A Milan védelme remekül teljesít az elmúlt hónapokban és ez nem csupán Olaszországban, hanem az európai topligák terén is kiemelkedő.

Gennaro Gattuso együttese az előző fordulóban a Sassuolo legyőzésével a dobogó legalsó fokára lépett és megelőzte a városi rivális Intert a tabellán. A csapat sorozatban az elmúlt 4 bajnoki meccsét megnyerte, ráadásul ezeken 10 gólt rúgott és mindössze 1 gólt kapott.

A Milan december óta csupán 5 gólt kapott bajnoki mérkőzéseken és ez a statisztika Olaszországban illetve Európában is rendkívüli. A Rossoneri kapta a legkevesebb gólt az európai topligák csapatai közül, utána jön az FC Barcelona, majd a Napoli és a Torino.

(@Opta  |  Kapott gólok december óta – csak bajnoki meccsekre vonatkozóan)

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Igen, ez dicseretes, de ne feledkezzunk meg a rugott golokrol sem, Piatekrol, es az ot kiszolgalo csapattarsakrol sem. Ertelmetlen lenne csak a vedelmet kiemelni egy csapat esetene, aminek a jatekaban mindenki valamilyen szinten kiveszi a reszet.

   • Ezeket a számokat most azért emelik ki, mert az utóbbi hónapokban hatalmasat javult a védekezés: az idény elején a Milan valamennyi meccsén gólt kapott – talán 1-2 kivételtől eltekintve -, most meg alig tudnak betalálni az ellenfelek.

    Gattuso, a védők meg Donnarumma is elmondja, hogy nem a 4+1 ember javulása miatt kap kevesebb gólt a Milan, a többiek is tesznek érte.

    Egyébként igazad van.