Albertini szerint a Milannak stabilitás kell

0

Demetrio Albertini szerint a Milannak stabilitásra van szüksége és úgy véli, hogy a csapat nem jut sehova, ha minden évben a nulláról kezdődik az építkezés.

A korábbi világbajnoki-ezüstérmes középpályás a Milan sikerkorszakának egyik jeles képviselője és a pályafutása alatt 14 szezont húzott le piros-fekete mezben. Albertini 406 tétmeccsen játszott a Milanban és összesen 5 Scudettót, 3 Olasz szuperkupát, 3 BEK/BL-serleget, 2 Európai szuperkupát és 1 Interkontinentális kupát nyert.

“A Milannak stabilitásra és egy megvalósítható projektre van szüksége. Mindig nehéz, ha minden évben változás történik. Képesnek kell lenni elfogadni a kritikákat, mert amikor valami új kezdődik, az eredmény soha nem rövid távon jön. Egy kritikus vezetőség alapvető fontosságú egy hatalmas klub számára. Ha hiszel a projektben, akkor képes vagy kezelni azokat a nehéz pillanatokat, amikor az eredmények nem jönnek. Amikor minden évben a nulláról indulsz, mert úgy gondolod, hogy hibát követtél el, akkor minden még nehezebb lesz.” – mondta Albertini a Tuttosportnak.“Nézzük meg az Intert. Elkezdtek egy projektet és valószínűleg hibákat is követtek el. Bejutottak a Bajnokok Ligájába és továbbra is javulni fognak. Ha folyamatosan változtatsz, akkor nehéz lesz bármit is csinálni. A Milan mindent megpróbált, először hét forduló után edzőt váltottak, majd jött Boban távozása…”

“Zvone egy őszinte és hozzáértő igazgatónak bizonyult, ráadásul olyan tapasztalattal rendelkezik, amely közvetlenül a játékos pályafutásából származik. Boban távozásával a Milan veszít. Maldini? Paolo otthona a Milan és tudom, hogy minden tőle telhetőt megtesz a klubnál.”

“Ibrahimovic? Ő egy hozzáadott érték a csapat számára. Ezt a kezdetektől fogva mondtam és ez a véleményem. Meglátásom szerint egy kizárólag fiatalokból álló csapat nem versenyezhet a nagy célok elérése érdekében, mert megfelelő keverék kell a fiatal játékosok fejlődéséhez. Szükség van néhány olyan idősebb játékosra, akik le tudják venni a terhet és a felelősséget a fiatalok válláról.”

“Pioli? Szurkolóként azt mondanám, hogy megtartanám Piolit edzőnek. de nem én döntök. Meg kell látni, hogy mi Gazidis és a többi igazgató elképzelése, mert nekik támogatniuk kell az edző munkáját a nehéz periódusokban. Iránymutatást kell adni és ezt követni kell. Én már átéltem ezt a nemzeti csapatnál és tudom, hogy mit jelent.”

“Bennacer? Ő egy olyan játékos, akit kedvelek és meg akarom őt védeni. Ki szeretnék állni az ilyen típusú középső középpályások mellett. Azoktól kérdezném, akik kritizálják: »Bennacer az, aki nem kínál gólpasszt vagy a csapattársak nem mozognak megfelelően?« Ő nagyon sokat fejlődött Ibrahimovic érkezése óta.”