“Magas szinten játszunk és jól teljesítünk”

0

Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője szerint már az első játékrészben el lehetett volna dönteni a Sampdoria elleni meccset, ennek ellenére összességében elégedett volt a látottakkal a szezon utolsó idegenbeli mérkőzésén, amely 4-1-es sikerrel zárult.

“Magas szinten játszunk és jól teljesítünk. Véleményem szerint ezt a mérkőzést jóval hamarabb lezárhattuk volna, mert nagy lehetőségeink voltak az első félidőben. Nagyobb előnnyel vonulhattunk volna szünetre. Mindenféleképpen elégedettséget ad ez a győzelem, de ki kell tartanunk, mert még van egy meccs hátra. A játékosok mindent beleadtak mentálisan és fizikailag egyaránt. Szombaton este jól kell zárnunk a szezont. Össze kell szorítanunk a fogainkat és a legjobbunkat nyújtani.” – mondta Pioli.

“A jó szériánk különböző okoknál fogva január 6-án kezdődött a szezon felénél. Az idény második felét tekintve a második helyen állnánk a tabellán és ez nem csak azt mutatja, hogy varázslatos periódusban vagyunk, hanem azt is, hogy a teljesítmény alapján közel kerültünk a bajnokság legjobbjainak szintjéhez. A csapatban megvan a kvalitás és ezeket szombaton is meg kell mutatnunk. A következő szezonban erre kell építkeznünk. Ez az AC Milan és nagy elvárások lesznek előttünk. A csapat jó formában van és jól akar teljesíteni. Fontos technikai és morális jellemvonásaink vannak.”“Ibrahimovic mindent belead és nagyon jól teljesít. A támadó-szekciónk főszereplőjévé vált, mind a befejezés, mind a kreativitás szempontjából. Ibra fontos szerepet játszott a fejlődésünkben és egyre jobb formában van. Bebizonyítja, hogy kulcsjátékos a csapatban és szakmailag adottak a feltételek a közös folytatáshoz. Ami az anyagi szempontokat illeti, ebben a tekintetben keveset tehetek.”

“Zlatan azt mondta nekem, hogy jól érzi magát, boldog és ezt minden nap megmutatja az általa elvégzett munkával.”

“Egyértelműen a gólszerzés volt a legfőbb gyengeségünk a szezon kezdetekor. Ugyan jó helyzeteket alakítottunk ki és ezek számával sem volt baj, de nem voltunk elég pontosak a kapu előtt és alig tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket. Most megvan az önbizalmunk, a kvalitásunk és az elszántságunk, amely lehetővé teszi, hogy mérkőzéseket nyerjünk.”

“Rebic? A Ramirezzel való összetűzése miatt döntöttem a lecserélése miatt. Ráadásul kihagyja a Cagliari elleni meccset és adni akartam némi játéklehetőséget Leaónak, aki eddig nem kapott túl sokat. Nem volt szükség arra, hogy kockára tegyük a mérkőzést azzal, ha esetleg megkapja a második sárga lapot.”

“Európa Liga? Vasárnaptól kezdve a játékosok három hét pihenőt kapnak. A selejtező miatt az első 20-25 napban 6 mérkőzést fogunk játszani. Fárasztó kezdet, de fiatal és erős játékosaim vannak.”

“Új csatár érkezése a nyáron? A klub vezetősége a folytonosságra összpontosít és azt gondolom, hogy javulást lehet elérni. Úgy vélem, hogy nincs szükségünk túl sok beavatkozásra a támadósorban, de van olyan szerepkör, ahol igen.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet