Rocco Commisso olasz származású amerikai üzletember elmondása szerint nagyon közel álltak az előszerződés aláírásához, azonban továbbra is kitart szándéka mellett és szeretné megvásárolni a Milant.

Hetek óta folyamatban voltak a tárgyalások Commisso és Yonghong Li között, azonban több alkalommal is sikertelenül zárultak, mivel a feleknek nem sikerült megállapodniuk. A 68 esztendős üzletember Olaszországban született és 12 éves kora óta él az Egyesült Államokban. Commisso az USA ötödik legnagyobb kábeltelevíziós társaságának, a Mediacom vállalatnak az alapítója, elnöke és vezérigazgatója, emellett pedig 2017 óta az amerikai New York Cosmos labdarúgóklub tulajdonosa.

“Hallottam, hogy én lehetek az egyetlen emigrált olasz tulajdonos a Serie A-ban. Ha ez megtörténik, akkor azt akarom, hogy az olasz labdarúgás sikeres legyen és nem szeretném azt látni, hogy az olasz válogatott nincs ott a világbajnokságon. Ennyit mondhatok, mert a tárgyalások többnyire privát keretek között zajlottak. Sikeresen le akarom zárni ezt az üzletet, de még nem járunk ott. Nagyon közel voltunk az előszerződés aláírásához. Magabiztos vagyok, de a tárgyalások eredményességére nincs ráhatásom.” – mondta Commisso a La Gazzetta dello Sportnak.

“Azt mondhatom, hogy a felmerült személyek közül én vagyok az egyetlen olasz és az egyetlen kivándorló. Van pénzem, futballoztam és jól ismerem a sportot. Nagyszerű lenne hozzájárulni az olasz labdarúgáshoz és átadni az Amerikában szerzett tapasztalataimat. Tudják, hogy a semmiből kezdtem és sokat tanultam, amely által egy nagy vállalatot hoztam létre. Juventus szurkoló voltam, de a klub nagyon jó és nincs szüksége rám.”

Egybehangzó hírek szerint Yonghong Li elmulasztotta a pénteki határidőt és nem rendezte a 32 millió eurós tartozását az Elliott Management felé. Ennek következtében Paul Singer üzletemberrel az élen az amerikai alap veheti át a klub irányítását. Commissót arról is kérdezték, hogy ezáltal bonyolultabbá vált-e a helyzet a klub megvásárlását illetően.

“Talán igen. Nehéz megjósolni, hogyan fog végződni a történet Yonghong Li és Paul Singer között. Amíg valaki mást nem állít, addig úgy gondolom, hogy Li kezében van a Milan. Az ügy jogi útra terelődhet, de jelenleg ő a Milan tulajdonosa és vele kell tárgyalnom. Nem ismerem személyesen Singert, de a tanácsadóim jól ismerik őt és ő is tudja, hogy ki vagyok.”

“Nagy erőfeszítést fogok tenni. Nem úgy érkeznék meg Olaszországba, hogy már mindent tudok vagy talán még többet is, mint azok, akik hosszú ideje ott vannak. Tanulnom kell, de egy olyan személy vagyok, aki gyorsan tanul. Gattuso? Nagyon kedvelem őt. Akkor is szerettem a játékát, amikor fociztam, emellett pedig mindketten Calabria régióból származunk.” – tette hozzá.

[adrotate banner=”32″]

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Berlusconi-t b@sztatja mindenki. Olyan embernek adta el a klubot, aki mögött rengeteg invesztor és óriási tőke állt. (még akkoriban) Csak hát kiszálltak a bizniszből.
  Li pedig kölcsönből akart villogni. Persze csak addig tudott villogni, amíg megkapta és megvette a klubot és invesztált egy kis lovettat új játékosok szerződtetésére.

  Berlusconi, annyiért adta el a klub-ot amennyiért akarta.
  Akinek nincs pénze az ne vegye meg és kész! Li megvette.
  Azóta se volt képes társat találni. A Bank of America kinevette…. mert kölcsönt akart felvenni, hogy vissza fizesse az előző kölcsönt….

  Ha hétfőig nem talál vevőt, bukott mindent és ELLIOT-é a MILAN.
  Mit csinált eddig? Tavaly nyár óta tudja mi a helyzet, de december óta mindenképp.
  Erre ő blöfföl és az utolsó utáni másodpercben akar vevőt találni.
  Ebből sehogy se fog jól kijönni.
  Comisso-n és a Rickets Family-n kívül állítólag van arab és orosz érdeklődő is.
  Ha talál vevőt hétfőig még nem biztos, hogy nyélbe is ütheti a bizniszt, mert péntek óta az ELLIOT diktál. Így ha nekik nem tetszik az új jelölt, akkor mehet Li a sunyiba.

  Ha az ELLIOT-on múlik, akkor a Rickets család lesz az új tulaj.
  Ennek a fatökű Li-nek meg kellett volna egyeznie Comisso-val. Jobb ajánlata nem volt senkinek, most meg pláne nem lesz, hogy már mindenki tudja mekkora sz@rban van.
  Senki se fog Commisso fölé ajánlani… Ezt bebuktad Li.
  Már rég el kellett volna adnod, vagy megoldanod az anyagiakat.
  És nem zártak volna ki az EL-ből! Balfék!

  • Teljesen egyetértek! Berlu eladta a klubot olyan összegért amiért ezek a keselyük sosem vették volna meg. Nem véletlen lett hirtelen ennyi név….
   Li-t nem védem, de úgy gondolom a koncepció egyértelmű volt. Ha 4 között van a Milan és BL-ben indulhat, simán jön a további tőke. Rengeteget számít a BL, nem csak a fix bevételek miatt, de a távolkeleti TV-s megjelenések miatt is.

 2. Szerintem bárkinek eladná a klubot aki többet fizet. Így tett Berlu , így tenne Li ès az Elliot is.

  Ami Commissot illeti nekem szimpatikusak a szavai. Èrtèkelem az őszintesègèt pl ami a Juventus szurkolói mivoltát illeti. Ès valahol emlèkeztet Berlusconira amikor mèg beszámítható volt. 🙂 Nem tudom Li meddig húzhatja mèg az időt, remèlem nem megyrá az egèsz nyár a perelgetèsekre mert akkor az EL kívül játèkosokat is elveszíthetjük. Pontot kell tenni a dolog vègère minnel hamarabb mert a VB után jönnek majd az átigazolási ajánlatok.

 3. Hu mennyire unalmas ez a huzavona, és a vicc az ,hogy hiába jön a föld leggazdagabb embere akkor is 60 millió + kell bezsebeljünk ,hogy 0 ba legyünk:))
  Amúgy az mennyire kivitelezhető ,hogy egy tulajnak 2 csapata legyen , a nonameval megvenné 200 milás játékosokat és 1-2 millióért átadná az elsőszámunak?