2022. szeptember 25., vasárnap

Ederson ingyen érkezhet

-

A Transfermarketweb.com szerint a Milan is szívesen látná soraiban a Lyon 26 éves középpályását, Edersont.


A brazil játékos 2008-ban igazolt jelenlegi csapatába a Nice együttesétől, a szerződése pedig a nyáron lejár, így szabadon igazolhatóvá válik. Olaszországból a Lazio már évek óta szeretné megszerezni a középpályást, de a legújabb hírek szerint a Milan is leigazolná őt.

Az oldal cikke szerint Ariedo Braida ma leült tárgyalni a játékos ügynökével, Antonio Caliendóval, hogy megvitassák a nyári klubváltás feltételeit.

“A játékos fog dönteni a saját jövőjéről. Az biztos, hogy a Lazio már öt éve próbálja megszerezni őt és mindig élénk érdeklődést mutatott iránta, de az AC Milan az még mindig az AC Milan. Sokszor láttam Ariedo Braidát a Lyon meccsein, mikor figyelte Ederson játékát.” – nyilatkozta a játékos ügynöke a Milannews.it megkeresésére.

A Milannál sok középpályás szerződés jár le a nyáron, ezért a klubnak mindenképpen megoldást kell találnia a pótlásukra, ha nem hosszabbítanak szerződést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Megmondom őszintén nem követem figyelemmel a francia bajnokság hétköznapjait, de biztos, hogy ő kell nekünk?
  A Lyon elég gyengén muzsikál idén. 24 meccsen 2 gólt rúgott támadó középpályásként. A bajnokságban is csak 14 meccsen játszott a 28-ból, bár ehhez hozzátartozik, hogy 3 hónapot sérült volt.
  A távozók helyére kiegészítő embernek nem lenne rossz, de nem tartom olyan húzóembernek aki azonnali jelentős erősítést jelentene a középpályán. Persze lehet rám cáfol, leigazoljuk és szárnyalni fog.

 2. Szerencsére annyiszor bebizonyosodott már,hogy mennyire nem értünk a focihoz, mi halandók,hogy én bízok a vezetőkben. Gondoljunk csak bele, mit gondoltunk Boatengről, Nocerino-ról, van Bommel-ről érkezésük előtt…. Mindent,csak azt nem,hogy ma már párás tekintettel emlegetjük őket.

  • Aki valamennyire is ért a focihoz az tudta hogy Bommel hatalmas erősítés és stabilitást ad a középpályának! Noce pedig nagyon jól játszott a Palermoban így számomra nem volt meglepő hogy jó teljesítményt nyújt (természetesen a fene sem gondolta hogy a csapat egyik gólvágója lesz szűrő létére :D) Viszont Boateng hatalmas fejlődése 2 év alatt hatalmas öröm! A VB-n nagyot játszott ezért is örültem hogy Leigazolta a csapat de a legmerészebb álmomban sem gondoltam hogy ekkora erősítés lesz és a csapat egyik vezére..) Ám nála szembetűnő a sérülékenység! Eléggé meglepő hogy egy jó termetű és erős focista ilyen sérülékeny.. Edersonra visszatérve meg csak annyit írok hogy nem nyújt kiemelkedő teljesítményt egy hulladék Lyonban! Ráadásul igen sérülékeny is! Ez a 2 ok már elegendő ahhoz hogy ne pazaroljon rá Berlu non-Eu-s helyet 🙂

 3. Lehet,hogy így utólag okosak vagyunk, de akkoriban én olyanokat olvastam itt a hollandról, hogy úristen, minek ez az törő állat, aki már a Bayern-nek sem kell. Nocerino egy volt az egyik középcsapat nem rossz játékosai közül, “aki nem elég jó egy ekkora csapathoz”,Boatengről meg annyi volt az egyetlen pozitívum a vb előtt,hogy elintézte a kockafejű Ballackot…
  Mindegy, csak annyit akartam,hogy annyira összetett dolog,hogy ki válik be,meg ki nem, hogy mi vajmi kevesek vagyunk hozzá, így kívülről…

 4. Egy korábbi írásomban említettem, hogy egy játékos megítélése esetén nem feltétlenül azt kell számításba venni, hogy máshol hogyan teljesít(ett). A kép a legtöbb esetben nem fekete és fehér, azaz nem lehet úgy hozzáállni egy játékoshoz, hogy egyértelműen rossz vagy jó. Csapata válogatja.

  Vannak persze olyan játékosok, akik nagyon nagy valószínűséggel bárhol jók tudnak vagy tudnának lenni. Ők az abszolút klasszisok, akiknek szinte “mindegy”, milyen rendszerben fociznak.
  Lionel Messi esetén kevés edző verné a fejét a falba, hogy őt aztán hogy a fenébe’ építsem be a csapatomba… Ugyanez elmondható Ronaldora. De a kötöttebb (statikusabb) posztokat tekintve ilyen pl. Thiago Silva vagy Casillas is.

  Vannak olyan játékosok, akik sokkal inkább rendszer- vagy játékstílusfüggők, annak ellenére, hogy klasszis focisták. Kakát, Pirlot vagy Sneijdert ilyen játékosnak lehet tekinteni. Kaká például egy 4-4-2-es rendszerben szinte elképzelhetetlen. A 4-2-3-1-es (a tavalyi mourinhoi) rendszerben sem (volt) az igazi. Sneijdernek is kell hogy legyen területe, ahol kihasználhatja a passzkészségét és/vagy a sebességét, így őt sem lehet beilleszteni bármilyen formációba. Pirloval ugyanez a helyzet. Tökéletes ember volt a mélységi irányító posztjára, de Allegri rendszerében már nem lett volna alkalmazható.

  Vannak olyan játékosok, akik egyáltalán nem klasszisok, de az edzők kedvencei, mert többféle rendszerben is lehet őket foglalkoztatni, s ezért akár még a fentebb említettekkel (Kaká, Pirlo, Sneijder) szemben is előnyt élvezhetnek. És valószínűleg ők azok, akikre egy csapatnak igazán szüksége van. Nocerino egyértelműen ez a kategória szerintem.

  A lényeg tehát az, hogy a játékost mindig az alapján kell megítélni, hogy az új csapatában mire lehet képes. Ezért volt nagy igazolás Nocerino és Boateng, ezért volt hatalmas igazolás Thiago Silva. Azért nem volt senki elájulva, amikor ők érkeztek, nem volt nagy hátszelük, mint pl. Ronaldonak vagy Zidane-nak volt a Madridba igazolásakor.

  A Milan utóbbi másfél évben meglépett igazolásai (nyilván nem Mexésre kell gondolnunk…) afelé mutatnak, hogy a játékosok sokoldalúbbak, mint korábban – követve a mai futball “elvárásait”. (Gondoljunk csak Ambrosinire vagy Gattusora…) Ibrahimovic középcsatár, de gond nélkül vissza tud lépni szervezni a játékot, Robinho is játszott már a két csatár mögött, Cassano szintén. Boateng védekezésben és támadásban is ügyeskedik, néha afféle harmadik csatárként is szerepel. Emanuelson szinte már mindenhol feltűnt a pályán, és most a csatárok mögött is egyre jobb teljesítményt nyújt. Nocerino felszántja a pályát, de odaér a kapu elé, és néha már-már támadó középpályási tollakkal ékeskedik… El Shaarawy támadó középpályásként érkezett, de csatárként vesszük – egyelőre(?) – számításba. Ez hét ember, mindannyian az új éra igazolásai – azt hiszem, a tendencia egyértelmű.

  Ederson esetében sem a mostani lyoni gyengébb teljesítményt kell néznünk, hanem azt, hogy beilleszthető-e a rendszerbe. 4-3-3-ban, 4-2-3-1-ben, sőt, 4-4-2-ben is fel szokott állni a Lyon, tehát valószínűleg nem okoz neki gondot egy újabb rendszer. Ha érdeklődünk iránta, az nyilván azért van, mert beilleszthetőnek tartjuk a rendszerünkbe. Engem nem annyira érdekel, hogy miként teljesít a Lyonban. Éppen ezért nem érdekelt, hogy Muntari mit művelt korábban. Ennyi idő után talán lehet bízni a vezetőségben, hogy nem fog alkalmatlan játékost igazolni. Most is az a véleményem, mint sok más esetben korábban: tiszta lappal indulhat, mutassa meg, mit tud. Minden rajta múlik, a San Siro kiváló gyepe és a Milan Lab biztosítja számára az idénybeli legalább 3-4 hetes kihagyást, de lesz lehetősége arra, hogy kiteljesedjen. Ingyen jön, tehát nem fogunk csődbe menni miatta…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS