Carlo Pellegatti újságíró szerint Zlatan Ibrahimovic sérülése egyáltalán nem módosította a játékos jövőjére vonatkozó terveit és elképzeléseit, valamint beszélt Florentino Luis és Szoboszlai Dominik szerződtetésének lehetőségéről.

Ibrahimovic a csapat hétfői edzésén szenvedett vádlisérülést és szerdán a klub beleegyezésével elutazott Svédországba a családjához. A tervek szerint a jövő héten tér vissza Milánóba, amikor további orvosi vizsgálatok várnak rá.

Pellegatti elismert illetve neves újságírónak számít a szakmában és a legutóbbi cikkében arról írt, hogy a sérülés nem fogja befolyásolni Ibrahimovic jövőjét. A 38 éves csatár továbbra is folytatni szeretné a pályafutását a Milanban és készen áll aláírni egy új 1 éves szerződést. Ibra számára a Milan a prioritás, ám a jövőjét illetően sok minden függ a klub projektjétől is. Jelenleg valószínűsíthető, hogy Ibrahimovicnak csökkentenie kell a fizetési igényén a következő szezonra.

Az olasz újságíró megjegyezte, hogy időközben zajlik a csapat megerősítésének tervezése, különösen a középpályára összpontosítva. Pellegatti két játékos nevét említette, akik a jelenlegi helyzet alapján a legnagyobb eséllyel érkezhetnek, nevezetesen Florentino és Szoboszlai.

Florentino neve már januárban is képben volt a klubnál, azonban akkor a Benfica visszautasította az ajánlatot. Nemrég újrakezdődtek az egyeztetések és úgy tűnik, hogy egyre közelebb állnak a felek a megegyezéshez. A Benfica hajlandóságot mutat, hogy egy 2 éves kölcsön+opcióval elengedje a 20 éves portugál középpályást.

“Szoboszlai, a 19 éves magyar tehetség a Milan egyik célpontja a középpálya megerősítésére.” – írja Pellegatti. A magyar válogatott középpályás megszerzésére a Rossoneri mellett a Lazio is pályázik. Dominik ebben a szezonban 30 tétmeccsen játszott, ezeken 5 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki. Szeptemberben a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott, ráadásul rögtön egy góllal vette ki a részét a Genk elleni sikerből.