Finisben a Montolivo-saga

31

A La Nazione információi szerint a Milan hamarosan hivatalos ajánlatot tesz a Fiorentina középpályásáért Riccardo Montolivóért. A Rossoneri 6 millió eurót és Alberto Paloschi játékjogának a felét adná az olasz válogatott játékosért.

 

A Milan először Antonio Cassanót adta volna cserébe Montolióért, azonban a firenzei klub nem engedheti meg magának a csatár által kért fizetést.Montolivot 2012 nyaráig köti szerződése a Fiorentinához és visszautasította a klub hosszabbítási ajánlatát, így nagyon valószínű, hogy a csapatkapitány új klubban kezdi a 2011-12-es szezont.

31 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha a Milan skót csapat lenne, meg sem lepődnék… Nagyon akarjuk ezt a Montolivot… De rajta kívül még érkeznie kell valakinek a középpályára. Eddig ugyanis még nincs sztárigazolásunk.
  Remélem, ma jó meccset játszunk az Internacionallal.

 2. ibracadabra11: Ez csak úgy lenne lehetséges, hogy fizetünk a Fiorentinának 8 milliót Montolivoért, és még 2-őt, azért mert átveszik Bonerát. 😀

  Egyébként meg Paloschi teljesen felesleges a Milanba. Inzaghi fél lábbal 38 évesen is jobb teljesítményre képes.

 3. Reálisabb esélyt látok Montolivo megszerzésére mint Schweinsteigerére!
  A titokzatos Mr. x meg remélem Gareth Bale lesz, mert lássuk be Fabregasra sincs túl sok esélyünk sajnos, Hamsik meg már biztos hogy nem jön!
  Jövőre ilyen csapatot tudnék elképzelni:
  ——————–Abbiati——————
  -Abate—–Nesta——Silva——Taiwo-
  -Boateng—––Montolivo———-Bale-
  ———–El Shaarawy/Robinho———
  ————-Ibra————-Pato———–

 4. Montolivot biztosra veszem, hogy érkezik, szerintem Schweinsteiger is esélyes az érkezésre, Allegri mester se bánná 😀 Taiwo bemutatkozása nagyon jó volt, nekem nagyon tetszett, Robbent gyakorlatilag kivégezte, Paloschi meg nem a Milanba való, egyébként is minek még egy csatár, legjobb támadósorunk van a világon…

  • Taiwo bizony nagy volt! Valaki azt írta egy másik commentben, hogy Taiwo mellett csak az nem megy el, aki nem akar. Ez szerintem nem igaz. Ahogy Te is írtad, kivégezte a világ egyik leggyorsabb támadóját. Mindig rajta volt. Gyakorlatilag pórázt dugott Robben seggébe!

   Nem tudom néhányan miért látnák Arjent szívesen a Milanban. Annyira egyszerű ellene a recept. Mindenki tudja, hogy egy nagyobb esőcsepptől eltörik a lába. Csak a meccs elején egy nem durva szabálytalansággal padra lehet tenni és egyébként is undorító a viselkedése. Tegnap is lehetett volna neki osztani egy legjobb hipochondernek járó oszkárt.

 5. Cassanot nem tudják megfizetni. Bonera nem kell nekik, mert a Fionak támadóra van szükségük. Paloschi az egyetlen, aki cserébe vagy felesbe szóba jöhet.

  Szerintem Fabregasra ugyanannyi esélyünk van, mint Balere, azaz ha kifizetjük a játékosok árát, akkor a miénk lesz valamelyik. 50-50 % az esély mindkettőre, azaz vagy jön vagy nem!

  Balenek én is nagyon örülnék! Kell egy kis gyorsaság és egy kis darálás a kp-ra, de Fabregasnak talán jobban irányítóként több hasznát vennénk, mint Balenek.

 6. én azt mondom Montolivo el fog nálunk férni…. jövőre kiesik minimum 5 öreg….. kell a pótlás…. Shaarawy egy jó “terv” a jövőre…. Montolivo már most bevethető…. még jön rajta kívül Mr. X (Bale,Fabregas,Schweinsteiger) és egész jók is leszünk….

 7. davidka összeállításával két gond van: Bale és az irányítók.

  A walesi játékos minden bizonnyal komoly erősítést jelenthetne nekünk, egy másik formációban, ott ahol komoly szélsőjátékot játszunk. Ez esetben viszont kellene egy másik szélső-mert Pato nem az, Emanuleson pedig nem biztos, hogy megüti a szintet. Az Allegri által favorizált és ezidáig sikerrel alkalmazott 4-3-1-2 viszont mellőzi a szélsőjátékot, illetve a védők felfutásával oldja meg. Arra a szerepkörre egy kreatív ütközőember kell, aki összeköti a középpálya defenzív részét a támadókkal. Carlónál anno Seedorf és a mélységi irányító Pirlo szerepelt hatékonyan ebben, de emlékezhetünk rá, hogy Gattuso is gyakran fellépett. A támadásokkal nem lenne gondja Balenek, habár ő inkább a gyorsaságával tűnik ki mintsem a technikájával, de egy komolyabb ütközés után 3 hónap pihenő jöhetne neki. Montolivo ebből a szempontból jobb lenne, mert elég kreatív játékos, de nem gumicukorból van. Tudnék nála jobbat mondani, de mivel elég nagy a valószínűsége annak, hogy nálunk köt ki, és árban megfelel ezért nem teszem.

  A felállás egyik legfontosabb láncszeme azonban a trequartista, aki színt ad a támadásoknak, osztja a zsugákat, és jóformán mindenhol feltűnik az ellenfél térfelén. (Azt hiszem ezzel szegény Gansót kilőttem). Tavaly Boateng és Ibra együttesen volt különösen hatékony az irányítás megoldásában, de hiába volt Prince a legjobb a csatárok mögött nem elég nagy spíler ehhez. Seedorf túl lassú hozzá (nem is ez a posztja), Cassanót nem láttuk itt játszani, míg Robinho nem tud passzolni és távolról lőni. Éppen ezért a kis brazilt semmiképpen sem lehetne ebben a pozícióban játszatni, mert ha nincs zsuga vagy bomba akkor gól sincs. (Most, hogy belegondolok hirtelen nem is tudom, hogy Binho hol a leghasznosabb. Alighanem a padon:D) El Shaarawy szintén nem megoldás, hiszen nem láttuk még pályára lépni Milan-színekben (legtöbben játszani sem látták), így nem tudjuk mekkora játékerőt képvisel. Biztosan nagyon tehetséges, de egyből bedobni a mélyvízbe nagyon rizikós. Helyette kipróbált játékos kell (Scweinsteiger, Fabregas,) vagy legalábbis nagy tehetség (Pastore). Tudom előbbi kettő nem kifejezetten csatárok mögött szokott játszani, de én azt mondom, hogy nem hátrány ha egy játékos a védekezéshez és a támadáshoz is ért.

  Így persze marad még egy hely a kp-n, én ezt első évben Bommelnek szánnám. A labdakihozataloknál nagyon hasznos, és képes megszervezni a kapu előtti védekezést. A stabilitás és a csapatmunka embere ő. Jövőre persze lehet, hogy egy erőember kell a helyére (Sandro, M’Vila, Sisokho stb.) de idén még kihúzzuk vele.

 8. Úgy lehet megítélni, hogy már vagy 2 éve oda van érni a gyerek más klubboknál, annyi idő alatt bekelett volna érnie, csatár létére meg így felé rúgni a tizenegyest azért csúnya, lehet ráfogni, hogy az idegesség meg bizonyítási vágy, de ha fejbe nem erős akkor nincs helye a Milanba…

 9. Amúgy mindenki úgy dobálja a neveket, mintha a Milánnak annyira sok pénze lenne egy Fabregast, Schweinsteigert megvenni! (legyen igazatok) csak ez a x száz milliós bírság amit a főnök kapott:( Nekem sajnos az a gyanum h lesz egy Montolivo aztán majd rálesz fogva h ő a mr X. Amúgy meg ha már nem akarnak nagy pénzt adni játékosért, nekem még mindig Diego a legszimpibb! Magath alig játszatja, nem is csipázzák sztem nem lehetne rosz! Juvéba is inkább csak ráfogták a csapat gyengélkedését.

 10. Szerintem is igaz van ballack-shevanak!!!(részben)
  A németre semmi esélyünk s NEM IS KELL!nem lenne az a nagy megváltó!
  Szerintem Monolivio és Fabregasra van is nagy esélyünk.
  Ők ketten kellenek a meglévők mellé,mert sajna finoman is fogalmazok, ha azt mondom , hogy szar a kp!Nem volt irányítás és labdatartás.Kidolgozott olyan helyzet ami tudatos lenne, olyan sem volt.Nem volt összhang a védelem s a kp között.(csak annyi, hogy közel álltak egymáshoz)
  Diego?!Hm hm hm!!
  Szerintem is nagyon jó lenne nálunk!
  A 2 csatár mögött meg volna neki a helye.
  Abbiati
  Abate(bár szeretnék helyette valakit)Mexes- Thiago- Taiwo

  Bommel
  Montolivio – Fabregas – Boateng

  Pato Ibra

 11. Boneranak- Antonininek . Oddonak- Cassanonak – Paloschinak -Flamininek-
  Nem tudnék helyet adni a csapatban!(sajnos)
  Emanuelsont viszont sajnálom, mert Bvédőnek is jó lehetne cserének s nem kéne Antonininek helyet adni.
  Strassert s Merkelt sajnálom!
  mert ha blben szerepeltek meg ilyenek,akkor nem lettek volna most jók, hogy beépítsük őket?!
  El Shaarawyt viszont várom, hogy mit tud!(ha olyan lenne , mint Hazzard akkor az extra fasza lenne!)