Schweinsteiger: A jövőt senki sem ismeri

23

Schweinsteiger a Bayern-Milan meccs után nyilatkozott a jövőjéről.

A Milannál többször is elismerték, hogy a csapat szeretne igazolni egy klasszis középpályást a nyáron, bizonyos Mr X-et. Azóta jó néhány név került elő a sajtóban, közülük az egyik a Bayern német középpályásáé. Allegri korábban is és tegnap a meccs után is elismerően nyilatkozott a játékosról: „Schweinsteiger jelentette a különbséget” – nyilatkozta a mester.

Az érintett nyilatkozata a tegnapi találkozó után, melyet az eurosport.it közölt:

„Jelenleg a Bayern játékosa vagyok, de a jövőt senki sem ismeri. A Milan egy kiváló csapat. Én vagyok-e Mr. X? Én nem tudom, talán a Milan edzőjét kéne erről megkérdezni.”„Amit tudok, hogy szerződés köt a Münchenhez és nem lenne egyszerű kivásárolni belőle. A Milan remek klub, tele klasszisokkal és komoly célokkal. Egyelőre azonban én a Bayern játékosa vagyok.”

„Új kaland a Bayern után? Még mindig fiatal vagyok, sok időm van még új kihívásokat keresni. A München játékosa vagyok és jól érzem magam, de a jövőbe senki se lát.”- mondta Schweinsteiger.

A Bayern München tegnap bejelentette, a játékos nem eladó.

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. igen, ő nem úgy nyilatkozik h kitöltöm a szerződésem és utána meglátjuk mit hoz a jövő, hanem egyenlőre 😀 Ibra is így volt igazolása előtt még 3 napja ellenünk játszott 😀

 2. Nagyon remélem ő lesz Mister X!
  Allegri is szépen nyilatkozott róla: „Schweinsteiger jelentette a különbséget”!
  Schweinsteiger + Montolivo, és kész is van a csapat. Paloschi, Cassano, Emanuelson, pedig mehet isten hírével.

 3. De én tudom. Jössz ide azonnal!!
  Én ezt szívesen elfogadnám és reálisnak is tűnik:(ha nem az öregeket játszatná allegri)
  1.
  —————————Abbiati—————————-
  -Abate———Mexés————-T.Silva———Taiwo-
  ——-Boateng———Montolivo—–Schweinsteiger- /esetleg Bale
  —————————Robinho————————–
  ——————–Ibra—————–Pato—————-

  2.
  —————————Abbiati—————————-
  -Abate———Mexés————–T.Silva——–Taiwo-
  ——-Boateng———Montolivo—–Schweinsteiger-
  ——————Robinho———–Cassano————-
  ——————————–Ibra—————————

  Nyílván nehéz lessz megszererezni Mr. x-et de nem lehetetlen, és ha fabregas az?
  Van pénz rá… elvileg 50milkát költhetünk, és eddig csak 3/1 igazolásunk került pénzbe ő pedig : Stephan El Shaarawy
  A lényeg az hogy Berluék nem úszhatják meg idén a komoly erősítést.
  Mr. x pedig egyszerűen nem lehet olyasfajta zsákbamacska mint pl.: egy Ganso

 4. “A Milan remek klub, tele klasszisokkal és komoly célokkal”‘.Schweinsteigernek úgy tűnik nem lenne ellenére ha hozzánk jöhetne.Allegri kifejezetten szeretné.De a lényeget is elmondt,a hogy nem lenne egyszerű kivásárolni.Vele és Montolivóval valóban nagyon erősek lennénk.

 5. Csak azt tudnám, hogy sokan mit látnak benne???

  Ha olyan jó lenne, akkor tavaly bajnoki címig vezette volna a csapatát és nem BL.selejteznének a 3. helyről…:)))

 6. Sztem is kiváló igazolás lenne! Én őt vagy Nasrit tudnám elképzelni, de jöjjön csak ő plusz mellette még Montolivo és kész a csapat!
  Én így állítanám össze a csapatot(persze ha jön a két játékos :D) :Abiatti – Abate, Nesta(vagy Mexés), T. Silva, Taiwo – Gattuso (én nagyon szeretem a játékát, kell az a hatalmas a szíve a pályára:D) – Boateng, Schweinsteiger, Robinho (vagy Montolivo) – Pato, Ibra.

  Forza Milan! 😀

 7. Emanuelson mehet isten hirével?tegnap is jol játszott szerintem…azért nemkéne eldobálnunk ien játékosokat!maradjon ő csak szépen a helyén…
  Jól jönne Bastian de szerintem elérhetetlen álom…vagyis ebben az évben:D
  kiváncsi leszek mi sül ki belőle..:) szerintem 40-45 millkos ajánlatra nemhiszem hogy ránk csapná az ajtot a Bayern..:)

  • nem tudom sokan mit vártok Urby-tól, ügyes játékos, sok fantáéziával, lehetőséggel, de igazi posztja ebben a szerkezetben sosem lesz a Milanban (4-3-1-2). Felállás változtatással lehetne, de egy játékosért nem fogunk taktikát váltani, max ha egy másik szélső érkezne mint Urby csak a jobb szélen (Robben)(4-2-3-1).

   Schweinsteiger + Montolivo és készen van a csapat, már csak a klasszikus 10-es hiányzik, aki nagy valószínűségel télen jön —> Ganso, és akkor évekre meglenne oldva a csapat, fiatal, jó spílerekkel. Abbiati – Abate – Mexés – T.Silva – Taiwo – Boateng – Montolivo – Schweinsteiger – Ganso – Ibra – Pato.

 8. Nem akarok szakszerűsködni, meg nem is tudok , meg ha nem lenne igazam akkor nyugodtan olvassátok rám, de Montolivo, Schweinsteiger, meg Boateng kb ugyanaz a poszt, meglehet másképp oldják meg, de a pálya kb ugyanazon területén mozognak. Egy gyémánt középpálya középső két kettősét alkothatják, de ekkor még mindig nem lenne normális támadó középpályásunk, olyan mint amilyen Kaka, illetve Rui Ciosta volt. Meg Bale is dettó, ő egy tipikus angol szélső: elindulok, lefutom, beadom. Jó focista de ha csak nem lesz szerkezeti váltás úgy hiszem nem illik be.

  • Most, hogy újra olvasom, nem is olyan biztos, hogy nem talál ki valami újat Aleggri. De majd megtudjuk szeptemberre. Egy biztos ez így még kevés.

  • Ez az “ugyanaz a poszt” kifejezés kicsit zavaros, hiszen ez a három játékos, akit felsoroltál valóban középső középpályások mind, azonban a kp-n bárhol bevethetőek és tudnak is játszani. Annyi különbséggel, hogy Schweinsteiger jobb, bal oldalon, támadó kp-ként és mélységi irányítókét is bevethető és a szűrés is megy, Montolivonak ugyanezek a posztok fekszenek a támadó kp szerepkör nélkül, de szerintem ott is tudna mutatni valamit, csak ott még nem játszott. Boatengről tudjuk, hogy szinte mindenhol megállja a helyét, kivéve az irányító szerepét, amit tegnap is láthattunk a Bayern ellen. Mindhárman robotok nagy futómennyiséggel, megfelelő technikai tudással, védelemben való részvétellel. Ez szerintem azt jelenti, hogy hármukat akárhogy variálhatod kp-n.

   Balehez annyit fűznék hozzá, hogy az ő játéka nem csak elindulok, lefutom, beadom. Bármikor meg tudja teremteni a gólhelyzetet akár magának is. Szerintem igenis akár az Allegri által preferált 4-3-1-2-be is illene, mert a pálya bal oldalán bárhol tud játszani bármit. Karrierjét balhátvéd, illetve bal szélső védő poszton kezdte, de szerintem a bal kp a legideálisabb, mert ha Taiwo felfut a támadással Bale vissza tud zárni a helyén és nem kell izgulnia amiatt, hogy vissza tud-e majd érni. Ha pedig Taiwo nem fut fel, akkor Bale a gyorsaságának köszönhetően gyötörheti az ellenfelet, amíg el nem érnek Taiwoig, ott viszont akárkit szétkapnának. Egy Bale-Taiwo bal oldalnak nem hiszem, hogy bárki szívesen rontana neki, mert mindkettő gyors, erős, technikás és biztos, hogy nyugodtabban és magabiztosabban játszanának.

   • Értelek. Respect am a válaszért, logikus, rendszerezett. Ez az enyémről nem mondható el teljesen.
    Szóval én is úgy látom ahogy mondod csak szerintem ha tényleg Bl-t akarunk nyerni akkor nem lehet B alternatívákat választani, nem lehet hogy Boateng legyen a csatárok mögött csak mert ott is tud. Nagyon fontos hogy mindenki ott és olyan feladattal játszon amire a képességei, megszokottság alapján a legjobban eltud látni. Tehát pl Schweinsteiger esetében is van egy Özil érted mer Schweinsteiger leginkább ilyen mindenest tud játszani. Úgy tudnám legjobban érzékeltetni mint pl egy manager játékban, ha minden lehetséges focista skillt értékelünk akkor Schweinsteigernek minden képesség 5-6 között lenne. Tehát mind a fizikai, védekezési, szervezési, támadási ettől olyan nagyszerű játékos ő de oda abba 4-3-1-2 be kell egy olyan játékos akinek a védekezési meg esetleg a fizikai tulajdonságai(bár az jó ha gyors:D) gyengébbek de szervezni, osztogatni 10-ből 10-es, támadni is 10-ből min 7. Bale is. Ne vegyünk egy olyan játékost akinek posztot kell tanulnia, vegyünk a posztra. Én így csinálnám

    ——————————————–Abbiati——————————————————Abate—————-Nesta————————–Silva——————–Taiwo—–

    —————Boateng—————–Bommel/Gattuso————Schweinsteiger——

    —————————————-Mr. X=Nasri, Hamsik, Ganso,Pastore kinek mi:D-

    ————————–Pato———————————Ibra——————————-

    Persze ezt én látom így csak de ha úgy gondolja Allegri hogy a német megoldja úgy mint egy azon a poszton 100%-os játékos csak mer alapból jobb remélem igaza lesz, és megnyerünk mindent.

    • Köszönöm!

     Én a német helyett inkább Fabregast hoznám el. Hogy miért? Elmondom:

     1. 3 évvel fiatalabb

     2. jövőre lejár a szerződése

     3. jelenleg 6 millió €-t keres, Bastian pedig a szerződéshosszabbítása előtt keresett 5.5 milliót és valószínűnek tartom, hogy nem csak fél millával emelték a fizetését. szóval Fabregast talán kevesebb fizuval megúsznánk

     4. ha leszerződünk velük 4 vagy 5 évre, a spanyol 29 lenne, a német pedig 32. Fabrét 29 évesen simán le tudnánk passzolni (ha akarnánk) akár a Barcának vagy Realnak is kb 50 millióért, mert nálunk nyerne bajnokságokat és Bl-t is tehát növelhetnénk az értékét.

     5. Schweinsteigert inkább Pirlo utódjaként vagy bal kp-n tudnám elképzelni, Fabregast ezeken kívül még a csatárok mögött is nagyon szívesen látnám és szerintem oda nagyon illene, ahogy a német is, de a spanyolnak szerintem jobban feküdne a poszt.

     6. szerintem a marketing értéke Fabregasnak magasabb, hiszen ahogy én látom és tapasztalom, hogy világszerte jobban szeretik, ellenben a némettel, aki inkább hazája ikonja.

     7. ahogy már azt valahol máshol írtam, szerintem Berluék is inkább Fabrét látnák szívesen Milan mezben egy óriásplakáton.

     Ha jól tudom a németért nem tettünk hivatalos ajánlatot, csak valami pletyi röppent fel, hogy 20-25 milla meg egy játékos (javítsatok, ha tévedek)

     Én úgy gondolom, hogy Montolivo biztosan jön, de bal kp-ra. Ezek után még mindig szükségünk lesz egy irányítóra, de hol marad a non EU-s igazolás?

 9. Bármit meg kell tenni érte!
  Mindent meg kell mozgatni (pénzt nem sajnálni), ő olyan pont lehetne a középpályán, ami biztosítaná majd’ egy évtizedre a játék szervezését. (szerintem Schweini ugyanazt jelenthetné nekünk, mint Xavi a Barcának)

 10. —————————Abbiati—————————-
  -Abate———Nesta————–T.Silva——–Taiwo-
  ——-Boateng———Montolivo—–Emanuelson-
  ————————-Mr.X—————————-
  —————–PAto———–Ibra——————–

  Ez így nem lenne rossz…. a pad is tele van klasszisokkal…

  —————————Abbiati—————————-
  -Abate———Nesta————–T.Silva——–Taiwo-
  ——-Boateng———Montolivo—–—Mr.X——–
  ————————Robinho———————–
  —————–Pato—————-Ibra—————

  Ebben is van ráció…..szerintem mr.x erre a pozícióra fog érkezni…. az pedig nem más mint Bale vagy Schweini…..

  Montolivócal én már számolok…. szerintem érkezni fog…. de ha még sem… ezt az évet kihúzhatjuk még Bommelel…..

 11. Allegrit ismerve nem hiszem, hogy csak úgy kitenné Van Bommelt és gattusot, minimum egyik marad a kezdőben(inkább Bommel az esélyesebb), illetve szerintem Prince marad irányítónak, Allegrinek nagyon tetszik ott a játéka, amit én megmondva őszintén nem nagyon értek.

  Ez figyelembe véve az én kezdőm így nézne ki(ha már mindenki leírta, akkor én sem hagyom ki)
  Chrsitian Abbiati- Ignazio Abate, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Taye Taiwo- Riccardo Montolivo, Mark Van Bommel, Bastian Schweinsteiger- Kevin-Prince Boateng- Alexandre Pato, Zlatan Ibrahimovic

 12. „Amit tudok, hogy szerződés köt a Münchenhez és nem lenne egyszerű kivásárolni belőle”.
  Ez kb azt jelenti, hogy a Bayern komoly kis összeget szeretne kapni a 2016-ig szerződött játékosért.

  “A München játékosa vagyok és jól érzem magam, de a jövőbe senki se lát.”
  Ez pedig azt, hogy nagyon jól keres és csak akkor menne el, ha még több pénzt kaphatna.

  „Új kaland a Bayern után? Még mindig fiatal vagyok, sok időm van még új kihívásokat keresni” Azért annyira már Bastian sem fiatal a 27 évével. 32 lesz mire lejár a szerződése. Talán úgy gondolta, hogy majd akkor elhozzuk ingyen?

  Sajnos az én véleményem szerint minden játékost, aki szóba került a cikkekben és a kommentekben, nagyon nehéz megszerezni. Az árukat és a fizetésüket sem akarják Gallianiék kifizetni.

  Bízom benne, hogy nem Montolivo lesz Mr. X, de remélem legalább őt meg tudjuk szerezni.

  Schweinsteiger vagy Fabregas? Én a spanyolt favorizálom és talán őt könnyebb lenne megszerezni, mert el akar menni. Igaz nem a Milanba, hanem a Barcába (vagy mégse?), de szerintem már elgondolkodott más klubon is, és biztos, hogy csak olyan csapatba szerződne, ahol a hőn áhított Bl serleget a magasba emelheti és a Barcát előbb-utóbb meg fogja állítani valaki. Egyik klub sem tudott huzamosabb ideig minden porondon parádézni! Ha el tudnánk hozni a Barca elől….Pfffff az akkora poffffffon lenne, amekkorát még nem kaptak a katalánok!

 13. Élőben ha valakit érdekel.
  tp://video.gazzetta.it/schweinsteiger-milan-grande-club-futuro-vedremo/63e50622-b83f-11e0-b1a6-f28c765d6ac4

 14. szerintem biztos hogy jön montolivo és ha még Schweinsteiger is érkezne akkor már kész lenne a csapatunk

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet