Ante Rebicet egy ideig biztosan nem láthatjuk tétmérkőzésen játszani a Milanban, ugyanis eltiltás miatt kihagyja az utolsó fordulót, továbbá a következő szezon elején az Európa Liga selejtezőjében sem állhat Stefano Pioli rendelkezésére.

A Sampdoria elleni mérkőzésen az első félidő lefújása előtt Rebic és Ramirez kakaskodott egymással, ráadásul utóbbi a földre is került, amelynek eredményeképpen a horvát csatár sárga lapos figyelmeztetést kapott Pasqua játékvezetőtől.

Rebicnek ez volt a szezonbeli ötödik sárga lapja, így automatikusan 1 meccses eltiltás vár rá és nem léphet pályára a Cagliari elleni szezonzárón. A 26 éves játékos idénye véget ért: a Serie A-ban 11 alkalommal volt eredményes, míg a kupában 1 találatot jegyzett, így összesen 12 góllal zárta a 2019/20-as szezont.

Ezen kívül Rebicet a következő szezon elején az Európa Ligában sem láthatjuk, ugyanis van egy érvényben lévő eltiltása a nemzetközi porondon, amelyet még az Eintracht Frankfurt játékosaként szerzett. Rebicet tavaly augusztusban a Strasbourg elleni EL-meccsen állították ki és 5 mérkőzéses eltiltást kapott a durva belépőjéért. Néhány hónappal később az eltiltás mértékét három összecsapásra csökkentették egy sikeres fellebbezést követően.

Ez azt jelenti, hogy Rebic nem lesz bevethető a második illetve a harmadik selejtezőkörben az Európa Liga 2020/21-es kiírásában, valamint a rájátszás első meccsén sem, amennyiben a Milan sikerrel veszi az akadályokat és továbbjut.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Srácok! Sehogy nem jön ki a matek! 😀 Most akkor 3 vagy 5 meccs az eltiltás? Ha 3 ,akkor a 3. selejtezőkör visszavágóján már játszhat. Ha 5 meccs, akkor játszhat a Play-off visszavágón. Hacsak nem a selejtezőkör 1 meccses, a Play-off meg már kettő.