Kire cserélhetjük el Cassanót?

39

A cikk címében feltett kérdésre a klub vezetői ezen a nyáron már többször egyenes választ adtak: senkire, Antonio marad a Milan játékosa.  Ettől függetlenül az olasz sajtó nap nap után tucatnyi cikkben találgatja, hova igazol a Milanból Antonio Cassano. Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél – tartja a mondás, épp ezért az alábbi írásban azokat a találgatásokat foglaljuk össze, amelyek az olasz válogatott játékos távozásáról szólnak.

A legelgondolkodtatóbb nyilatkozat Antonio Cassano helyzetével összefüggésben a Milan vezetőedzőjétől, Allegritől érkezett pár nappal ezelőtt. A mester az Audi Kupa után azt mondta játékosáról a La Gazzetta Sportnak:”Antonio rendelkezik némi súlyfelesleggel. Ahhoz, hogy a legjobbját nyújtsa, a többiekhez hasonlóan neki is le kell fogynia. Már a második edzésen elmondtam Cassanónak, hogy ez egy különösen fontos szezon lesz. Tudom, hogy itt akar maradni, és a képességei vitathatatlanok, ezért most mindent meg fog tenni, hogy javítson a fizikai állapotán. Jelenleg Ibrahimovic, Pato, és Robinho is előtte áll a rangsorban.”

Világos beszéd, pláne ha hozzátesszük, hogy július közepén, amikor Allegrit egy esetleges Montolivo-Cassano cseréről faggatták, azt mondta, hogy ennek a variációnak semmi esélye sincs, mert Cassano a Milannál marad. A két nyilatkozat között eltelt két hét és kissé megváltozott a hangsúly is… Különösen, ha hozzátesszük az olasz válogatott kapitányának egyértelmű üzenetét: Ha Cassano válogatott akar maradni, akkor állandó játéklehetőséghez kell jusson.

Az olasz sajtó szerint egyébként a Milan felajánlotta Cassanót a Fiorentinának, de a firenzei klub nem tudja, vagy nem akarja megadni a játékosnak azt a fizetést, amit a Milannál kap. A Montolivo-saga még tart, jelenleg nem tudni, hogy a válogatott középpályás aláír-e a Milanhoz, vagy, ahogy a legfrissebb híradások szólnak: mégis hosszabbít a Fiorentinával.Cassano eligazolása viszont továbbra is téma. Felmerült, hogy a Juventus csapatával bizniszelne a Milan a csatár ügyében. Mivel a Rossoneri egy Ibra helyettest keres a csatársorba, a Juventusnál pedig átadólistára került Amauri, a csere akár megoldás is lehetne. A találgatást erősíti, hogy egyik klub se szeretne pénzt mozgatni az üzletben, és Galliani nagyon jóban van Marottával. A transzfer ellen szól, hogy egyik csapat se lenne sokkal beljebb az üzlettel, és a két csapat szurkolói sem feltétlen örülnének Amauri, vagy Cassano érkezésének.

Egy másik pletyka arról szól, hogy Antonio Cassano visszatér Genovába, de ezúttal nem régi csapatát a Sampdoriát erősítené, hanem “a Milan legkellemesebb üzleti partnerét, a Genoát”.  Antonio szereti és ismeri a várost – és állítólag – nem lenne ellenére a Genoában játszani sem. Nem véletlen, hisz családja is ott él…  S hogy ebben a buliban mi lenne a Milan haszna? Nos, Gallianiék régóta kerülgetik a Genoa szlovák válogatott középpályását, Juraj Kuckát. A stílusában az ír Roy Keane-hez hasonlító, 1987-es születésű labdarúgót állítólag az inter nagyon szeretné megszerezni. Ha a Cassano-tarnszferbe beszámíthatná a Milan, akkor több legyet is üthetne egy csapásra Galliani: hiszen Cassano elpasszolásán túl, egy tehetséges, fiatal játékos megszerzésével egyidejűleg ismét egy finom fricskát helyezhetnének el az Internek.

S ha már az Inter. Az is elképzelhető, hogy a két milánói klub játékost cserél. A Milan adná Cassanót, az Inter Thiago Mottát. A José Mourinho által az Interbe hozott Motta egyébként éppen a Genoától érkezett Milánó szomorúbb felébe, de a csapat új edzője, az 53 éves Gasperini hajlandó lenne lemondani szolgálatairól. A Gazzetta.it egyébként bizarr ötletnek tartja az esetleges cserét, mert Motta Allegri játékrendszerében sem lenne állandó, fix kezdő, felesleges lenne ezért városon belül klubot váltania.

Amennyiben a Milan vezetői elcserélnék a játékost, még két transzfer esetén kerülhetne szóba Cassano. A Manchester Citynél szép, lassan “kiutált” Balotelli ideális helyettese lehetne Ibrahimovicnak, ráadásul korábban már játszottak is együtt. A City mestere, Mancini ismeri Cassanót,  akinek bár jelenlegi formájában nem sok esélye lenne bekerülni az angol csapat kezdőjébe, de a környezetváltás akár inspirálhatja is.

Némiképp meghökkentőbb üzlet lenne, ha a Milan be tudná számolni egy esetleges Fabregas-üzletbe Cassanót. Bár az olasz sajtó szerint, ha a spanyol klasszis a Milant választja, akkor a Gallianiék inkább Flaminit kínálják, de a gazzetta szerint egy próbát Antonio felajánlása is megérhet.

Amennyiben a Milan nem kizárólag a cserében gondolkodik, könnyen elképzelhető, hogy Cassano Palermóban köt ki. Zamparini ugyanis éppen most adta el csapata irányítóját (Pastore a PSG játékosa lett), így nem zárható ki, hogy ajánlatot tesz a válogatott játékosért a Milannak.


39 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Mindig szerettem Cassano játékát, de valahogy a Milanban nem tud villogni. Lehet, hogy egy kisebb csapatban jóban tud érvényesülni, jobban feldobja a “harc”.
  Nincs meg benne az a régi tűz, amióta Milánóban van.

  • Szerintem sajnos nem elég jó egy Milan szintű csapathoz!
   Én legszívesebben Montoliviora, vagy a Palermoból A Munozra cserélném el!!!

 2. Az nem feltétlenül lenne rossz biznisz, ha a Palermo megvenné. Pénzük most már van rá.
  Ha nem muszáj,akkor Balotellire ne cseréljük el. Mario maradjon csak ott ahol van. Egyszerű,mint a faék és rengeteg vele a gond. Akkor már inkább tartsuk meg Antoniot.
  Wengert nem tudom elképzelni, ahogy reggel felkel és azt mondja magának, hogy az én csapatomnak szüksége van Cassanora. :-))))
  A Genoa-s változat a legszimpatikusabb.

  • Csak nem mindegy szerintem h egy szezonban valaki 5gólt vagy 15 gólt szerez!(csak jelképesen mondom)Cassanoval is ez volt a bajotok h állandóan csak a baj lesz vele és tessék…
   Balotelli lenne a legjobb megoldás..

 3. Amauri-t és Balotelli-t én nem szívesen látnám Milan mezben…… valahogy unszimpatikus mind kettő… Balo nagyon “nagy arc”…. Amauri meg sosem volt nagy játékos szerintem… Fabregas üzletben ha tudjuk hasznosítani az lenne a legjobb… reménykedjünk h így lesz…. Cassano-t én csípem.. de lássuk be… elég lagymatag mostanság a játéka… kicsit úgy félvállról veszi a dolgot….
  Montolivo érkezését pár napja én már tutira vettem… remélem érkezni fog…. hasznos lenne…. de sok nekik Cassa fizetése.. :S… szaal húzós a szitu…

 4. Cassanonak maradnia kell!Bármikor jöhet 1 sérülés ugy mint tavaly Pato esetében…akkor simán lehet rá számitani.Miért nem ien Antonini féléket passzolunk el?meg ottvan Bonera is…
  Cassano lehet hogy pufi meg félválrol csinálja a dolgokat,de a számok őt bizonyitják!elég sok gól passzt adot és azért gólt is lött!Remélem velünk marad!

 5. Sem Balotelli sem az a szlovák srác nem kell nekünk. inkább tartsuk meg. Csere embernek nagyon jó lesz.

 6. Jó a cikk! Elgondolkodtató!

  Szerintem a Cassano-Montolivo csere lenne számunkra a legkedvezőbb, de a fizu miatt csak úgy jöhetne létre, ha még tolnánk mellé egy kis pénzt.

  Amauri nem tartozik a kedvenceim közé és szerintem fölösleges és rossz üzlet lenne, mert a “dagadt” Cassano szerintem sokkal jobb játékos. A hideg is kirázott ettől a lehetőségtől.

  Kucka? A srác egyébként 1987-es születésű nem 1984-es. 27 évesen nem lenne csábító ajánlat, de a 24 jobban hangzik! Középpályás létére egész szépen termelte a gólokat egészen addig, amíg Itáliába nem került. Lehet, hogy még szoknia kell a légkört, de már ellenünk is megmutatta, hogy tud focizni. Mindamellett a későbbiekben jó üzlet lehet.

  A Thiago Mottás változat szörnyen hangzik! Elég ritka, hogy valaki akkora tuskó legyen, hogy egy szinte tét nélküli felkészülési mérkőzésen kiállíttassa magát. Tipikus Interbe való játékos. Ez kb. ugyanolyan rosszul hangzik, mint az Amauri biznisz.

  Az Arsenal támadó szekciója eléggé rendben van, ezért nem hiszem, hogy Wenger repesne az örömtől, ha Cassanot kapná a pénz mellé. Flamini ebben a változatban sokkal esélyesebb, hacsak nem azért passzolta le nekünk, mert már egyáltalán nem tart rá igényt és örül, hogy megszabadult tőle. Ez persze valószínűtlen, mert az Angol hajtós fociban mindig jól jön egy robot! Szerintem Fabregas témában Urby lehetne a legesélyesebb cserealap, mert Wenger csípi a fiatalokat.

  A Citynek nem kell! Minek? Azt vesznek, akit akarnak. Ha Cassano lenne az, akkor már rég lepasszoltuk volna 20 millió körül a burzsuj klubnak. Balotelliért nekik inkább pénz kellene, mert csatárgondjaik nincsenek. Akkor lehetne ezen a felálláson gondolkodni, ha Tévez leigazol az Interhez.

  A Palermo-s felvetés nem egy rossz gondolat. 43 millióból lehet jó játékosokat vásárolni és Cass-nak és abból a fizuját is ki tudnák perkálni.

  • Kucka esetében javítottam a születési évszámot. Igazad van, elírás történt. Először 24 éves szerepelt a szövegben, aztán javítottam magam, de rosszul. Köszönöm a kiigazítást!

 7. Én személy szerint egy bale transzferbe vonnám be, és még hozzápasszolunk egy kis pénzt!(pontosan nem tudom mennyibe kerül)
  Balotelli az nem kell ide, kétballábas kis köcsög(bocsánat a szóhasználat miatt)…..
  Ha cassanot eladnánk akkor csatárok között ottvan ibra, pato, robinho, inzaghi
  Szóval itt csatárproblémák sztem nincsenek, inkább legyünk már túl a közzéppályás gondon és jöjjön bale meg montolívo!
  Fabregas sztem nem kell mer nem olyan nagy sztár mint amennyibe kerül! Lehet ezzel valakit megbántottam de ezerszer jobb játékosok vannak fabregasnál mer lássuk be az elmúlt idénye közel se volt valami jó! Bár lehet hogy unja már a banánt az arsenálnál….
  Nah de egy szó mint száz nem kell sztem ide elég ide bale meg montolivó és tökéletesen kész a csapat, csak pár felesleges embert elkéne adni aki csak a pénzt húzza ki a csapatból, gondolok itt(bonera, antonini, oddo, ambrosini, roma stb)
  Én így állítanám ki a csapatot:
  Abbiati
  Abate-Nesta-T.Silva-Taiwo
  Emmanuelson-Montolivo-Bale
  Boateng
  Ibra-Pato
  Csere: Amelia, Zambrotta, Mexes, Gattuso, van bommel, robinho, Inzaghi

  Nem azt mondom hogy ezzel a kerettel egyből bl-t lehetne nyerni de elődöntőig bőven el lehetne jutni!

  • Védekezni a kp-n ki fog? Urby? Ugyanmár. Van Bommel/Gatta/Ambro közül min 1 játszani fog minden meccsen, de sokszor 2en lesznek a pályán. Ha jön Fabre vagy Monto, akkor ő és Boa, vagy csak az új ember és a 3. VKP, ahogy az előző idényben is láthattuk.

 8. Én nem adnám el Cassanot. Ha Pato megsérül akkor kell mert, Pippo max egy félidőt bír (szerintem) Paloschi meg… inkább Fiorba ( opció nélkül)
  Montiért meg már rég ki kellett volna fizetni azt a 10 misit…
  Balotelli egy majom, Kucka szerintem gyenge, Bale és Emanuelson nem illik bele a játékunkba, Talán a hollandot ada lehetne adni az Arsenalnak.
  Fabregasnak kellene lenni a Mr. X-nek.

  • Az én számomra is szimpatikus a nyilatkozatot.Jól látod a dolgokat!
   Pippo még akkor is jobb mint Paloschi ha 10 percet bír is de gólt lő.
   Paloschi meg in kább ne mondjam…….Cassanot belevonnám egy Fabregas üzletbe.

 9. Nem olyan régen jöttem vissza olaszból, és egy Milan drukkerrel beszélgettem. Kérdeztem, h kinek örülne, kit vár a csapatba. Kérdezem: Montolivo? A faszi csak legyintett, és azt mondta, h nem bajnok a srác. Azt mondta, h a legjobb Fabre lenne, de nem sok esélyt lát erre, mert a kopaszék sóherek.

  Kint van egy külön csatorna ahol non stop a focival foglalkoznak. Nem igazából tudják még ott sem eldönteni, h ki is lesz a befutó. Pedig a leghíresebb újságokkal vannak folyamatosan élő kapcsolatban… Idáig Montolivo a legnagyobb esélyes az érkezők közül. Én nem vagyok boldog ettől. Nem az ő ligájában kellene keresni a megoldást, mert ő szerintem a B kategóriába tartozik.
  Özil, Xavi, Ini, a régi Kaka, Sneijder… ezek inkább A kategóriások.
  Én személy szerint Gansot látnám Milan mezben. Azt mondtátok, h a copán nem játszott jól. Lehet. Viszont olyan labdákat adott, mint annó Dinnye… Elférne ide See mellé, akitől tudna tanulni…

 10. Ez a hír a szívemnek öröm. Vigye aki akarja, csak vigyék már el. Nem kell ő ide. Megint elvagytok azzal, hogy adott X gólpasszot, meg rúgott X golt. Kérem szépen, de kik ellen? Milyen körülmények között? Kár ezen vitatkozni, mert nem való ide Cassano. És bármit is mondtok, Balotelli sokkal jobb mint Cass.
  Mr. X-nek Fabret látnám. Unja az Arsenalt, a Barca lemondott róla, elvan keseredve. Ha ide jön, szárnyalni fog!

  • Az Udinese ellen 2 gólpassz -> 1 pont
   A Cagliari ellen 1 gólpassz -> 3 pont
   A Brescia ellen 1 gólpassz -> 3 pont
   A Bari ellen gól -> 1 pont
   kapásból ennyi, de szerintem látszik hogy mennyire van szükségünk rá. (én úgy számolom hogy van 4 klasszis csatárunk [+ Pippo de őt csak csereként max egy félidőre lehet már használni] akikől simán hiányozhat 1 eltiltás vagy sérülés miatt, ráadásul a heti 2 meccs fárasztó is kell a lehetőség a rotációra. Boateng nem irányító tehát nem számoltam. Érdemes megnézni hogy mennyivel látványosabb a játék ha Ibra, Binho és Tonyó van elöl. (persze be is kéne lőni a helyzetet ami nekik nem mindig ment…

   • Pippo ha bír egy félidőt vagy 60 percet de gólokat lő!Inkább én is cserének tenném mint kezdőnek de a BL-ben Pippo-nak kezdenie kell,sokkal magabiztosabb a csapat ha a pályán van és még hozá fotos gólkat is lő.

 11. Balotelli nagy bohóc, mindig jókat röhögök rajta. A tegnapi “pacsija” Cesarral is hatalmas volt. 😀 A Milanban megemberelné magát és lőné a gólokat.

 12. miért kéme elcserélni ?? legyen az ő kivásárlási ára is kb 20-30 milla ha már a többi kis csapat megteheti ezt elvégre europában ismerik a nevét akkor pedig tessék 30 milla vagy padozik

 13. Hi!
  Én speciel semmi pénzért nem adnám senkiért!
  A jelenlegi keretböl ő lát a lejobban a pályán,és eszméletlen jók az ütem passzai.
  Sokan istenítik itt Montolívót,én semmi extrát nem látok a srácban.Egy közpészintü csapatban mint pl Fiorenina ott kiemelkedik,de amúgy Cassanónak a cipőjét nem köthetné be!!! Mondom ezt úgy hogy egyáltalán nem vagyok Cassanó fan…
  Forever MILAN

 14. Szerintem épp itt az ideje megkongatni azt a bizonyos vészharangot, mert most már nálam is a Juventus elfoglalta az első számú csapat helyét, aki várható a Serie A élére Május végén! A Juventus támadószekciója lesz az egyik legerősebb a 11/12-es bajnokságban ez biztos! Nézzük csak a sorrendet: Iaquinta, Del Piero, Quaglierra, Toni, Matri, Vucinic… Ez nem túl vendég barát csatársor, és akkor még a Lichsteiner, Motta, Chiellini, Grosso, Barzagli, Ziegler, Bonucci, Grygera, Rinaudo, De Ceglie, Sorensen védelemről nem is beszéltem. A középpályát meg már inkább le se írom, nem hogy Buffon nevét…
  A Milan ehhez képest elől rendelkezik Paton és Ibrahimovicon kívül Cassanoval Robinhoval, és El Shawarryval, akit még szerintem a fórumozók 95% nem is látott játszani… Nem csak egy középpályást hoznék én a kopaszok helyében, hanem egy bomba erős Tevez-kaliberű csatárt is, aki rommá lövi az elenfél kapuját… Egy Cassanora vagy egy Robinhora nem tudom mennyire lenne szükségünk mondjuk egy Barcelona ellen BL-negyeddöntőben. Robinho halálra cselezné magát aztán 5 méterről mellé lőne, Cassano kivágna egy hisztit és alsógatyában 4 méterről rúgná fejbe a partjelzőt…
  Én a vezetőink helyébe eléggé magukba szállnék, hogy egy általában véve kis költségeket megmozgósító klub (juventus) hogy a ménkűbe tudott ilyen kaliberű játékosokat összevadászni, míg mi “megvettük” Taiwot, Mexést és az egyetlen embert akiért pénzt adtunk ki: El Shawarryt, akit az előbbi említése óta sem hiszem hogy látott volna valaki labdába rúgni. Persze hogy érkeztek vissza Paloschiék, na de ne már hogy Vuciniccsal meg Matrival és pláne ne Tonival kelljen szerencsétlent összehasonlítani (mint múltkor Roberto Baggioval xD)
  A vezetők helyében félnék én már félek, remélem más is nem csak én xD

  • Ebből a juvéból egyedül Q-t és Chiellint fogadnám el.
   Buffontól tavaly a nálunk 3. számú kapus Storari is jobban védett, ( simán válogatott forma Abbiatival együtt…(
   A védelembe érkezett 2 svájci közül Lichsteiner jó de Ziegler kb Antonini szinten védekezik, ilyen neveken meg hogy Motta, Grygera, Grosso, Rinaudo csak neveti tudok Bonucci tavaly bénázott, de ő még javulhat, Barzagli meg világbajnok.
   Elöl jákinta és lüke tóni tőlük még a juve fanok is agyf@szt kapnak. Del Pieroról nem tudok rosszat mondani, sajnos Matri hello kitty/börtön mezben termeli a gólokat de sajnos nálunk nem férne el. Vucinicnek fele olyan jó a helyzet kihasználása mint Robinhonak
   Középen meg Vidal az egyetlen normális kp. Csipkerózsikának biztos helye van forgolódni, Marchisio, Pazienza és martinez gyenge Krasic meg nagyon egyedül van.
   Szalén nem látom olyan szarnak a helyzetet.

   • maximalisan egyetertek:)

    en a Napolitol jobban tartok iden is mint a Juvetol…szoval Inter,Napoli…veluk fogunk harcolni…szoros lesz!

   • Úgy látom hogy Vucinicnek a tavalyi 3meccs/1gól átlagja, (10gól felett termelt) sokkal jobban néz ki, mint Robinho egy az egyben kiröhög a kapus szituációi….
    Grossot ha nem láttad még világszínvonalon játszani akkor nem tudom miről beszélünk és aki így képes, az eztán is képes lesz.
    Buffont leszólni az olyan mint Del Pierot leszólni. De Ceigle-ről mi a véleményed? Középpályáról direkt nem írtam, csak jól nézett ki elsőre.
    Nektek legyen igazatok, hogy nem kell tőlük félni!

    • egyszeru a dolog…szurkolj nekik ha olyan jok…amugy Grosso egy kalap…most mar….Vucinicet meg badarsag osszehasonlitani Robival mert total mast jatszanak mas mas poszton!
     Buffon,Del Piero?Respect..ez az amit roluk szolni tudok!

 15. igazából szerintem maradjon velük cserének jó de a középpályát végső esetben most is meg lehetne oldani ha boateng-seedorf-emanuelson jatszana ott legvégső esetben ha nem jön senki

 16. Az egyetlen elfogadható válaszként a Fabregas – Montolivo páros érkezését fogadom el. HA ők jönnének, akkor kibékülnék azzal, hogy a falábu Cassano maradhasson. De fösvény a vezetőség, nem hoz már senkit. Mr. X nevetséges már. Hülyítik a népet. A végén visszahívják Kákat oszt lesz nekünk Mr. X.
  Ahogy nézem, egy bajnoki 3 dik hely kinéz nekünk meg a BL ba bejutunk a 16 közé, oszt neszeneked BL győzelem. Kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci, nemhiába mondta szegény Puskás

 17. A paraszt kezelhetetlen Balotellit,az ezer éve nem rúgtam gólt Amaurit szeretném minden áron.A Kukucska meg ki a bánat? Fabregast meg hagyjuk már a barszalonnának mert úgy is oda akar menni.

  • Kucka??? hmm felvilágositlak 24éves védekező középpályás és szlovák játékos. Ezen kivül jópár nagy klubb sorba áll érte.. Man UTD. Chelsea , Liverpool , PSG , Milan, Porto .. és sztem Cassánótól sokkal hasznosabb mert Cass mar lassu lomha és BL-be mar az ilyen csatár nem sok vizet zavar és inkább Kucka jöjjön aki Bommel utoda lehet mivel naon jó szűr és igazi Dinamó játékos aki mindenhol ott van. és Cass – Kucka csere naaon nagy húzás lenne az tuti mivel akkor Monti , Kucka és MR. X , Boateng KP-val jo időre belennénk megint biztositva

 18. Cassano ne menjen vissza Genoa-ba, ráadásul Kucka helyett!!!! Én emlékszem a szlovákok elleni vb-meccsre, azóta nem szimpi valahogy a szlovák foci……Thiago Motta a legjobb választás szerintem, Fabregas meg úgysem jön Milanoba…!

 19. jöjön visza Kaka az lessz a legjobb megoldás ha adnánk egy ajánlatot a realnak Kakaért meg Cassanot!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet