Leo Duarte, a Milan legújabb szerzeménye elmondta, hogy egy álma vált valóra, amikor aláírta a szerződését a piros-feketékkel. A 23 éves védő csodálja Thiago Silvát.

A klub tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a Flamengo együttesétől Duartét, aki a Milan történetének 36. brazil játékosa lett. A 23 éves védő 2024-ig írt alá és az árát nem hozták nyilvánosságra, de sajtóhírek szerint 11 millió euróba került.

Duarte a Milan TV mikrofonjainak nyilatkozott először a Rossoneri játékosaként.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Ez az első alkalom, hogy Milánóban járok és minden nagyon csodálatos. Nagyon várom, hogy csatlakozzak a csapathoz és segítsek a csapattársaimnak. Szeretnék a lehető leghamarabb beilleszkedni.” – mondta a védő.

“Amikor a Milanra gondolok, akkor eszembe jutnak azok az esték, amikor édesapámmal néztem a Bajnokok Ligáját a Rossonerinek drukkolva. Ma valóra vált az álmom. Minden srác arról álmodik, hogy részese legyen ennek a nagyszerű klubnak.”

“Az édesapám mindig is nagy rajongója volt Paolo Maldininek. Megtiszteltetés volt közelről látni őt és találkozni vele, ez egy újabb beteljesült álom. Remélem, hogy méltóan fogom viselni a mezt. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni.”

“Maldini volt az első személy, aki kapcsolatba lépett velem a Milantól. Éppen egy bevásárlóközpontban voltam, amikor kaptam egy hívást. Remegni kezdtem, miután elolvastam a nevet. Felvettem, de azt sem tudtam, hogy mit mondjak, mert nagyon zavarban voltam. Örömmel tölt el, hogy itt vagyok és szerencsére minden jól ment.”

“Paquetá? Sok üzenetet küldött és érdeklődött felőlem. Azt mondta, hogy segíteni fog mindenben, amiben csak kell. Ő beilleszkedett és nagyszerű dolgokat mesélt a klubról illetve a városról. Nagyon boldog vagyok, hogy újra együtt játszhatok vele.”

Duarte a 43-as mezszámot fogja viselni a Milanban a következő szezonban.

“Ebben a mezszámban játszottam a Flamengóban illetve ezzel nőttem fel, így végül ezért választottam ezt a számot.”

“Az utóbbi időben Juannal dolgoztam, aki két világbajnokságon is ott volt a brazil válogatottal. Nemrég vonult vissza. Nagy rajongója vagyok neki. Jelenleg csodálom Thiago Silvát, aki egy igazán nagyszerű játékos. Nagyon boldog leszek, ha már elérem a felét annak, amit ő itt véghez vitt. Amit mindig garantálni tudok, az az elkötelezettség és a vágy a győzelemre. Minden egyes labdáért harcolni fogok, ígérem.”

“San Siro? Még soha nem voltam a San Siróban, szóval ez egy újabb álom lesz, ami megvalósul. Ez a stadion a nagyszerű játékosok és nagy mérkőzések színpadja. Kiváltság és nagy megtiszteltetés lesz ebben a stadionban pályára lépni.”

“Üzenet a szurkolóknak? Nagyon izgatott vagyok, hogy találkozhassak a csapattal és viselhessem a Milan mezt. Mindig a legjobbamat fogom nyújtani. Nagyon keményen dolgozom a céljaim elérése érdekében. Forza Milan!”

12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Állítólag Foglalása van a MILAN-nak a Madonnina klinikán szerdára, ami azt jelenti egy érkező már biztos arra a napra.
  De Ki?
  Correa? – Tudom, hogy nem az én pénzem, de Én még mindig nem akarok 57 millióért egy max. 40 milliós játékost. 3 gól 2 gólpassz se meggyőző. Már van egy Borini-nk! De állítólag ő maga próbál nyomást gyakorolni az Atletico-ra, hogy engedjék el.
  Depay? – Állítólag, 30 milliós ajánlattal akarunk indítani. Volt már szó róla tavaly is, akkor csak a MILAN-ra várt. Hiába. Olcsóbb, sokkal képzettebb, tapasztaltabb. Imádnám a meccseinket miatta. Csak hát amíg a Lyon-al BL-ben játszhat, addig nálunk a 4. helyért. Nem hiszem, hogy összejön.
  Modric? – Ő lenne a beígért nagy név? Boban lenyilatkozta, hogy nem jön. Modric lenyilatkozta, ha elhagyja a REAL-t, akkor csakis a MILAN-ba menne. A Madrid próbálja bevonni a Neymar bizniszbe. 120m+Modric. Értem én meg minden, a tavalyi aranylabdát nem a legyek hordták neki össze, de a fizetési igényei eléggé magasak….és hát ét se kapnánk meg 50-60 millió alatt, pedig ő már nem fiatal….

  Na nemtom. Vagy esetleg Everton? 🙂