Nelson Dida a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott és beszélt többek között a Milanról, Leo Duartéról, Lucas Paquetáról, Leonardóról és Gianluigi Donnarummáról.

“Nagyszerű érzés látni, hogy a Milan újjáalakul és brazil játékosokkal képzeli el a projektet. Ez tetszik, mert egy kicsit régimódi. Remélem, hogy a brazilok nagy mértékben hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Milan visszatérjen a legmagasabb szintre, ahol megérdemli, hogy legyen. Valójában Brazíliában soha nem állt meg a tehetséges játékosok felfedezése, csak egyszerűen változtak az idők és megváltozott a megszerzésük módja.” – mondta Dida a Gazzettának.

“Normális, hogy az európai klubok egészen fiatal játékosokat követnek figyelemmel, különben az árak túl magasra emelkednek. Flamengo? Nagyon sokat fektetnek be az utánpótlásba és széles bázissal rendelkeznek. Az egyes régiókban van esélyük megtalálni a legígéretesebb gyerekeket. Jelenleg a Flamengónak van a legjobb utánpótlás szektora.”

“Duarte? Alkalmazkodnia kell az olasz futballhoz, de ő egy nagyszerű védő, aki nagyon jól teljesített az előző szezonban. Természetesen el kell sajátítania a taktikai iránymutatásokat, de az utóbbi időben nagy előrelépés történt Brazíliában a védekezési feladatok tanítása szempontjából. Leo szerződtetése ár-érték arányt tekintve kétségtelenül nagyszerű üzlet volt a Milan számára. Egy védő számára kicsit könnyebb alkalmazkodni az olasz bajnoksághoz, mint egy csatárnak. Duarténak a sebessége és a minősége a legnagyobb erőssége.”

“Paquetá? Trequartistaként és mezzalaként is tud játszani. Véleményem szerint mindenekelőtt az előtte lévő csatárok jellemvonásaitól függ, hogy milyen pozícióban kellene játszania. Szeret gólokat szerezni, így minél közelebb van a kapuhoz, annál jobb. Másrészt a válogatottban is ott játszott. Az első hat hónapban minden tőle telhetőt megtett. Sokat tanult és folyamatosan fejlődik. Kétségtelenül ez az ő éve lehet.”

“Leonardo? Úgy gondolom, hogy a távozása nagy mértékben függött a csapat eredményétől. A Milan nem érte el az elsődleges célt és így ért véget a történet. Nagyon sajnálom, mert Leo egy nagyszerű ember és egy nagyszerű barát számomra. Csak a legjobbat akarta a klubnak és ezt meg is mutatta, amikor visszahozta Maldinit.”

“Donnarumma? Remélem, hogy továbbra is maradni fog a Milanban. Ez lenne a legjobb megoldás számára. Minden nehézség ellenére egy olyan klubról beszélünk, mint a Milan. Gigio egy nagyszerű kapus és őszintén szólva ezt a beállítottságát jobban kedvelem, mert sokkal jobban irányítja a védelmet és felelősségteljes.”

Nemrég hivatalossá vált, hogy Dida a következő szezonban a Milan U17-es csapatának kapusedzője lesz.