Egybehangzó hírek szerint Zlatan Ibrahimovic komolyan fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy az idény végén befejezze a pályafutását.

A 38 éves csatár január elején csatlakozott a Milanhoz és nagyban hozzájárult a csapat teljesítményének javulásához. Ibrahimovic érkezése és a bergamói vereség óta a Rossoneri 12 mérkőzést játszott, a mérleg 6 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség.

A La Gazzetta dello Sport és a Sportmediaset szerint Ibrahimovic a szezon végén elhagyhatja a Milant és mérlegeli annak a lehetőségét, hogy visszavonuljon a profi labdarúgástól. Ibra jelenleg Svédországban tartózkodik a családjával, miután Olaszországban vészhelyzetet hirdettek a koronavírus miatt. A lap szerint csökken annak az esélye, hogy a klasszis csatár a Milanban fogja megkezdeni a következő szezont.

Ibrahimovic a télen fél évre írt alá a piros-feketékkel és a 2020. június 30-ig szóló kontraktusa tartalmaz egy olyan záradékot, amely életbe lépése esetén a szerződése egy évvel automatikusan meghosszabbodik. Ennek feltétele a Bajnokok Ligája-indulás elérése, azonban a jelenlegi helyzetet és a csapat pozícióját tekintve ez elég valószínűtlennek tűnik.

Ibrahimovic a visszatérése óta 10 meccsen 4 gólt illetve 1 gólpasszt jegyzett a Milan színeiben. Így összesen már 95 tétmeccsnél jár piros-fekete mezben, ezeken 60 gólt vágott és 25 asszisztot jegyzett.

1 hozzászólás