Manuel Garcia Quilon elmondása szerint Samu Castillejo nagyon boldog a Milanban és a nyáron nem veszik fontolóra a játékjogáért beérkező ajánlatokat.

Castillejo tavaly nyáron érkezett a Villarreal együttesétől és az első szezonjában minden sorozatot tekintve 40 tétmeccsen 1654 játékperc alatt 4 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Marco Giampaolo érkezésével a csapat a 4-3-1-2-es formációra váltott, amelyben az előszezon alatt Castillejo volt Krzysztof Piatek csatártársa.

Rafael Leao szerződtetésével közvetlen posztriválisa lett a spanyol támadónak, aki – ügynöke elmondása szerint – nagyon motivált az új szezont illetően.

“Giampaolo nagyszerű munkát végez. Modern futballfilozófiával rendelkezik. Nagyon kedvelem őt és tudom, hogy a játékosok nagyon örültek az érkezésének. Castillejo? Egy olyan erős és technikás játékos, mint Samu bármely rendszerben tud játszani. Tudja, hogyan mozogjon a széleken és a vonalak között második számú csatárként. Ő bármely poszton hasznos játékos.” – mondta Manuel Garcia Quilon a Calciomercatónak.

Néhány héttel ezelőtt nagyon valószínű volt, hogy a 24 éves támadó egy év után távozik a piros-feketéktől és elsősorban Valencia érdeklődéséről lehetett hallani. Most úgy tűnik, hogy változott a helyzet.

“A jövője? Egyáltalán nem vesszük fontolóra az ajánlatokat. Castillejo nagyon boldog a Milanban és nagyon motivált az új szezonra. Az előző idényben nyújtott teljesítménye pozitív volt a játékpercekre lebontva. Négy gólt szerzett 1000 játékperc alatt a Serie A-ban. Ha 3000 percet játszott volna, több mint 10 gólnál járna. Ezek kiváló számok egy szélsőtől, aki – ismétlem – tud csatárként és trequartistaként is játszani.”

Quilon – aki többek között Theo Hernández és Pepe Reina ügynöke is – beszélt a nyári szerzeményről, Theóról is.

“Mindenki láthatta a sérülése előtt, hogy Theo egy lenyűgöző játékos. Most csak arra összpontosít, hogy erőnlétileg visszanyerje az állapotát. Biztos vagyok benne, hogy Giampaolo sok játéklehetőséget fog adni neki és ezáltal nagyszerű játékossá fog válni. Tudom, hogy az edzőnek világos elképzelései vannak Theóval kapcsolatban és tisztában van az értékével, valamint azzal, hogy milyen sokat fejlődhet. Theóval nagy eredményeket érhet el a Milan.” – tette hozzá.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Eladásban nem vagyunk jók. 😀 Továbbra sem. Azért Samu nem volt túl meggyőző támadó poszton, irányító meg nem lesz az biztos (minimum 3-an vannak előtte a sorban). Én bíztam benne,h visszamegy Spanyol földre. Amúgy szimpatikus, melós játékos.

  2. “Négy gólt szerzett 1000 játékperc alatt a Serie A-ban. Ha 3000 percet játszott volna, több mint 10 gólnál járna”

    Ez aztán az optimizmus! Miközben 4 La Liga szezon alatt sikerült 10-et összekaparni.
    Nem bánkódtam volna, ha szépen visszamegy haza.

  3. Hajt, küzd, sokat szabálytalankodik, nem veszi át a labdát, ellenfélbe vezeti, gyengén lő kapura és ebben az új rendszerben egyáltalán nem segíti a csatár-társát. Sőt területet és lehetőséget vesz el tőle. 3 meccsen volt kezdő és egyáltalán nem illik bele a rendszerbe.
    Én bírom különben, de valakinek mennie kell és az ne Piatek legyen és ne is az új gyerek.