Zlatan Ibrahimovic a Sampdoria elleni duplája után a folyamatosan fiatalodó Benjamin Button híres filmhőshöz hasonlította magát. Továbbá a svéd klasszis elismerően beszélt Stefano Pioliról és hozzátette, hogy az edző a munkájával rászolgált a maradásra.

A 38 éves csatár két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Milan győzelméhez a csapat szezonbeli utolsó idegenbeli bajnokiján. A Rossoneri 4-1-re kiütötte a Sampdoriát és Ibrahimovic megszerezte január óta a 10. gólját tétmeccsen.

“Mindig nagyszerű gólt szerezni, mert ez segítség a csapatnak, de nem tudtam, hogy ez volt a leggyorsabb gólom. Remélhetőleg így tudom tovább folytatni ilyen gólerősen, mert a meccs végére elfáradtam, ugye? Azt mondják öreg vagyok, pedig még csak bemelegítek.” – mondta Zlatan a meccs után.

“Mindenkinek különböző mentalitása van a kapu előtt. Pontosnak, agresszívabbnak és gólszerzésre éhesebbnek kell lenned. Amikor lehetőséged adódik, be kell vágni. Ezt mondtam először, amikor megérkeztem. Kevés lehetőséged adódik a gólszerzésre. Hét vagy nyolc évet játszottam Olaszországban csatárként és ha valaki, akkor én ezt tudom. A legtöbbet kell kihozni a helyzetekből és gólt kell szerezni.”

“Nagyon örülök Piolinak. Nagyszerű munkát végzett egy nagyon nehéz szituációban. Hatalmas nyomás alatt dolgozott és a bizonytalanság tudatában. Nagyon jól dolgozott és a jutalma egy új szerződés lett. Én mindig azt mondom, hogy a kemény munkának meglesz az eredménye. Megdolgozott ezért. Örülök neki, mert megérdemelte. Nem volt könnyű szituáció, de ahogy mondtam, a csapat teljes mértékben támogatta őt. Az egész csapat nagyon hisz Pioliban és tiszteljük őt.”

“Olyan vagyok, mint Benjamin Button, azzal a különbséggel, hogy én mindig fiatal maradok és sohasem öregszem meg.”