A klub a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Alen Halilovic a Milanban folytatja pályafutását.

A 22 éves támadó-középpályás a klubvezetés harmadik nyári igazolása José Manuel Reina és Ivan Strinic után. A korábbi hírek szerint Halilovic ingyen érkezik a Hamburger SV együttesétől.

“A Milan bejelenti, hogy szerződtette Alen Halilovicot a Hamburger SV-től. A horvát középpályás három évre szóló szerződést kötött a piros-feketékkel.” – olvasható a közlemény a piros-feketék hivatalos honlapján.

Halilovic a Dinamo Zagreb csapatánál nevelkedett, majd a felnőtt csapatban is bemutatkozott. Ő a horvát élvonalbeli bajnokság történetének legfiatalabb gólszerzője és a Dinamóban minden idők legfiatalabban debütálója. Halilovicot a korosztályának egyik legtehetségesebb játékosának tartották és 2014-ben az FC Barcelonához szerződött. Spanyolországban nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így a Barca két évvel a leigazolása után túladott rajta. Halilovic Hamburgban próbált szerencsét, tavasszal pedig kölcsönben a Las Palmas együttesében játszott.

Halilovic a posztját tekintve támadó-középpályás, azonban bevethető a támadó-szekció bal és jobb oldalán is.

[adrotate banner=”32″]

10 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Mióta az eszemet tudom, Halilovic volt a titkos favorit, akit én is csodáltam és szerződtettni akartam. Most összejött…Mirabelli, ne legyen igazam, de max 1 évet adok Neked a Milan sportigazgatói állásában. Új tulaj, új góré, új sportigazgató.

 2. Emlékszem rá, amikor mi is nagyon meg akartuk szerezni, de a Barcelona-val még ezen a szinten se tudtunk versenyezni.
  Azóta a kölök kicsit elkanászodott és nem nagyon kell senkinek.
  Ez abból is látszik, hogy nekünk sikerült megszereznünk INGYEN!

  Túl nagy elvárásaim nincsenek vele szemben. Arra tippelek inkább, hogy egy év után adjuk is tovább. Persze nagyon örülnék, ha beválna.
  Állítólag Gattuso a főnök és ő dönti el ki jöjjön és ki ne. Ha Halilovic is annyit fog játszani, mint A.Silva… vagy annyit se, akkor nem sok értelme volt ennek a transzfernek.

  Ha mindenáron fiatalt akarunk, akkor érdemes lett volna szétnézni a sajátjaink között.

  Persze sok sikert neki. Remélem egy Pirlo bújt el benne valahol, mert arra van szükségünk.

 3. Nem kell fanyalogni. Padra vettük. Eddig a padunkon nem volt bevethető támadóközéppályás. Ha pótolni kellett Calha-t vagy Susot, akkor vagy Borinit tuszkoltuk oda, vagy átvariáltuk a csapatot,és Jack csúszott feljebb. Maurinál többet fog játszani.