Carlo Pellegatti olasz újságíró azt szeretné, ha Gianluigi Donnarumma 2038-ig a Milan kapuját védené, de elmondása szerint komoly realitása van annak, hogy a klub a nyáron megválik tőle.

Donnarumma helyzete meglehetősen bonyolult, hiszen 2021. június 30-ig szól a szerződése a piros-feketékkel. A 20 esztendős kapus 2017-ben írt alá négy évre és ő lett a csapat legjobban fizetett játékosa évi 6 millió euróval. Közeleg a nyár és egyre több pletyka lát napvilágot Donnarumma sorsáról, különösen az esetleges távozásáról.

A Milan kényszerhelyzetben van a lejáró szerződés miatt. Az egyik lehetőség, hogy fizetésemelést és új szerződést kínálva megpróbálja magához láncolni Donnarummát, vagy pedig nem hosszabbít vele és a nyáron értékesíti a profitszerzés érdekében. A milánóiak szempontjából a legkedvezőtlenebb forgatókönyv, hogy Gigio nem ír alá új szerződést és marad, ugyanis ebben az esetben erőteljesen fennáll annak a veszélye, hogy egy évvel később – 2021 nyarán – ingyen távozik.

Pellegatti szerint az olasz kapus maradni akar a Milanban, azonban valószínűtlen, hogy a klub a jelenlegihez képest alacsonyabb fizetést tud kicsikarni Mino Raiolánál.

“Sajnálatos módon talán kénytelenek leszünk elbúcsúzni Gigio Donnarummától. A kapus kihasználja ezt a kényszerszünetet, hogy elmélyítse az angol tudását és ezért számos gondolat merül fel, hogy a jövője a Premier League-ben lehet. Egy másik lehetőség a Real Madrid, különösen Mino Raiola szavai után. Az ügynök azt mondta, hogy az egyik sztárjátékosát a Realhoz akarja vinni. Ez lehet Gigio is, függetlenül attól, hogy a madridiaknál nincs rossz formában Courtois.” – mondta az olasz újságíró.

“Mi lesz Donnarummával? Egyes hírek szerint maradhat a következő szezonra és a szerződésének lejártával távozhat, így a következő klubja megspórolná az átigazolási árát. Ez egy különös szituáció. Úgy tűnik, hogy a Milan már kapcsolatba lépett a játékossal, aki évi 6 millió eurót keres. Elképzelhetetlen, hogy egy ilyen nagyszerű játékos – mint Gigio – alacsonyabb fizetéssel hosszabbítson. Donnarumma maradni akar a Milanban, de nyilvánvalóan a nagy bajnokok között van a helye, míg az Elliott inkább hajlamos a fiatal játékosokon alapuló projekt követésére.”

“Szeretném Donnarummát 2038-ig a Milan kapujában látni a csapatkapitányi szalaggal a karján, de azt gondolom, hogy ez nagyon nehéz lesz. Talán a következő idényben még itt lesz, mert nem könnyű találni egy olyan klubot, amely hajlandó jelentős összeget fizetni egy lejáró szerződésű játékosért. Meglátjuk, hogy mi fog történni.”

“Nem lenne túl jó jel Gazidist illetően, ha nem tudna hosszabbítani vele és elveszítene egy olyan bajnokot, mint Gigio. Nem tudom, hogy mit hoz számára a jövő, de mindannyian reméljük, hogy nem egy másik olasz csapatban fog játszani. Fel kell készülnünk a búcsúra. Ha megtörténik, akkor szomorú pillanat lesz függetlenül attól, hogy ki érkezne a helyére. Gigio azon nagyszerű játékosok szimbóluma, akik a Milanban születnek és itt maradnak. A távozása duplán fájdalmas lenne mindannyiunk számára.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Már most sztárnak lehet nevezni. Közismert, ismeri a nemzetközi sajtó is a fiatal kora ellenére. Jó ügynököt is választott. A teljesítménye is megfelelő. Bármelyik jelenlegi topcsapatba beférne. A mostani Milan büdzséhez a fizetése magas szerintem. Ha maradna, abban az esetben menjen bele a fizetés csökkenésbe, ami valószínűleg nem fog bekövetkezni.
    Amennyire despotikus Gazidis, szinte biztos, hogy a szerződés hosszabbítás esetén nem fogja ezt a fizetést felkínálni.
    És ha nem lesz ez a fizetési küszöb amit most is kap, akkor Raiola elviszi.

    • Egy dolgot kifelejtettem. Most nagy divat az, ha mondjuk valamelyik játekos nem akar hosszabbítani, és szeretné a szerződési idejét kitölteni, természetesen a szép fizetéssel együtt, magyarul nem lehet semmilyen egyezségre jutni az emberrel és az ügynökével sem, akkor leültetik a padra, és valószínüleg azon az utolsó éven nem valószínű, hogy játszani fog. Így szoktak szankcionálni, vagy hivatalosan bejelentik, hogy egész évben sérült..Sok jóra nem lehet számitani az egészen biztos.