Paolo Scaroni, a Milan elnöke kijelentette, hogy a világjárvány miatt körülbelül 30 millió eurós bevételtől esik a klub, továbbá beszélt a csapatról, Ralf Rangnickról, a pénzügyekről és az új stadionról is.

A JUVENTUS ELLENI GYŐZELEMRŐL
“Tudod mint mondok? Egy győzelmet követő reggelen sokkal jobban érzed magad, amikor felébredsz. Emlékezetes mérkőzés volt, amire évekig emlékezni fogunk. Beszéltem Piolival a meccs után és gratuláltam neki. Még azok a játékosok is, akik nem játszottak annyira jól, azt a benyomást keltették, hogy részesei egy motivált csapatnak, amely élvezni akarja a játékot. Úgy tűnik számomra, hogy Piolinak sikerült egy megfelelő csapatot felépítenie.”

PIOLI ÉS RANGNICK EGYÜTT A MILANNÁL?
“Ezekben a döntésekben Gazidis teljes mértékben élvezi a bizalmamat. A tulajdonos is maximálisan bízik benne. Logikusan Gazidis felelősséggel is tartozik a választásaiért. Gyakran beszélek vele, de elsősorban nem szakmai dolgokról, hanem arról, hogy hogyan kell kezelni bizonyos helyzeteket.”ÚJ FORRADALOMRÓL
“Nem hiszem, hogy Gazidis már döntött volna bármilyen forradalom elindításáról. Mindenesetre az igaz, hogy egy új víziója van.”

PAOLO MALDINI JÖVŐJÉRŐL
“Kiváló kapcsolatom van vele. Tőle kell megkérdezni, hogy marad-e.”

A KLUB PÉNZÜGYEIRŐL
“Természetesen sajnálkozva tekintjük át a pénzügyi beszámolóinkat, de a Milan jövője az Elliottal nincs veszélyben. Más klubok sokkal nagyobb bajban vannak. A Pénzügyi Fair Play miatt nincs más választási lehetőség: növelni kell a bevételi forrásokat. Ennek alapvető alkotóelemei a stadion, a televíziós jogok és a szponzorációk. Ugyanakkor a szponzorálás a pályán elért eredményeken múlik. Ha valaki azt gondolja, hogy sok mindent tud a labdarúgásról, de nem képes értelmezni az Pénzügyi Fair Play szabályait, akkor valójában semmit nem tud a futballról.”

AZ ÚJ STADIONRÓL
“Azt gondolom, hogy jó úton haladunk. Az Önkormányzat tett egy olyan javaslatot, amely nem igazán tetszett nekünk az építési igényeink csökkentése miatt. Mégis elfogadtuk a javaslatot, mert meg kell oldanunk a politikai kérdéseket. Ma meglehetősen optimista vagyok, mert úgy tűnik számomra, hogy az Önkormányzat elfogadta az új stadion felépítésének tervét és az ellenzék szintén kedvezően látja a helyzetet. Ez lesz a világ legszebb stadionja.”

“A stadion 2024-re lesz kész. Lesz egy olyan időszak, amikor az új stadion felépül és mellette a San Siro állni fog. Ezt követően megkezdődik a San Siro jelenlegi területének átalakítása, ami 74 millió euróba fog kerülni és lehetővé teszi a régi létesítmény egyes részeinek megmaradását egy sportpark formájában.”

“A Barcelona éves szinten 159 millió eurós, míg a Real Madrid 145 millió eurós bevételre tesz szert a stadionjukból. Ezzel szemben a Milan 30 millió eurót. Egy nagy klub számára 115 millió euró a minimum bevétel, aminek be kell folynia. Az egyértelműség kedvéért: a stadionból származó bevételekből egy komplett csapatot lehet vásárolni. Nincs ellentmondás a stadion és a sporteredmények között. Így működnek a dolgok.”

A SZEZON FOLYTATÁSÁRÓL
“Végig a bajnokság folytatásáért harcoltam a közgyűléseken. Nem állhat meg minden, a csapatoknak játszaniuk kell. Ez a sportág kulcsszerepet játszik az olaszok szórakoztatásában és nem szabad megfeledkezni a pénzügyi következményekről sem. Nem lehetünk versenyképesek, ha kiesnek a bevételek.”

A JÁRVÁNY OKOZTA BEVÉTELKIESÉSRŐL
“Mintegy 30 millió eurótól estünk el a stadionbezárás és a kieső szponzorok miatt.”

A MERCATÓRÓL
“Az átigazolási piaccal kapcsolatos döntéseinket elhalasztottuk augusztusig.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet