2022. szeptember 27., kedd

HIVATALOS: Brazil védőt szerződtetett a Milan a Flamengóból

Ő lett a klub történetének 36. brazil nemzetiségű játékosa, aki magára öltheti a piros-fekete mezt.

-

A Milan hivatalosan is bejelentette az ötödik nyári szerzeményét, Leo Duartét.

A közelmúltban már biztossá vált, hogy Leo Duarte a Milanban folytatja a pályafutását, de a hivatalos bejelentésre egészen a mai napig várni kellett. A 23 éves védő klubváltásáról már korábban megegyezett a Milan a Flamengóval, majd a játékos átment az orvosi vizsgálatokon és aláírta a szerződését.

Duarte átigazolását a Milan a hivatalos honlapján jelentette be. A brazil védő 5 éves szerződést írt alá és sajtóhírek szerint a klub 10+1 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Duarte 1996. július 17-én született Mococa városában, Brazíliában. Kezdetben a Desportivo Brasil utánpótlásában játszott, majd 2016 májusában a Flamengo játékosaként egy Recife elleni győzelem alkalmával debütált a brazil élvonalban. Az elmúlt években összesen 92 tétmeccsen lépett pályára és 2 gólt szerzett a Rio de Janeiró-i gárda színeiben.

Rade Krunic, Theo Hernández, Ismael Bennacer és Rafael Leao után Duarte a Milan következő nyári igazolása. A piros-feketék korábbi játékosai közül Serginho és Dida is elismerően beszélt honfitársáról.

A klub bejelentése szerint Duarte a Milan történetének 36. brazil nemzetiségű játékosa.

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én örülök neki. Remélem beválik!

  Különben most olvastam egy cikket az igazolásainkról.

  5 játékost igazoltunk és mindegyikük 5 éves szerződést írt alá. Így az eddigi kiadásaink éves lebontásban 18 millió!
  Cutrone eladása bónuszok nélkül! is fedezi ezt!
  Szvl no para eddig rendben vagyunk.
  El kell adni Silva-t és akkor jöhet Depay! Legalábbis remélem. Állítólag 30 milliós ajánlattal kezdünk. Kérdés akar-e BL nélkül is jönni.

  Másik. Állítólag, a vezetőség annak ellenére, hogy Giampaolo megtartaná, mégis eladná Suso-t.

  Egy nagyobb nevet ígértek a szurkolóknak. Kíváncsian várom.
  Nekem Depay is megfelelne, mint nagy név 🙂

  • Szia!
   Úgy gondolom egy kicsit megtévesztő az a videó amit te belinkeltél, mert a milan több mint 100 éves történelméből csak egy(esetleg több) szelet van összevágva, nyilván a legjobbak közül.
   Egy kis ellenpélda arra, hogy a milan 100 éven keresztül nem csak a topon táncolt: “In 1980–81, Milan handily won the Serie B championship, ensuring a swift return to Serie A, where it would suffer its worst season ever, in 1981–82, being relegated once again.” (forrás https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_A.C._Milan#1910%E2%80%931949). Ez csak egy példa, de van még néhány arra hogy a milan nem volt állandóan toppon, ahogy más klub sem.

   Jelen helyzetben a milan egy középcsapat, mely a jelenlegi lehetőségekhez képest próbál visszakapaszkodni az elithez(persze, jó messze van még tőle). Ez a valóság és úgy tünik nem megy minden egyik napról a másikra.

   Én úgy gondolom, hogy a vezetőség célja az hogy a milan újra ragyogjon. Én elhiszem, hogy Bobanék a legjobbat akarják.

  • Azért ez a keret nem az 5-10. helyre jó…

   A Milan célja egyelőre a bajnokságban a legjobb négy közé kerülni.

   Az igazolások minőségét tekintve természetesen lehet fanyalogni, hogy csak ez vagy az a játékos érkezett, hogy ez vagy az nem (és miért nem) érkezett… Néhány évvel ezelőtt még nem volt itt Maldini vagy Boban. Akkor az volt a problémája sokaknak, hogy a korábbi legendákat vissza kellene hozni, nekik biztosan van szemük a játékosokhoz. Most van néhány igazolás (talán nem meglepő módon eddig a védők és a középpályások “vezetnek”), ami egyértelműen céltranszfer volt. Akik távoztak, azok helyére olyanok érkeztek, akik vélhetően játszani is fognak (azaz nem valószínű, hogy az fog történni, hogy az egyik középpályásnak lesz 40 meccse, a másiknak meg 3). Ha beválnak, lehet tapsolni Bobannak meg Maldininek. Ha nem, lehet őket (vagy Giampaolót) szidni.

   A Milan választhatta volna azt is, hogy a BL érdekében nagy horderejű igazolásokkal “bebiztosítja” a – legalább – negyedik helyet, de nem ezt tette (Correa tervezett leigazolása azért kilógna a sorból). Valószínűleg akkor is így döntött volna a vezetőség, ha nincs a FFP nyomása. Így viszont nem engedhetett meg magának túlságosan nagy költségekkel járó transzfereket (arról nem is beszélve, hogy most már az ügynöki pénzek is az egekben vannak).

   A top csapatokhoz semmi közünk? Ha az igazolásokra (azok “súlyára”) utalsz, akkor igazad van. De a Milan sosem arról volt híres – néhány kivételtől (Schiaffino, Gullit, Lentini, Papin, Ruí Costa, Nesta) eltekintve -, hogy folyamatosan hatalmas összegekért igazolt volna. Azt jelenleg nyilván nem engedhetjük meg magunknak, amit a Juventus művel, hogy 85 millió euróért vesz egy felkapott, de szerintem ennek kb. felét (sem) érő középső védőt. Remélem, a Milan nem fog beállni a sorba. Ez ugyanis egy ördögi kör. A Juventus onnantól kezdve, hogy leigazolta Higuaint, lassan évente vesz valakit horribilis összegért. Hogy ez mennyire éri meg, majd kiderül. De a Juventust is elkönyvelték olyannak, amely most már hajlandó a cél (BL-győzelem) érdekében akár százmilliót is kiadni egyetlen játékosra. És most már így állnak hozzá a Juvéhoz a klubok. A torinóiak egyre inkább “erőből” intézik a transzfereket. Hol vannak már azok az idők, amikor Lippi jó szemmel nézett ki egy viszonylag ismeretlen játékost, akiből klasszist faragott?…
   A Milan célja egyelőre tehát nem a legjobbak, a leggazdagabbak lekörözése. Nem a ’80-as vagy a ’90-es években vagyunk, amikor egy mercato alatt a középmezőnyből akár egy nyár alatt bajnokesélyest lehetett csinálni. Lépeget a Milan, egyelőre ezekkel a játékosokkal. A különbség majd a BL-be jutást követően lesz érzékelhető. Az Inter a jó példa erre. Lukaku nem lenne rossz igazolás, annak idején, amikor még nem ért ennyit, Ibra utódaként is el tudtam volna képzelni, jelenleg viszont ennyit nem ér. De a lényeg az, hogy az Inter a BL következtében megléphet ilyen transzfereket.
   Amennyiben a “top csapatokhoz semmi közünk” kitétellel a keretre utalsz, akkor is részben igazad lehet, de a Milannak egyelőre felesleges BL-esélyes keretet fenntartania, ha momentán a Serie A 4. helyéért küzd. A Milan nem a Juventusszal akar egyelőre versenyezni. (Sőt, megkockáztatom, hogy a Berlusconi-érában csak annyira érdekelte a klubot a bajnokság, amennyire az ottani sikerek a BEK/BL-hez kellettek. Ha csak bajnokként lehetett a Milan BEK/BL-résztvevő, akkor kapart a bajnokságban. Ha elég volt a 2-3-4. helyezés is, akkor azért nem nagyon törte össze magát.) Ha a Milan ezzel a kerettel nem képes a legerősebbnek tűnő Juve, Inter, Napoli trió mögött egy negyedik helyet megcsípni, az nagyon meglepne. Én úgy gondolom, ez a mostani keret sokkal jobb, forgathatóbb, mint a tavalyi, illetve Giampaolót olyannak képzelem, aki normálisan használni fogja tudni a keretet, nem úgy, mint Gattuso. A célok elérésére egyértelműen alkalmasnak tartom a játékosállományt. A célt pedig leírtam. Ha valaki olyan igazolásokat vár, amikkel bajnoki címre esélyes csapattá válik a Milan, az persze csalódott lehet.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS