. Mindenki hatalmas munkát végzett.”

BONAVENTURÁRÓL
“Jack nagyon fontos játékos volt. Ő egy profi, aki nagyon kötődik a munkához és a Milanhoz. Köszönöm neki, amit tet.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Ne mondjátok el neki, hogy ő a legidősebb, aki 10 gólt lőtt a Serie A-ban egy szezon alatt.” – mondta nevetve, majd folytatta: “Mindenki számára nyilvánvaló, hogy Zlatan egy bajnok. Mindenben, amit csinál. Egyértelműen óriási mértékben hozzájárult a csapathoz. Az összes csapattársa fejlődött általa. A fejlődésünk az általunk elvégzett munkával párhuzamosan zajlott. Egyénileg és csapatként is javultunk. Egyértelmű játékfilozófiánk van és most a játékosok megkapják a jól megérdemelt pihenőjüket, még akkor is, ha nem lesz hosszú. Hamarosan meg kell kezdeniük az edzéseket, ahogyan a karantén alatt, amikor otthon voltak. mert 45-46 napon belül selejtezőket játszunk.”

DOLGOK, AMIBEN FEJLŐDNI KELL
“Sok dolog van, amiben még fejlődnünk kell. Arra fókuszálok, hogy megszilárdítsuk, amit ebben a szezonban tettünk és javítsunk ezen. Számos játékszituáció volt, amiben javulhatunk. Sok jó teljesítmény volt, ami kiválóvá válhat. A közös munka lehetővé teszi, hogy a csapat egyre jobban megismerje egymást. A csapatnak javulnia kell, mert kötve hiszem, hogy boldogok lennénk, ha a következő szezonban is a 6. helyen végeznénk.”

A KÖVETKEZŐ IDÉNYBELI CÉLOKRÓL
“Célunk, hogy fejlődjünk és növekedjünk abban a tudatban, hogy egy nagyszerű klubot képviselünk. Alig várjuk, hogy újra láthassuk a szurkolóinkat a stadionban és minden mérkőzésen magabiztosan fogunk játszani abban a tudatban, hogy győzhetünk.”

A KÖZÉPPÁLYA MEGERŐSÍTÉSÉRŐL
“Nyilvánvaló, hogy folyamatban vannak az értékelések. A középpálya nem állhat 2 kezdőjátékosból, hanem négy ilyen játékosra van szükség. Az egész csapat szintjét emelni kell és 22 kezdőcsapatbeli játékos kell.”

RAFAEL LEAÓRÓL
“Azt hiszem, hogy az egyik legérdekesebb kihívás az lesz, hogy kiaknázzuk a benne rejlő potenciált. Egy tehetségről beszélünk, akiben fontos potenciál rejlik és ezt ki kell hoznunk belőle.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Hasonlóan látom én is azt, hogy az előrelépéshez 2 minőségi középpályás és egy jobbhátvéd igazolása szükséges. Az alap most megvan, ez nagy előny a korábbi évekhez képest. Világos, hogy a BL- induláshoz legalább 75-80 pont kell, amihez javulni kell.