Elképzelés, intenzitás és gátlástalanság. Ezt a három dolgot várja el a csapattól Stefano Pioli, a Milan újdonsült vezetőedzője. Az olasz trénert szerdán egy sajtótájékoztatón mutatták be a Casa Milanban.

Marco Giampaolo kirúgása után nem kellett sokat várni az új edző bejelentésére. Pioli kedden este érkezett Milánóba és szerdán a klub főhadiszállásán aláírta a szerződését.

“Nagy lelkesedéssel, szenvedéllyel és meggyőződéssel érkeztem. Meg vagyok győződve arról, hogy nagyszerű munkát végezhetünk, mert jó csapatunk és jó játékosaink vannak. Tisztában vagyok azzal, hogy egy óriási klubtól kaptam hívást, amely a világ egyik legrangosabb egyesülete. Olyan játékstílust szeretnék alkalmazni, amelyet a csapat élvez. Pozitív, szórakoztató, intenzív és minőségi futballt akarok, amely a legjobbat hozza ki a játékosainkból. Sok fog múlni a hozzáállásunkon és a védelem teljesítményén, aztán az agresszív előrejátékunkon. Érettnek érzem magam. Profi edző vagyok, aki jól akar teljesíteni a Milannál.” – nyilatkozta Pioli az újságíróknak.

“Új elképzeléseim vannak, amelyek eltérnek Giampaolo ötleteitől. Nagyszerűen kell dolgoznom, hogy jól és gyorsan átadjam az elképzeléseimet a játékosoknak. A legnagyobb hangsúly az ötleteken, az intenzitáson és a kockázatvállalási hajlandóságon van. A játékosaim jellemvonásai jól illeszkednek az általam elképzelt játékhoz. Minden szemponton dolgoznom kell, a játékosok mentalitásától egészen a pályán való helyezkedésig. A következő napok létfontosságúak lesznek, hogy a lehető leghamarabb készen álljunk a Lecce elleni mérkőzésre. Nem foglalkozom a számokkal, egyedül az a fontos, hogy egy pontos identitás legyen. Most többet fogok foglalkozni a Lecce korábbi mérkőzéseivel, mert több játékosunk a válogatottbeli kötelezettségeit teljesíti. A lehető legjobban fel kell készülnünk a következő meccsre és nyernünk kell.”

“Három dolog, amit látni akarok a Milantól? Elképzelések, intenzitás és gátlástalanság.”

“Mindig pozitívan gondolkozom. Ez az AC Milan és mindig a legjobb eredmények eléréséért kell harcolnunk. Vannak nehézségek, amelyek fennállnak. Ezekkel szembe kell néznünk, meg kell küzdenünk és túl kell rajtuk lépnünk intenzív illetve minőségi kemény munkával. A lehető leghamarabb egységes és összetartó csapattá kell válnunk. Úgy érzem magam, mint egy tanár. A célom az lesz, hogy a maximumot hozzam ki minden egyes játékosomból. Senkinek sincs garantált helye, mindenkinek ki kell vennie a részét és minden nap a maximumot kell nyújtani. Minden hozzávaló adott, a klubtól a létesítményeken keresztül a játékosokig.”

“A Milan összes mérkőzését láttam ebben a szezonban. Nagyon igényes vagyok magammal szemben és a játékosaimmal szemben. Egyáltalán nem fogom tolerálni az elszántság vagy az ambíció hiányát. Csak munkával és áldozattal érhetsz el nagyszerű dolgokat. Együtt mindent bele kell adnunk, mert szinte a teljes bajnoki szezon előttünk van, ahol visszavághatunk. Harmincegy mérkőzés van a végéig, tehát van idő dolgozni és jól teljesíteni. Az idő lehet az ellenségem, de a szövetségesem is. Minden egyes pillanatból a lehető legtöbbet kell kihoznunk. Harcolnunk kell a Bajnokok Ligája-indulás eléréséért. Ez bátorságot igényel és tisztában vagyunk azzal, hogy több erős csapat is versenyez ugyanazért a célért.”

“Nagyon tisztelem a szurkolókat és joguk van ahhoz, hogy kritikát fogalmazzanak meg. Számomra ez egy extra motiváció, hogy még jobban teljesítsek. Soha nem használtam a közösségi oldalakat. A legjobb tudásunk szerint kell visszanyernünk a szurkolóink bizalmát.”

“Piatek rendkívül hatékony a tizenhatoson belül. Ő egy gólvágó. Egy csapat játéka gyakran hatással van egy támadóra. Piateket a többieknek egyértelműen segíteniük kell. Paquetá? Ő egy minőségi támadó-középpályás. Gyakran szeretek játszani a játékosaim pozícióival a pályán, így ő gyakran játszhat a sorok között. Rafael Leaóban hatalmas potenciál rejlik és ezt ki kell aknáznunk. Suso is egy nagyszerű játékos. Ideális körülmények között kell játszania, hogy a legjobban kiteljesedjen, különösen az egy az egy elleni párharcokban.”

“Inter? A múlt elmúlt. Gyerek voltam, most már felnőtt vagyok és profi, aki szeretne jó munkát végezni.”

23 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Senkinek sincs garantált helye, mindenkinek ki kell vennie a részét és minden nap a maximumot kell nyújtani…”
  “Suso is egy nagyszerű játékos. Ideális körülmények között kell játszania, hogy a legjobban kiteljesedjen, különösen az egy az egy elleni párharcokban.””
  Már az első nyilatkozatában ellentmondásba kerül saját magával.
  More,ebbű baj lesz.

 2. “Harmincegy mérkőzés van a végéig, tehát van idő dolgozni és jól teljesíteni. Az idő lehet az ellenségem, de a szövetségesem is. ”
  Pioli, 2019.10.09.

  “Megvan az elképzelésünk és most meg kell valósítanunk. Sok időt fog igénybe venni és az idő lehet az első számú szövetségesem illetve a legfőbb ellenfelem is.”
  Giampaolo, 2019.07.08.

   • Már előre fényezi Suso-t, úgyhogy nála is bérelt helye lesz a nagy semmire. Lehetne hasznos Suso, mert nem teljesen falábú, de amíg a nulla teljesítményre is megkapja a bérelt helyet, addig nem lesz itt semmi belőle. CR se volt olyan jó annak idején és Ferguson szép lassan megértette vele, hogy nem csak öncélúan kell biciklizni és dobálni magát, mert akkor a padot fogja koptatni, de most nincs a Milan padján egy erélyesebb edző, aki elég tökös ahhoz, hogy padra rakja, amíg nem szedi össze magát. Remélem tévesen ítélem meg és beválik az ember, de idáig mindenki vakon pakolta a kezdőbe a selejt embereket.

 3. Nem rossz nyilatkozat ez. Határozott embernek tűnik. A “Tanár” jó megfogalmazás az ő stílusára és megjelenésére. Szerintem rend lesz, mindenki tudja majd hol a helye. Susot még nem írnám le, ha jól kezeli és felpiszkálja a motivációját, akkor segítségünkre lehet. Berlusconinak is az egyik kedvence volt, és az öreg értett hozzá…

 4. Legalább Calha-t nem említette, hátha ő végre nem favorizálja ill. Kessie-t sem, no meg a “senkinek nincs bérelt helye is jó(l hangzik legalábbis), Paqo kiemelése is OK. Gerincesebbnek tűnik, mint Gyapi.. Próbálok egyelőre jól hozzáállni aztán úgyis hamar kiderül, első körben a mutatott játék a fontos nem feltétlen az eredmény (persze arra sincs sok idő átfirdítani). Pio ha felnőtt korodra Milan drukker leszel (ergo egyben sikeres lesz ez a dolog) akkor lehet még el is fogadunk 🙂

 5. Gyampi után csak jobb lehet. Ugye jó 30 éve, amióta néztem a csapatom ,messze ez volt a legnézhetetlenebb foci, amit játszottunk, és a legérthetetlenebb .Ha már a lelkesedés és iram, fantázia javul, megérte váltani. Ez is volt a baj az elmúlt hónapok milánjával. Ebben úgy gondolom, nem lesz nehéz fejlődni, annyira lenn voltunk.

 6. Marad újra a reménykedés abban, hogy innen talán csak felfelé vihet az út. Az ellenkezője azért elég kínos lenne, igaz, a neheze pont most jön. Maldiniék helyében pedig mi sem mosolyognánk, miközben a nagy elképzelésünk épp megy a kukába, és már a szurkolók is páros lábbal belénk állnak, illetve pontosan tudják, hogy Pioli is kényszermegoldás.
  Nem tudom egyébként minek kellene történnie ahhoz, hogy egy normális edzőt hozzanak végre (itt inkább az elmúlt évekre gondolok, nem a mostani helyzetre).