2022. október 07., péntek

Berlusconi a klub eladását fontolgatja?

-

Olaszországi hírek szerint a Milan megkezdte a bevezető tárgyalásokat a klub eladásáról az édességmágnás Michele Ferreróval.

Silvio Berlusconi számára egyre nagyobb terhet jelent a klub finanszírozása, és emiatt nem elképzelhetetlen, hogy végül túlad rajta. A Leggo napilapnál úgy tudják, hogy az üzlet megkötése legkorábban jövő év elejére várható.

Michele Ferrero egy valóságos csokoládébirodalmat birtokol, amelynek többek között tagja a Nutella valamint a Ferrero Rocher, és ezzel Olaszország leggazdagabb emberének mondhatja magát.

A családnak jelenleg 8 gyára van (Nutella, Tic Tac, Kinder, Ferrero Rocher). Olasz, viszont Monte Carlóban él.

Vagyonának növekedése:
2003 – 3,5 milliárd dollár
2004 – 3,7
2005 – 8,5
2006 – 10
2007 – 10
2008 – 11
2009 – 9,5
2010 – 17
2011 – 18
2012 – 19

Már a nyáron felröppentek olyan hírek, mely szerint Zlatan Ibrahimovic és Thiago Silva eladása is azt a célt szolgálta, hogy a klub anyagi helyzetnének stabilizálásával még eladhatóbbá tegye a Milant a befektetők számára.

A hír egyelőre nem több egy spekulációnál, de az tény, hogy a Ferrero család 19 milliárd dolláros vagyona  hosszú ideig édes életet biztosítana a klub számára.

Michele Ferrero jelenleg a 23. a Forbes listáján, míg Silvio Berlusconi 5,9 milliárd dollárja “csupán” a 169. helyre elegendő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

37 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Na ez az…..
  A múltkor latolgattam, mi állhat a nagy leépítés mögött. Hogy mi az igazi oka.
  Mert biztosan nem a ,,nagy,, adósságunk, mert más csapatok messze túlszárnyalnak ebben is.
  Nem lehet, hogy a Gazprom-mal vagy más invesztorral egyeztek volna meg, hogy csak akkor fektetnek a csapatba, ha annak nem lesz adóssága…. mert miért invesztálna bárki is egy olyan csapatba, amiből hiányoznak a sztárok és nincs sok esélye európai porondon.
  FFP! Ennek sincs sok értelme, hiszen azzal hogy nincsenek sztárok, nincsenek mez eladások, kong az ürességtől a San Siro, sokkal kisebb a bevétel, márpedig az FFP értelmében, csak annyit költhet egy csapat, amennyit önmaga kitermel.
  Vagy hogy a politikai karrierjére, kampányra stb. spórolna az öreg…..

  Egyiknek sincs sok értelme, illetve csak félig-meddig lenne értelme.

  Egy esetleges eladásnál viszont már tiszta minden. Ez már értelmet tud adni az egész huza-vonának, ami itt a nyáron végbe ment.

  Én nyáron nem akartam elhinni, hogy Berlu ezt teszi. Ő az, aki naggyá tette a MILAN-t. Ő csinált belőle él csapatot, Ő miatta ismerhette meg a világ ezt a csapatot. És egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ugyanaz az ember, aki világverő csapatot épitett, most elad mindenkit akit létezik és TESCO-s bevásárlással kiván újra az élre törni, hiszen nála jobban senki nem tudja, mitől tud egy csapat sikeres lenni.

  Ezek szerint a MILAN már terhet jelent neki, és ha úgy döntött eladja a csapatot, ám legyen. Minden MILAN szurkoló tisztelheti Berlusconi-t, hogy adott nekünk egy csapatot, aminek szurkolhatunk, és tisztelhetjük azért is, hogy belátta, hogy ez már neki sok és inkább túl ad rajta.
  Szerintem egyikünk se szereti kínlódni látni szeretett csapatunkat…… És nagy tisztelet érte, hogy OLASZ kézbe adja majd tovább.
  Örültem volna, ha a Berlsuconi család kezében marad, de ha Berlu képes belátni, akkor mi is el tudjuk fogadni.

  Egy korszak lezárul….. és egy új veszi a kezdetét.

  Lehet mégis lesz majd egy FALCAO-nk? 😉

  Alig várom, hogy valami újra beinduljon!!!

  Tárt karokkal várom Csoki Júing bácsit! 🙂

  PS: fény az alagút végén….

 2. Ez de komoly lenne!!!! Remélem nem csak kacsa én támogatom Berlupapa belefásult talán már és tényleg itt az ideje a váltásnak…az hogy ki marad és kimegy felesleges találgatni egyenlőre…

  A magam részéről ha azon múlik rászokok a a Nutellára és pár családtagomnak, ismerősömnek karácsonyra Ferrero Rocher-t veszek ezzel is támogatva a ‘ Csoki Júing bácsit’ ahogy Peterman elnevezte 😀

 3. Lenne itt egy másik igen nagy előnye a klub eladásának: Minden tiszteletem Berlusconié, mint a Milan tulajdonosáé, de politikai szereplőként megosztó a személye, ami nem kevés szurkolót vett el a csapattól főleg Olaszországban természetesen. Gondoljatok bele, szurkolnátok egy olyan csapatnak, ami nem csak kötődik Gyurcsányhoz/Orbánhoz, de egyenesen a tulajdona? Egy csokigyáros tulajdonos személye valószínűleg senkit nem tántorítana el, hogy belássa, egész életében tévedett, amikor nem a Milannak drukkolt, és nőne a csapat támogatottsága.
  Mindemellett természetesen maradjunk a földön, hiszen ez még csak pletyka, de az biztos, hogy jobban örülnék egy csokipapának, mint egy olajosnak…

 4. “de az tény, hogy a Ferrero család 19 milliárd dolláros vagyona hosszú ideig édes életet biztosítana a klub számára.”
  na, ez az, ami tökéletesen leírja az elbaszott agyatlanságot, ami a világon folyik.
  a 19 milliárdos vagyonuk édes életet biztosítana?
  @OMEN te úgy gondolod, Ferreroéknak az a szándéka, h megveszik a Milant, majd az összes, évtizedek alatt felépített milliárdos vagyonukat elpaccsintják…???
  elárulom: nem ez a céljuk.
  remélhetőleg az esetleges új tulaj ránéz a mérlegre, kiszúrja, h a bevételek közül hiányzik a matchday revenue, és vagy új stadiont építtet, vagy elintézi a SanSiro megvételét (ha az Inteer úgyis költözik), ezzel helyreáll a Milan mérlege, a marketing és tv-jogdíj bevételek kb rendben vannak.
  Ha jól működik a klub, nyereséget termel, akkor majd lesznek jó igazolások is minden évben, és persze sikeres szereplés
  Forza Milan

  • Már elnézést, de azt hol olvastad, hogy 19 milliárd dollárt invesztálna, vagy költene el Ferrero?
   A cikk arról szól, hogy ez az összvagyona… és arról hogy ez biztositékot tudna jelenteni hosszú éveken át.
   Semmi nagyobb költekezésre itt már esély nem lesz, mert már érvényben van az FFP.
   Szó sincs arról, hogy megveszi a csapatot és oda van a 19 milliárdja…. :-O

   • Nem értem, mit nem értesz. Pontosan arról van szó, h a tulajváltás nem azt jelenti, h most jön 1 új idióta, aki elszórja a vagyonát a Milanra.
    “A hír egyelőre nem több egy spekulációnál, de az tény, hogy a Ferrero család 19 milliárd dolláros vagyona hosszú ideig édes életet biztosítana a klub számára.”
    Ez a cikk utolsó mondata. Idéztem a szerzőtől. Erre reflektáltam a hozzászólásomban.

  • Petermanhoz hasonlóan én sem értem a problémádat. Illetve értem, hogy mit akarsz írni, de az nincs benne az idézett mondatban.
   Nem azt írtam, hogy mind a 19 milliárd dollárt a Milanba fogja ölni, de ez a vagyon biztosíthat egy stabil hátteret a klubnak, és ehhez nincs arra szükség, hogy az egészet, vagy akár egy jelentős részét átutalja a Milan bankszámlájára.

   A 19 milliárdos háttérrel Ferrero bácsi a klub megvásárlása után (ha tényleg megtörténik), még tud befektetni annyit, hogy legyen egy saját stadion, vagy érkezzen 2-3 remek játékos. Sőt gond esetén még tud tőkeinjekciót is adni. (Ha jól tudom az FFP évente egyszer megenged egy max. 40 milliós tulajdonosi besegítést.) Ezek alapján pedig nyugodtan lehet mondani, hogy ilyen vagyonnal a háttérben nem kizárt a dolce vita.

 5. Csokit eszünk! és van végre pénzünk! 🙂

  Nem mondta senki hogy költene nagyobb összeget! DE szerintem nem mondaná hogy jaaajjj nincs pénzem eladom minden értékes játékosom! :S

  Fontos hogy anyagilag stabil lábakon álljunk!

  Gyerünk Berlu! Tedd amit tenned kell! 🙂

 6. Silvio Berlusconi egyértelmű jeleket adott a nyáron erre a lépésre…(Ibra,Silva eladása)Már csak az a kérdés, hogy ad-e Mr. Ferrero úrasága elegendő zsetont a csapatért.Szerintem nincs kedve megvenni a fifa 13-mat ezért jöttünk mi szóba 😀
  Megköszönném , ha eladná a klubbot.Még jobb lenne , ha mostanság történne meg az üzlet így a marceton igazolnánk értelmesen is , nem csak lejáró szerződésű 30+osokat.Végszónak csak anyit, hogy Berlu 2 éve idehozta Allegrit , és jó igazolásokal a Milan újra az élemzőnybe került. A nyári marcetó alatt a csapat eladta értékeit és elküldte az öregeket.Az öregek elküldését értem, a fiatalítés miatt DE Ibra és Silva miért ment el?A jó öreg Milanos szíve mi…Megmondthatta volna, hogy akkor 50millió € val drágább a klubb , mert meghagyta azt, amit oly nehezen 2 év alatt gyúrtak össze közösen Allegrivel és Gallianival.

  • Azért ne felejtsük el hogy az a két kopasz nagyon sokat tett a szeretet csapatunkért….
   Galliani például az átigazolások terén a mai napig zseni…. olyan játékosokat csábított a klubhoz ( potom összegért ) hogy nála nincs jobb !
   Berlusconi meg amit tudott belefektetett a csapatba, de őt is elérte a válság, és most már nem úgy dagad az a bankszámla ahogyan azt mi szeretnénk….
   De üssetek agyon, nekem erről a hírről kapásból Maktum sejk, és a Putyin sztori jutott eszembe, ők is csak úgy szaladtak hogy részvényt vegyenek 🙂
   Szerintem nem kéne a média elé vinni az ilyen üzleteket, mert a végén mindennap arról írnak, és a végén csak ők profitálnak belőle 🙂

 7. Kiszedi az öreg az összes pénzt amit csak lehet és lelép…Ezt írom már egy éve!
  Rohadt egyszerű a dolog…
  Persze van itt a fórumon gazdasági mega-giga professzor aki mindig lefikázta ha ilyen hozzászólásaim voltak…
  Menjen is a francba Berlu!Vagy csinálja teljes odaadással és szeretettel vagy ne csinálja sehogy!

  Forza Milan!

 8. Ez még csak az eladás fontolgatásának egy pletykája, semmi kézzel fogható nem került a nyilvánosság elé, lehet, hogy ez is csak egy újabb trükk Berlu részéről, hogy a Milanrol beszéljen mindenki. És még akkor sem biztos, hogy Ferrero úr átvenné az irányítást, ha elkezdenének tárgyalni, mivel rengeteg apró dolgot kell szem előtt tartani, ami lehet, hogy nem kedvezne Ferreronak. Várjuk ki a végét.

 9. Ferrero 2009 és 2010 között majdnem megduplázta a vagyonát. Ennyit a gazdasági válságról… 🙂
  Emlékszem, abban az időben volt, hogy havonta legalább egyszer vettem egy Nutellát meg mondjuk egy Kinder tojást.
  Lehet, hogy Berlusconinak búcsút kell intenünk? Mindenesetre annak mindenképpen örülnék, hogy nem egy orosz, arab vagy kínai tulajunk lenne.
  Felhívnám a figyelmet Toeraks kiváló hozzászólására. Tökéletesen egyetértek vele!

 10. “vagy érkezzen 2-3 remek játékos”

  Ide minimum 6 játékos kell. 2-3 játékossal sem lennénk sehol. Ebből a keretből max 6 játékos akinek itt helye van. Na jó nem lehet eladni mindenkit és nem lehet 24 játékost sem venni, csak a realitások talaján maradjunk.:)

 11. Ha igazak a pletykák, amondó vagyok: üssék nyélbe az üzletet!
  Az egész kavarás nem kristálytiszta. Csak akkor teljesen világos a történet, ha az van, amit néhányan megemlítettek: Berlusconi rafináltságon töri a fejét! Azt, hogy mit okoskodott ki, arra csak a jövőben kapjuk meg a választ… vagy mégsem?

  Tegyük fel, hogy igazak a hírek, a klubot el akarja adni. Milyen opciók lehetnek?
  1) A klub anyagi helyzete (Fininvest miatt vagy bármi áll a háttérben) nem volt túl rózsás. A túlzott(?) deficit miatt el kellett adnia a legértékesebb, leghasznosabb játékosainkat, hogy a klubnak ne legyen mínusza. Ezzel a manőverrel nagyot húzott: “piacképes” csapatot csinált.
  2) Megfordult a fejében, hogy eladja a klubot, de még utoljára eltervezte, hogy pénzt vesz ki a klubból. Valami úton-módon ezt lehetségesnek tartom. Körülbelül 500 (vagy több) esetben indítottak ellene eljárást, de egyetlen alkalommal sem ítélték börtönre. Azon a véleményen vagyok, hogy néhány jó (neves, jó képességű) ügyvédje lehet, akik pár órányi agyalás után kitaláltak valamit, hogy miként lehet rentábilis a “kiugrási kísérlet”.

  Mindkét verzióra vannak pro és kontra érvek, tehát mindenkinek magában kell eldöntenie, hogy melyik mellett teszi le a voksát.
  1)-es melletti érv: lehetséges, hogy tényleg ez áll a dolgok mögött. A leendő befektető számára vonzóbb lett így a klub (talán kikötése volt Ferrero úrnak /esetleg másnak/ a közel nullás mérleg)!
  1)-es melletti ellenérv: ha létezik (akár szóbeli, akár írásbeli) megállapodás a két fél között, vajon miért akarta volna azt az új tulaj, hogy olyan játékosok távozzanak a klubtól, akik tolhatták volna a csapat szekerét. Teljesen “üres”, “sztármentes” csapatot nem hiszem, hogy sokan kívánnának, amit fel akarnak virágoztatni.
  2)-es melletti érv: annyi pénzt beleölt a klubba, hogy a távozásával (plusz ügyvédi furfangokkal) minden lehetséges összeget ki szeretne sajtolni. Nem biztos, hogy csupán 60-70 millió euróról van szó…Ebbe mi nem láthatunk bele, a Milan könyvelése – maradjunk annyiban, hogy – nem nyitott könyv számunkra!
  2)-es melletti ellenérv: ha a törvények annyira szigorúak Olaszországban, hogy a klubból sok pénzt nem tud kivenni, nevetségesnek, értelmetlennek nevezném ezt a lépést, pitiáner húzásnak tartanám Berlusconitól, ami rá abszolút nem jellemző (amennyire az előéletét, politikai pályáját, üzleteit, klubvezetését külsősként meg lehetett ismerni)!!!

  Ha az elmúlt 26 évét górcső alá vesszük, nyugodtan állíthatjuk, hogy a világ legeredményesebb csapata titulust az ő regnálása alatt (hathatós közreműködésével) értük el. Az itt eltöltött éveiből (ha tényleg távozik a klub éléről) csak a szépre, csak a jóra szeretnék emlékezni.
  Nyert nekünk 5 BEK/BL-trófeát, ami felejthetetlen emlék marad(na)… Ezért csak és kizárólag hálával tartozhatunk neki.
  De valami megváltozott. Ő nem ilyen volt. A miniszterelnöki lemondása sem jellemző rá, hiába ilyen az olasz politikai rendszer (sokpártrendszer, sok szövetséges, sok ellentmondás, aminek a következménye: kevés eredmény, válság, lemondás, új választás, stb…). A nyilatkozatai is olyanok, hogy se füle, se farka. A mimikája sem hasonlít a korábbira. A trükkök sem a régiek.

  Összességében: úgy gondolom, hogy helyesen döntene, ha lemondana az elnöki tisztségéről, s eladná a klubot. Lehet, hogy sokkal több szimpatizánsunk lenne. Miniszterelnökként volt pár megkérdőjelezhető döntése, lépése, ami negatívan hatott a csapatra is. Az ország “teljhatalmú urának” a csapatának nem biztos, hogy mindenki tiszta szívből tud(ott)/(na) szurkolni.
  Berlusconival vagy nélküle: Forza Milan!!!

 12. Őszinte leszek:Én annak,h eladná a klubbot,egyáltalán nem örülnék!!!Ugyanis nem biztos,h jó kezekbe kerülne,mert nem hinném,h ez a Ferrero úr értene 1 kicsit is a focihoz!Ahhoz,h továbbra is a világ 1-ik legeredményesebb klubja legyünk,igenis szükségünk van a hozzáértő,zsivány,kiváló üzletember Berlu-Galliani párosra!!!Ne felejtsük el,ezeket az eredményeket nélkülük aligha érhettük volna el és aligha versenyezhetnénk a Real Madriddal a világ legeredményesebb csapata címért!!!Sokkal jobban örülnék 1 tőkeinjekciónak,akár Ferrero úrtól,akár mástól!De csakis nagyon kicsi részesedésért cserében!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS