A legfrissebb hírek szerint Hendrik Almstadt, Ivan Gazidis jobbkeze tárgyalásokat folytat a Celtic vezetőségével Kristoffer Ajerről.

A Milan jelenlegi középhátvédjei közül Alessio Romagnoli és Matteo Gabbia helye biztosnak tekinthető a csapatban, míg Mateo Musacchio, Leo Duarte és Simon Kjaer sorsa kérdéses. Utóbbi kölcsönben szerepel a Sevillától és a klubnak vételi opciója van a végleges megvásárlására.

A Calciomercato információi szerint Almstadt közreműködésével tárgyal a Milan a Celtic elöljáróival Ajer esetleges klubváltásáról. A piros-feketék erősítést terveznek a védelem tengelyébe és a 22 éves norvég játékos ideális igazolás lehet, hiszen fiatal és nagy potenciál rejlik benne.

A jelentés szerint a Celtic 18-20 millió eurót kér a norvég válogatott középhátvédért, aki három éve játszik Skóciában és összesen 129 tétmeccsnél jár az aktuális klubjában.

A Milan hosszú ideje figyelemmel kíséri Ajer teljesítményét és megpróbálja megnyerni a játékos megszerzéséért folyó versenyfutást. A Rossoneri mellett a Premier League-ben a harmadik helyen tanyázó Leicester City is vinné Ajert.

Érdekesség, hogy az 197 cm magas védő ezen a héten ügynököt váltott és a továbbiakban a Sports Entertainment Group (SEG) ügynökség fogja képviselni az érdekeit. Ajer célja, hogy a nyáron váltson és lépést tegyen a karrierjében.